صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 04
کد خبر: ۱۴۸۰۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۰۶ مهر ۱۳۹۷
هشدار کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

هرگز خیار شور فله‌ای نخورید!

اگر از جایی که نام و نشان مشخصی ندارد خیارشور فله‌ای میخرید باید به شما هشدار دهیم، زیرا این خیارشور‌ها معدن بیماری هستند. پس حواستان باشد و به دلایلی که در ادامه‌ی این مطلب به شما می‌گوییم به هیچ وجه خیار شور فله‌ای نخورید!
رویداد۲۴ خیارشور را اغلب ما درکنار غذا و یا در ساندویچ هایمان می‌خوریم و کمترکسی پیدا می‌شود که خیارشور دوست نداشته باشد. بعضی وقت‌ها درست کردن خیارشور زمان بر است و ممکن است زمان کافی برای درست کردن آن نداشته باشیم. از طرفی هم خریدن خیارشور‌های صنعتی به صرفه نیست و ترجیح می‌دهیم خیارشور فله‌ای بخریم. اما تاین اشتباه بزرگی است و لازم است توصیه کنیم که به هیچ وجه خیار شور فله‌ای نخورید!

کمالی کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره خیارشور‌های فله‌ای گفت: متاسفانه برخی از تولیدکنندگان اصول بهداشتی را در تهیه خیار شور تخمیری رعایت نمی‌کنند به عنوان مثال خیار‌ها را بدون شستشو و همراه گل و لای و انواع آلودگی در ظرف می‌ریزند یا از ظرف کاملا غیر بهداشتی و بعضا ظروفی که قبلا حاوی مواد شیمیایی و خطرناک بوده است بدون هیچگونه شستشو یا از دبه‌هایی که از مواد بازیافتی تهیه شده است استفاده می‌کنند یا از نمک‌های فاقد پروانه ساخت استفاده می‌کنند و یا اینکه کارگران در فرآیند تولید، اصول بهداشت فردی را رعایت نمی‌کنند.

وی توصیه کرد: هنگام خرید خیار شور، از خیارشور‌های دارای پروانه ساخت یا خیارشور‌های تخمیری که دارای مجوز بهداشتی هستند استفاده کنید.

کمالی عنوان کرد: خیار شور‌های تخمیری باید دارای برچسبی باشند که حاوی مشخصات کالا شامل مجوز بهداشتی، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و آدرس باشند

این کارشناس صنایع غذایی در ادامه متذکر شد: افراد توجه داشته باشند موقع خرید خیار شور به ظروف مورد استقاده توجه کرده که از مواد درجه یک ساخته شده باشد. دبه‌های درجه دو معمولا کدر و غیر سفید رنگ هستند.

وی همچنین توصیه کرد: در زمان خرید توجه شود فروشنده در شرایطی بهداشتی خیار شور را عرضه نماید و در صورتی که محصول کپک‌زده است یا با دست اقدام به تخلیه آن می‌کنند از خریداری خودداری کنید.

وی اظهار کرد: از آنجایی که خیار شور درصد نمک بالایی دارند نباید به مقدار زیاد و به طور مداوم مصرف شوند، زیرا مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به افزایش فشار خون را زیاد می‌کند.
منبع: برنا
نظرات شما