صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 18
کد خبر: ۱۴۶۱۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۷
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد:

مشکلات اقتصادی عامل افزایش آمار زن آزاری و آزار کودکان/ حمایت از خانواده‌ها با سبد کالا شکل نمی‌گیرد

حریرچی معتقد است، چون مرد می‌داند که حق خانواده را نمی‌تواند تامین کند و برای سرپوش گذاشتن روی آن به سمت خشونت و مواد مخدر می‌رود. این را بدانید کسی به سمت مواد مخدر می‌رود که از نظر عاطفی و محبت و همچنین وضعیت معیشتی دچار بحران است.
رویداد۲۴ محمود حریرچی، جامعه شناس و همچنین عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به تاثیر فشار اقتصادی بر نهاد خانواده، گفت: مسائل مالی و اقتصادی کلی کشور همواره وضعیت معیشتی مردم را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و رشد یافتگی خانواده‌ها را در مرور زمان کند می‌کند. خانواده‌ها نیاز به شاد بودن دارند و اگر غیر از این باشد خانواده آسیب‌پذیر خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: این آسیب‌پذیری در خانواده‌ها روز به روز در حال افزایش است و می‌بینیم که خانواده‌ها معضلات جدید را به چشم می‌بینند و حالا در این خصوص تنها خانواده‌های سطوح پایین آسیب نمی‌بینند و شاهد آن هستیم که خانواده‌های سطوح متوسط رو به بالا هم دچار بحران می‌شوند این خانواده‌ها به دلیل شیوه زندگی خود خواسته‌هایی دارند که به‌دلیل شرایط اقتصادی محقق نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه احساسات در خانواده در گرو مشکلات اقتصادی است اضافه کرد: عواطف و اخلاقیات در گرو مادیات و مشکلات معیشتی این موارد را به خطر می‌اندازد. اگر معیشت مردم تامین نشود در خانواده انتظار اینکه بخواهیم اخلاقیات شکل بگیرد را نباید داشته باشیم. بنا بر عرف جامعه همواره در تعریف یک خانواده گفته‌ایم که زنان مسئولیت تربیت و نگهداری از فرزندان را دارند و باید آن‌ها را تحویل اجتماع بدهند، ولی هیچ وقت نخواستیم به صورت ریشه‌ای از خانواده‌ها حمایت کنیم و تنها به دادن یک سبد کالا بسنده کردیم و تاثیر منفی این نادیده‌گیری را اکنون می‌بینیم با این شرایط هنوز هم نمی‌خواهند وضعیت خانواده‌ها را به‌عنوان بحران بپذیرند.

حریرچی با پرداختن به وضعت زنان در سایه شرایط اقتصادی گفت: زنان قشر آسیب‌پذیر جامعه هستند. البته در جامعه ۳ گروه زنان کودکان و سالمندان همواره جز آسیب‌پذیران بوده‌اند، ولی این زنان هستند که در واقع همه فشار‌های عاطفی، اقتصادی و ... خانواده را باید برعهده داشته باشند. با این وضعیت اقتصادی چه انتظاری باید از آن‌ها داشته باشیم؟ واژه‎‌هایی مانند زنان سرپرست خانوار را هنوز نتوانسته‌ایم به خوبی تعریف کنیم. در ایران بسیاری از مسولیت‌ها در خانواده بر عهده زنان است و برای اینکه بتوانند با این شرایط معیشتی از خانواده حمایت کنند باعث گسست در بین افراد خانواده می‌شود. اصل این موضوع به حقوق شهروندی باز می‌گردد.

وی اضافه کرد: آنچه مشخص است در وضعیت اقتصادی فعلی و پیش رو، ما اگر برنامه‌ای برای جلوگیری از اوج گرفتن آسیب‌های اجتماعی ناشی از وضعیت معیشتی نداشته باشیم با آمار‌های نگران کننده‌ای مواجه خواهیم شد. به‌عنوان مثال پیش از این می‌گفتند که در کشور حدود ۴ میلیون کودک کار فعالیت می‌کنند، ولی با این شرایط و عدم توانایی خانواده در نگهداری کودکان و نوجوانان این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد. اگر نگاهی به تعداد ثبت نام کودکان و نوجوانان در مدارس بیندازیم می‌بینیم که هر سال تعداد ثبت‌نامی‌های نوجوانان و کودکان کاهش پیدا می‌کند که این موضوع نگران کننده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با گفتن از اینکه حق یک شهروند است وقتی شب می‌خوابد آرامش را داشته باشد و نگران معیشت روز بعد خود نباشد ادامه داد: در وضعیت فعلی باید نگران کانون خانواده‌ها بود و حفظ این کانون و اخلاقیات آن وابستگی به شرایط اقتصادی دارد. افزایش دختران فراری و کودکان کار وقتی شکل نمی‌گیرد که برنامه ریزی مناسب با شرایط از سوی مسئولان وجود داشته باشد که اگر این این برنامه ریزی ارائه نشود شاهد افزایش آمار فرار دختران از خانه و پر تعداد دیده شدن کودکان و کار و. در خیابان‌ها خواهیم بود.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی در پایان با اشاره به ارتباط مستقیم بین خشونت در خانواده و وضعیت معیشتی خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه داشته باشید که در خانواده‌های که از نظر معیشت دارای مشکل هستند مرد ناخودآگاه کودک آزار و زن آزار می‌شود و خشونت در آن خانواده افزایش پیدا می‌کند؛ چون مرد می‌داند که حق خانواده را نمی‌تواند تامین کند و برای سرپوش گذاشتن روی آن به سمت خشونت و مواد مخدر می‌رود. این را بدانید کسی به سمت مواد مخدر می‌رود که از نظر عاطفی و محبت و همچنین وضعیت معیشتی دچار بحران است.
منبع: برنا
نظرات شما