نواصولگرایی راه نشستن بر صندلی نخست پارلمان؛
قالیباف تصمیم درست و مهمی گرفته است. او از چهرههای کارآمد و عملگرای اصولگرایان است و میتواند رای خوبی از مردم تهران کسب کند.
رویداد۲۴ بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ وقتی نامه قالیباف منتشر شد، عدهای ابرو در هم کشیدند، برخی تعجب کردند، رقبا هم شادمان شدند و با خود پنداشتند که فرصت مناسبی برای اختلافاندازی در درون اصولگرایی پدید آمده است، برخی دیگر هم دست به قلم شدند و به نگارنده نامه تاختند که در این بحبوحه بمباران تبلیغاتی رقیب این چه سخنانی بود که مطرح کردی و احوالات دوستان داخل اردوگاه را مکدر ساختی و موجبات شادی بدخواهان و مخالفین را فراهم آوردی؟!
قالیباف در نامه خود از کلیدواژه «نواصولگرایی» سخن به میان آورد؛ واژهای که باعث ایجاد ابهام و ایهام در برخی اصولگرایان شد.
آنچه قالیباف در نامه مهم خود خطاب به جوانان انقلابی تاکید کرد، ضرورت تغییر در روشهای رفتاری و ساختاری در جریان اصولگرایی ضمن حفظ مبانی و ارزشهای حاکم بر این جریان بود، چون پس از انتخابات سال ۹۲ برخی اصولگرایان معتقد بودند تنها دلیل شکست نبود وحدت است حال آنکه مشکل اصولگرایان را علاوه بر موضوع وحدت، نداشتن خود انتقادی و ارتباط صحیح نداشتن با مردم میداند.
گرچه در ابتدا قالیباف به ظاهر میخواست خود را بی میل و رغبت نسبت به لیدری جریان نواصولگرایی نشان دهد، اما بیشتر از یک سال از آن نامه نگاریها و انتقادات او میگذرد و گامی بلند برای پیشوایی این جریان برداشته است. حزب پیشرفت و عدالت که قالیباف پدر معنوی آن است وقتی دید نواصولگرایی در عرصه سیاسی کشور جدی گرفته نشد و حتی اصولگرایان نزدیک به شهردار سابق تهران نیز حاضر نشدند در رسانهها به بحث و بررسی موضوع بپردازند تا توجه افکارعمومی به دیدگاههای قالیباف جلب شود، خود آستینها را بالا زد و مانیفست «نواصولگرایی» را تصویب کرد.
هرچند تمام هم و غم قالیباف و یارانش کنار گذاشتن سازکار فعلی تشکیلات اصولگرایی است و در این مسیر روی کمک جوانان اصولگرا حساب باز کرده اند، اما مانیفست نواصولگرایی هم تصویب شد و صدای موافق یا مخالفی از کسی درنیامد.
با این همه، اما قالیباف همچنان عزم جزمی برای تئوریپردازی در این زمینه دارد. نکته، اما این است که او گویا این بار چندان به ۱۴۰۰ فکر نمیکند. برخی معتقدند او به پارلمان فکر میکنند؛ به مهمترین صندلی آن. کسانی که این روزها او را رصد میکنند معنقدند اوج گرفتن فعالیتهای سیاسی او از سخنرانی گرفته تا حضور در شبکههای مجازی نشان از عزم راسخ او برای حضور در انتخابات مجلس دارد. به یک معنا قالیباف که گویا دوران علی لاریجانی را برای مجلس تمام شده میداند رویای رئیس قوه مقننه شدن بعد از او را در سر میپروراند و از امروز به دنبال هموار کردن راه برای رسیدن به ساختمان هرمی شکل بهارستان است.
این وسط یک نکته اساسی هم وجود و اخبار رسیده حکایت از آن دارد که او در این ماجرا تنها نیست. چهرههای مهمی از اصولگرایان برای حضور در این کرسی از هم اکنون خود را آماده میکنند. قالیباف تصمیم درست و مهمی گرفته است. او از چهرههای کارآمد و عملگرای اصولگرایان است و میتواند رای خوبی از مردم تهران کسب کند. مساله، اما این است که او تنها نیست.