صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 10
کد خبر: ۱۴۶۵۱۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
سخنگوی اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی در گفت‌وگو با رویداد ۲۴:

۱۵۰۰ نفر با فیلتر شدن سایت‌های گردشگری بیکار شده‌اند/ زور سازمان هواپیمایی بیشتر از گردشگری است!

هرچند مونسان رئیس سازمان گردشگری به حمایت از استارت‌آپ‌هاسخن گفته بود اما گویا زور وزارت راه و سازمان هواپیمایی به او چربیده است؛ آنچنان که خبری از رفع فیلترینگ نیست!

رویداد۲۴ دستور فیلتر سایت‌های فروش بلیط هواپیما به درخواست وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری از عجایب تصمیم‌های اقتصادی در هفته جاری بود؛ تصمیمی که منتقدان آن گفته بودند برای ایجاد انحصار ایران‌ایر انجام شده و بدون اخطار قبلی انجام شده است. سازمان هواپیمایی کشوری البته اعلام کرده بود که دلیل اصلی بالا رفتن قیمت بلیت هواپیما و نابسامانی‌های فروش بلیط هواپیما، سایت‌های فروش اینترنتی هستند. همین نظر کافی بود تا جلوی فعالیت این سایت‌ها گرفته شود!

هرچند مونسان رئیس سازمان گردشگری به حمایت از استارت‌آپ‌هاسخن گفته بود که «در کنار تلخی‌های تلاطمات ارزی شاهد رونق چشمگیری در جذب گردشگر بوده‌ایم. انسداد ایجاد شده در فعالیت برخی استارتاپ‌های خدماتی در مقطع حساس کنونی را پیگیری می‌کنم» اما گویا زور وزارت راه و سازمان هواپیمایی به او چربیده است؛ آنچنان که خبری از رفع فیلترینگ نیست!

رضا الفت نسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی و سخنگوی این اتحادیه در گفت‌وگو به رویداد۲۴ می‌گوید: از پنج شنبه شب ۱۸۰ سایت گردشگری با شکایت سازمان هواپیمایی فیلتر شدند و علت فیلتر شدن این سایت‌ها نداشتن مجوز اعلام شد. این در حالی است که بر اساس قانون بهبود فضای کسب و کار، قوانین مربوط به خلق مجوز غیرقانونی است و باید مراحل آن طی شود. در مورد مجوز، این شرکت‌ها از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مجوز گرفته‌اند، لذا اگر با مجوز یک نهاد دولتی دیگر مشکلی وجود دارد، باید با خود آنها مشکل را حل کرد نه اینکه بار این مشکل را به دوش استارت‌آپ‌ها بیندازیم.

او می‌گوید: آنچه در این شکایت مطرح شده در مورد اخذ «بند الف» است یعنی شرکت‌هایی که مجوز را از سازمان هواپیمایی گرفته‌اند. در این حالت که پروسه‌ای طولانی نزدیک به یکسال دارد، باید حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برای مجوز پرداخت کرد که مقدماتی همچون خرید کانتر و صندوق نیز دارد. این مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی کاملا بی‌معنا و غیرمنطقی است.

سخنگوی اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی می‌گوید اوج سفر‌های تابستانی در اواخر شهریور ماه است، اما سازمان هواپیمایی کشوری به جای کنترل و بازرسی این گرانی‌ها اقدام به فیلتر کردن سایت‌های گردشگری هم کرده است بنابراین زمان‌بندی فیلترینگ سایت‌ها و ورود یک ایرلاین دیگر به ماجرا برای ما جای سوال دارد.

الفت نسب با اشاره به مصوبه محرمانه دولت در خصوص کسب و کار‌های نوپا و استارتاپ‌ها گفت: این مصوبه سال گذشته از سوی آقای جهانگیری امضا شد که متاسفانه تاکنون اجرایی نشده است؛ در این مصوبه آمده است: در صورتی که دستگاه‌های دولتی از کسب و کار‌های نوپا شکایتی داشته باشند پیش از ارسال این شکایت به قوه قضاییه باید در کمیته‌ای که باید از معاونت علمی رییس جمهور، وزارت ارتباطات و معاون حقوقی رییس جمهور تشکیل شده این شکایت را مطرح کنند، اما هنوز این کمیته تشکیل هم نشده است.

او با بیان اینکه برخی از این سایت‌های گردشگری سرمایه گذاران خارجی دارند افزود: این اقدام باعث بدبینی آن‌ها برای سرمایه گذاری خواهد شد و اگر تصمیمی برای توسعه داشته باشند ناامید می‌شوند.

 عضوهیات مدیره اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد افراد با فیلتر شدن سایت‌ها بیکار شده‌اند، گفته است: در این سایت‌ها بین ۵ تا ۲۰۰ نفر فعالیت داشتند که به نظر می‌رسد حدود ۱۵۰۰ نفر تاکنون بیکار شده باشند.

 وی در مورد این شکایت خاطر نشان کرد: این سایتها بدون اخطار قبلی فیلتر شدند و آنچه مطرح شد این بود که در این سایت‌ها بلیط فروخته شده، اما پروازی نبوده و کلاهبرداری شده است و شکایت بابت این موضوع داشته‌اند، اما بهترین راه این است که شرایط را تسهیل کنند و به جای دریافت "بند الف" ضمانت‌هایی را مشخص کنند و فیلدی برای فروش آنلاین بلیط در فضای مجازی ارائه دهند.

نظرات شما