صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 06
کد خبر: ۱۴۵۹۷۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۲۳ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۷
گزارش رویداد۲۴ از قانونی که تاج ندیده بود!

شبهه جدید در پرونده جانبازی مهدی تاج/ جعفرزاده ایمن آبادی: درصد جانبازی مضربی از ۵ است؛ جانباز ۵۲ درصد وجود ندارد!

جعفرزاده‌ایمن‌آبادی می‌گوید: درصد‌های جانبازی بنیاد شهید مضربی از ۵ است. یعنی ما جانباز ۵۱، ۵۲، ۵۳ و ۵۴ درصد نداریم. مثلاً درصد جانبازی می‌تواند ۲۵ درصد، ۵۰ یا ۵۵ درصد و... که مضربی از ۵ است باشد. اینکه گفته می‌شود آقای تاج ۵۲ درصد جانبازی دارد، شک‌برانگیز است.

رویداد۲۴ محمد آیتی: شب گذشته مهدی تاج خبر تلخی را در رسانه‌ها دید؛ عباسعلی کدخدایی اعلام کرد قانون منع به کارگیری بازنشستگان در شورای نگهبان تصویب شد. البته خبر تلخ‌تر همان زمانی بود که اعلام شد قانون جدید بازنشستگی، حضور بازنشستگان را در سمت‌هایی همچون ریاست فدراسیون ممنوع می‌کند. با اینهمه از عجایب قانون‌گذاری در ایران این است که همیشه راهی برای استثناء باقی می‌گذارد؛ راهی که گویا مهدی تاج آن را یافته است: «استثناء با جانبازی بیش از ۵۰ درصد!»، اما این استثناء به اندازه تنها ۵ درصد برای تاج زیاد بود؛ طائبی مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داده بود که تاج بیش از ۱۰ سال است به کمیسیون مراجعه نکرده و طبق آخرین اطلاعات از ۴۵ درصد جانبازی برابر آئین نامه برخوردار شده است.

قانونی که تاج ندیده بود!

درست هنگامی که اهالی ورزش متظر بودند مهدی تاج به همراه محمدعلی صبور در فدراسیون ورزش‌های سه‌گانه، بهرام شفیع در فدراسیون هاکی، غلامرضا امینی در فدراسیون قایقرانی، مصطفی کریمی در فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان، محمد درخشان در فدراسیون جودو، محمد پولادگر در فدراسیون تکواندو، حجت‌الله دهخدایی در فدراسیون چوگان، احمد ضیایی در فدراسیون والیبال، علی مرادی در فدراسیون وزنه‌برداری، محمدرضا رحیمی در فدراسیون هندبال و امیر مجدآرا در فدراسیون ورزش‌های همگانی آماده رفتن بشوند، ناگاه خبر رسید مهدی تاج مدارک جانبازی ۵۲ درصد خود را تحویل بنیاد شهید داده است؛ بدین ترتیب تاج به جای ۵ درصد، ۷ درصد به میزان جانبازی خود افزود و مدارکش را ارسال کرد تا کار از محکم‌کاری عیب نکند! اما نکته مهم اینجاست که در «آئین‌نامه اجرایی درصد جانبازی» بندی آمده که احتمالا مهدی تاج تا کنون آن را ندیده بود؛ در ماده ۲ این قانون آمده است «تمام درصدهاي نهايي كمتر از پنج درصد، معادل پنج درصد محسوب مي‌گردد.» این قانون مجددا در تبصره ماده ۲۰ تکرار شده است. این بدان معناست که اساسا چیزی به نام جانبازی ۵۲ درصد در قانون وجود ندارد. به نظر می‌رسد بی‌دردسرترین راه تاج برای حفظ صندلی ریاست این بوده که میزان جانبازی خود را ۵۲ درصد اعلام کرده تا با ۲ درصد تخفیف که شامل قانون گرد کردن می‌شود، درصد جانبازی خود را از ۴۵  به ۵۰ درصد برساند. این در حالی است که یکی از نمایندگان مجلس گفته «در بهترین حالت زمان تشکیل هر کمیسیون نسبت به کمیسیون بعدی ۶ ماه تا یکسال است» او این سوال را طرح کرده که چگونه قرار است به این سرعت جانبازی تاج تغییر کند؟

غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی که از جانبازان جنگ ایران و عراق است، درباره امکان تغییر درصد جانبازی به رویداد۲۴ می‌گوید: موضوعی که مردم را خیلی ناراحت می‌کند این است که به محضی که یک قانونی تصویب می‌شود مسئولان مستندات آن قانون را آماده می‌کنند و این نوعی فرار از قانون است. متاسفانه چند روزی است که مطلع شدم آقای مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال به یک باره در همین مدت کوتاه مدرک ۵۲ درصد جانبازی خود را ارائه کرده است. اول از همه باید بگویم کاش آقای تاج وارد این موضوع نمی‌شد، زیرا معتقدم حتی اگر حقی هم داشت به خاطر اینکه از قبل اقدام نکرده بود، ارائه آن در این شرایط جالب نبود.

درصد جانبازی مضربی از ۵ است، جانباز ۵۲ درصد نداریم

نماینده رشت گفته است: چند ابهام هم وجود دارد؛ اول اینکه درصد‌های جانبازی بنیاد شهید مضربی از ۵ است. یعنی ما جانباز ۵۱، ۵۲، ۵۳ و ۵۴ درصد نداریم. مثلاً درصد جانبازی می‌تواند ۲۵ درصد، ۵۰ یا ۵۵ درصد و... که مضربی از ۵ است باشد. اینکه گفته می‌شود آقای تاج ۵۲ درصد جانبازی دارد خودش شک‌برانگیز است.

بنیاد شهید چگونه یک‌هفته‌ای پرونده‌سازی کرده است؟

او می‌گوید: موضوع دوم این است که بنیاد شهید باید صریح بگوید چطور برای یک مقام مسئول کمتر از یک هفته پرونده‌سازی و احراز ایثارگری می‌کند و کمیسیون ماده ۳ و کمیسیون تعیین درصد از کارافتادگی تشکیل می‌دهد و خیلی سریع هم یک درصد عجیب و غریب را اعلام می‌کند؟ من این شیوه عملکرد را خیلی ناشایست می‌دانم و به شخصه و قطعاً این موضوع را از بنیاد شهید پیگیری خواهم کرد و آن‌ها باید جواب درستی دهند.

جعفرزاده به رویداد۲۴ می‌گوید: چرا جانبازان، ایثارگران و رزمندگانی که مسئول نیستند باید سالیان سال در نوبت کمیسیون پزشکی بمانند و حتی در برخی مواقع، حق این عزیزان را ندهند؟ چون این افراد رییس فدراسیون یا مسئول نیستند باید با آن‌ها چنین برخورد شود؟ من از روندی که آقای تاج در این زمینه در پیش گرفت، احساس خوبی ندارم و حتماً با شواهد و قراینی که در دست دارم موضوع را به جد تا به نتیجه رسیدن پیگیری خواهم کرد.

تشکیل کمیسیون جانبازی یکسال طول می‌کشد نه یک هفته

این نماینده جانباز در مجلس دهم توضیح داده است که در رابطه با میزان درصد جانبازی، سه کمیسیون داریم که در بهترین حالت زمان تشکیل هر کمیسیونی نسبت به کمیسیون بعدی ۶ ماه تا یکسال است. حال اینکه چطور آقای تاج این‌قدر سریع به نتیجه رسیده در نوع خودش جالب است و انتظار دارم که بنیاد شهید هرچه زودتر و قاطع موضوع را برای همگان شفاف‌سازی کند. اگر بنیاد شهید در رابطه با آقای تاج شفاف مطالب را مطرح نکند من قطعاً شکایت خود را به کمیسیون اصل ۹۰ می‌برم.

به گزارش رویداد۲۴ مهدی تاج البته یک شانس دیگر دارد؛ اگر بنیاد شهید درصد جانبازی او را قبول نکند، ستاد کل نیروهای مسلح پرونده را مجددا بررسی می‌کند؛ آنگونه که در ماده ۸ «آئین‌نامه اجرایی درصد جانبازی» آمده است، «در صورت اختلاف نظر بین بنیاد و نیرو‌های مسلح در تعیین احراز جانبازی، مراتب در کمیسیون مشترک طبق گردشکار شماره ۵۱۷۳ مورخ ۱۱/۱۱/۱۳۶۹ ستاد کل نیرو‌های مسلح بررسی و تعیین تکلیف نهایی می‌گردد.» با اینهمه بعید است این اتفاقات در مدت تنها دو ماه انجام شود. خداحافظی تاج با فدراسیون فوتبال بیش از همه علی کریمی و منتقدان سرسخت حلقه اصفهان را خوشحال می‌کند.

نظرات شما