رویداد۲۴ پیشتر در پارکها و تفرجگاهها شهری، زنانی با چهرههای متفاوت به جوانان و دختران مراجعه و با وعده رفع گره از مشکلات آنها، کف بینی کرده و با بیان جملات عاشقانه از این افراد پول دریافت میکردند.
با گذر زمان شیوه و روشهای این نوع کلاهبرداری هم تغییر یافت و رمالها اقدام به راه اندازی دفتر و دستک و گرفتن منشی کردند و زوجهایی که از بی توجهی همسرانشان رنج میبردند و جوانان دم بخت که منتظر همسر مناسب بودند، در صدر مراجعه کنندگان به رمالها قرار گرفتند.
کف بین ها، با بیان جملههای پرطمطراق و فریبنده طعمهها را به خود نزدیک و اعتماد آنها را جلب کرده و سپس عملی شدن دعا را مشروط به پرداخت پول میکردند.
ادعای اشرافیت به اسرار پنهان، داشتن تواناییهای ماورالطبیعی و دور کردن انرژیهای منفی از افراد را میتوان نمونهای از بازارگرمی رمالها دانست.
آنها با بهره گیری از این ترفند و دادن وعده بخت گشایی، درمان نازایی و بیماریهای سخت علاج، جلب محبت و باطل کردن سحر و طلسم، با چرب زبانی طعمه هایشان را فریب میدهند.
شماری از رمالها نیز دارویهای ساختگی خود را با عنوان داروی جادویی با قیمت گزاف در اختیار مشتری قرار میدهند که در بیشتر مواقع مصرف کننده دچار مشکلات جسمانی و بیماری میشود.
در حال حاضر نیز فضای مجازی به ویژه صفحه اجتماعی تلگرام و اینستاگرام بستری برای تبلیغ رمالان و شکار طعمه از سوی آنها شده است.
در تازهترین پروندهای که در پلیس فتای استان همدان تشکیل شد، یک فرد به اصطلاح دعا نویس، یک کانال تلگرامی راه اندازی کرده و برای جذب مخاطب و جلب اعتماد آنها اقدام به انتشار تصاویر فیش واریزی کاربران در این کانال میکرد.
فرد کلاهبردار با این ادعا که مشکل این فرد رفع شده و او اقدام به واریز مبلغ درخواستی کرده است، تصاویر تمامی فیشهای واریزی را در این گروه تلگرامی قرار میداد.
اعضای گروه نیز با دیدن فیشهای واریزی و با تصور اینکه مشکل آنها نیز توسط این دعا نویس حل میشود اقدام به ارتباط گیری با ادمین کانال تلگرامی میکردند.
دعانویس قلابی با چرب زبانی و شنیدن مشکلات طعمه خود، آنها را ابتدا ارشاد سپس برای نوشتن و تجویز دعا از مخاطب خود میخواست که مبلغی را به حساب اش واریز کند.
فرد پس از واریز مبلغ درخواستی، تصویر فیش واریزی را برای ادمین گروه ارسال کرده و ادمین در پاسخ بی درنگ وی را از گروه تلگرامی حذف و او را بلاک میکند تا به هیچ نحو نتواند با گروه و ادمین ارتباط داشته باشد.
سپس تصویر فیش واریزی مالباخته را در گروه منتشر میکند تا دیگر اعضای کانال تلگرامی را ترغیب به این کار بکند.
در همین ارتباط یک دختر مجرد همدانی که در این دام گرفتار و پنج میلیون ریال برای گشوده شدن بخت به حساب این دعا نویس واریز کرده بود، شکایت کرده و پس از تشکیل پرونده و رصد کارشناسان، متهم توسط پلیس فتای همدان شناسایی شد و پرونده در اختیار دادسرا قرار گرفت.
همچنین به دنبال رصد کارشناسان پلیس فتا مشخص شد که صفحهای در تلگرام اقدام به فال گیری و رمالی میکند و پس از انجام تحقیقات میدانی، پلیس دریافت که کاربری با جلب اطمینان افراد گروه در سطح کشور اقدام به فالگیری و حل مشکلات میکند.
متهم پس از دستگیر شدن به فال گیری و دعانویسی به همراه شوهرش اقرار و انگیزه خود را بیکاری و کسب منافع مالی اعلام کرد.
به طور حتم سوء استفاده از احساسات و اعتقادات مردم به دعا یکی از شیوه و شگردهای دعانویسان برای سرکیسه کردن افراد است.
کلابرداران همچنین مسائل خرافی را به شکل مدرن در شبکههای مجازی رواج داده و از سادگی و زودباوری طعمههای خود نهایت بهره را میبرند.
ناگفته پیداست که کسب مهارتهای زندگی و افزایش اعتماد به نفس به جای اتکا به فالگیر و کف بین بهترین راهکار برای مدیریت زندگی و کاهش پروندههای از این قبیل است.