صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 24
کد خبر: ۱۴۸۰۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۷ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵

الگوی پوتین- مدودف در فدراسیون فوتبال

رویداد۲۴-درحالیکه با فرا رسیدن موعد انتخابات فدراسیون فوتبال، مردم و علاقمندان به این رشته ی پرطرفدار منتظر بودند با انتخاب چهره های جدید، روحی تازه در بدنه ی فوتبال دمیدن گیرد اما با کمال تعجب، الگوی روسی پوتین- مدودف در این فدراسیون پیاده شد!

با اتفاقات پیش آمده طی ماه های اخیر در فدراسیون که موجی از انتقاد را به همراه داشت، همگان چشم انتظار انتخاباتی بودند که شاید با تغییر اساسی در بدنه ی مدیریت آن، عملکرد این مجموعه اصلاح شد.

از عدم تاثیرگذاری در کنفدراسیون فوتبال آسیا گرفته تا پرونده ی معروف به فساد در فوتبال که در کمیسیون اصل نود مطرح بود و حتی موضوع رشوه و تبانی و ناداوری ها و حتی انتقاد به برخی برنامه ریزی های فدراسیون فوتبال و موضوع تیم ملی مواردی بود که نوک پیکان منتقدان و مخالفان را به سوی تیم کفاشیان- تاج نشانه رفته بود.

حوادث فدراسیون فوتبال حتی صدای دولت و شخص محمود گودرزی وزیر ورزش را هم درآورده بود.او که به انتخابات فدراسیون دل بسته بود اظهار امیدواری می کرد که با برگزاری انتخابات، شرایط خوبی برای فدراسیون فوتبال به وجود بیاید

وی ضمن انتقاد تلویحی از عملکرد فدراسیون فوتبال گفته بود: 13 فدراسیون در المپیک حضور دارند که متأسفانه جای فوتبال در میان آنها خالی است.

به گفته گودرزی، با این همه استعداد و امکانات این موضوع جای تأسف دارد اما اگر بخواهیم فوتبال را نتیجه‌گیری بدانیم، در این مسئله موفق نبودیم.

وزیر ورزش تاکید کرده بود که فدراسیون فوتبال در نتیجه‌گیری موفق عمل نکرده است.

از سوی دیگر، پرنده فساد در فوتبال هم از جمله موارد مورد انتقاد به عملکرد این فدراسیون بود بطوریکه سرو صدای ایجاد شده، پای خیلی ها را به کمیسیون اصل نود مجلس کشاند.

گرچه بررسی های این کمیسیون نیز به جایی نرسید اما طرح این موضوع در سطوح مختلف رسانه ای و رسمی حاکی از جدی بودن برخی مسایل داشت که رئیس فدراسیون سابق و نایب رییس فعلی با خنده از کنار آن می گذشت!

ناکارآمدی مدیران فوتبالی هم یکی دیگر از انتقادات مطرح شده به فدراسیون کفاشیان بود. مجید جلالی، سرمربی سابق سایپا در این مورد به رسانه ها گفته بود: "این فوتبال یعنی اینقدر بدون تخصص است که هر فردی مدیر فوتبال می شود؟ اگر این طور است پس چرا میلیاردی هزینه می کنند؟ در فولاد بودم آنطور اذیت کردند. مدام محروم و جریمه می شویم ولی آنهایی که حق و ناحق می کنند چرا کاری به آنها ندارند"

خدادا عزیزی هم عدم برنامه ریزی برای تیم های پایه و فساد در فوتبال را دو معضل فدراسیون فوتبال دانسته و گفته است: من اگر رئیس فدراسیون فوتبال بودم 2 برنامه را در اولویت قرار می دادم. اول سرمایه گذاری در تیم های پایه؛ بدین صورت که بیشترین سرمایه گذاری خود را روی تیم های پایه قرار می دادم و با کشف استعدادها، اینده فوتبال کشور را تامین می کردم. موضوع دوم هم مبارزه با فساد در فوتبال بود.

وی در پاسخ به اینکه عده ای مطرح می کنند برای توفیق برنامه ریزی، نیاز به ثبات مدیریتی است گفت: خوب کفاشیان بیشتر از این باشد که چه کار کند. حاصل کار او را در این سال ها دیده ایم که جز بی حاصلی نبوده است. اگر می بینیم که رئیس فدراسیون فوتبال آلمان 25 سال در این پست حضور دارد در این مدت 2 بار آلمان قهرمان جهان شده و 3 بار هم به فینال جام جهانی راه یافته است.

عضو سابق تیم ملی فوتبال ادامه داده است: از سوی دیگر در فوتبال آلمان فسادی مشاهده نمی شود که بخواهند رئیس را تغییر دهند. باشگاه های آلمان هم که در بهترین سطح قرار دارند. پس بنابراین چرا در چنین کشوری باید رئیس را تغییر دهند. در مقابل این معیارها باید ببنیم که چقدر فوتبال ایران نیاز به تغییرات مدیریتی دارد.

یکی دیگر از امیدهای منتقدین عملکرد فدراسیون، خلاصی از آنچه در جامعه ی فوتبال از آن تحت عنوان "باند اصفهانی های فوتبال" نام برده می شود به شمار می رفت. شاید خیلی از مدیران فوتبالی جرات تائید چنین موضوعی را نداشتند اما "شهرام دبیری" تنها آذری عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در گفتگو با شهروند گفته بود: باند اصفهانی‌‌ها واقعا وجود دارد!

وی در این گفتگو در پاسخ به اینکه آیا اصفهانی‌های فوتبال مستقیما بر فوتبال ایران تاثیرگذار هستند گفته بود: مستقیما که خیر،‌ هیچ‌کدام از مدیران اصفهانی فوتبال خودشان شخصا کاری نمی‌کنند اما زیرمجموعه‌های این مدیران در فدراسیون تاثیرگذار هستند و نفوذ خوبی دارند. به‌طورکلی می‌توان گفت فدراسیون از باند اصفهانی‌ها تاثیرپذیری دارد!

با این اوصاف به نظر می رسد دست سایر استانهای کشور از تصمیمات کلان فدراسیون همچنان کوتاه مانده و انتظار برای احقاق حق در برخی موارد نظیر آنچه در سال گذشته برای تراکتور افتاد، آرزویی بیهوده خواهد بود!

***

با توجه به حجم انتقادات مطرح شده از عملکرد فدراسیون فوتبال به نظر می رسد نتیجه ی انتخابات امروز نه تنها منتقدین را راضی نکرده بلکه باعث دلسردی آنهایی خواهد شد که به اصلاح روند پیشین دل بسته بودند.

باید دید که اعمال الگوی روسی پوتین - مدودف چه تاثیری در عملکرد فدراسیون فوتبال خواهد داشت گرچه برخی از کارشناسان، روزهای پرتلاطمی برای این کشتی فرسوده پیش بینی می کنند!

نظرات شما