رویداد۲۴ به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، برنامه این هفته کانون فیلم «سینماحقیقت» مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، به اولین نمایش عمومی و نقد فیلم مستند «تالان» ساختهی «محمدصادق دهقانی» اختصاص یافته است.
این فیلم مستند از ساعت 17 عصر روز یکشنبه 8 مهرماه 97 در سالن سینماحقیقت این «مرکز» به نمایش عمومی درآمده و سپس با حضور محمدصادق دهقانی (کارگردان)، ناصر صفاریان (مسئول نمایش و نشست فیلمها) و امید روحانی (منتقد میهمان) مورد نقد و بررسی قرار میگیرد.
«تالان» مستندی درباره بحران آبهای زیرزمینی در ایران است که در دهمین دوره جشن مستقل مستندسازان سینمای ایران، برنده شیر سنگی بهترین فیلم مستند نیمهبلند شد.
عوامل تولید مستند «تالان» عبارتند از: پژوهش و کارگردانی: محمدصادق دهقانی، مشاور کارگردان: محسن استادعلی، تصویر: مهدی کریمی، صدابرداری: جلیل محمودی، تدوین: محدثه گلچینعارفی، صداگذاری و میکس: زهره علیاکبری، گوینده متن: مسعود رایگان، تهیهکننده: محمدصادق دهقانی، تهیه شده در: سازمان مردمنهاد جمعیت ناجیان آب.
عموم علاقهمندان جهت تماشای این فیلم مستند و شرکت در جلسه نقد و بررسی آن میتوانند از ساعت 17 عصر یکشنبه (هشتم مهرماه) به سالن «سینماحقیقت» واقع در خیابان سهروردی شمالی، میدان شهید قندی، شماره 15، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مراجعه نمایند.
توسعه مستمر آرشیو فیلم برای حفظ میراث ملی سینمای ایران
دبیر دومین دوره جایزه پژوهش سینمایی سال گفت: رویکرد این جایزه مشخصا متوجه سینمای ایران است، یعنی این جایزه به پژوهشهایی مربوط می شود که به طور ویژه در مورد سینمای ایران انجام شدهاند.
بنا بر گزارش روابط عمومی جایزه پژوهش سینمایی سال، احمد ضابطی جهرمی افزود: در این دوره از برگزاری جایزه همه جنبههای بنیادی و زیربنایی سینمای ایران اعم از سینمای داستانی، مستند، انیمیشن و تجربی درنظر گرفته شده است و نه تنها پژوهش های برتر در حیطه فیلمهای داستانی بلند برای اکران عمومی بلکه پژوهش فیلمهای انیمیشن، تجربی و مستند (کوتاه وبلند) ایرانی را نیز دربر گرفته و تشویق می شوند. این جایزه همچنین بخش پژوهش های بین المللی را در مورد سینمای ایران نیز شامل می شود.
وی با بیان این که در جایزه پژوهش سینمایی بطور جامع و گسترده با مقوله پژوهش علمی در سینمای ایران مواجهیم ، یادآور شد: اساسی ترین ابعاد سینمای ایران که شامل جنبههای اقتصادی، فناوری ، آموزش و مهارت افزایی نیروی انسانی، تولید، توزیع، پخش ، اکران ، جنبه های فرهنگی ،اجتماعی و جامعه مخاطب را شامل میشود؛ در محور این پژوهشها هستند. همچنین جنبههای صنفی، چگونگی افزایش مهارتهای فنی در سینما، برنامه آموزش نیروی انسانی مولد برای سینما، جذب سرمایه برای انواع تولیدات ، ساخت سالنهای جدید سینما یا بازسازی آنها، بازاریابی برای سینمای ایران ازجمله بازاریابی بین المللی و تولیدات مشترک ، جذب سرمایه از بخش خصوصی و نقش دولت در سینما، در رویکردهای پژوهشی مربوط به سینمای ایران بویژه در پژوهش های دانشگاهی و علمی تشویق شده اند. هدف اصلی برگزاری جایزه پژوهشی سینمایی سال ، تشویق پژوهشگران به تمرکز مطالعه علمی روی جنبه های زیر بنایی سینمای ایران است.
ضابطی جهرمی خاطرنشان کرد: مقوله دیگری که در این دوره از برگزاری جایزه پژوهش به عنوان موضوع یا محور جدید مطرح شده، اهمیت و جایگاه آرشیو فیلم است که از نقطه نظر انجام پژوهشهای تاریخی و اسنادی برای شناخت وضعیت حال و گذشته سینمای ایران به خصوص در زمینه انواع تاریخ نگاری های تحلیلی ، انتقادی، فنی و زیبایی شناسی برای سینمای ایران اهمیت بنیادی دارد. همچنین آرشیو فیلم به عنوان یک نهاد بسیارمهم در سازمان توسعه سینمای ایران از جنبه حفظ و نگهداری میراث های ملی سینمای ما در انواع شاخه های اصلی و سنتی فیلمسازی اهمیت حیاتی دارد. به عبارت دیگر برخورداری از آرشیو مدرن و سازمان یافته برای مقاصد علمی و تحقیقاتی یا انواع مطالعات دانشگاهی لازمه شکل گیری نظریه پردازی و امر تاریخ نگاری علمی برای سینمای ایران است . همچنین آرشیو به عنوان جایگاهی به منظور حفظ و نگهداری میراث ملی سینمای این سرزمین برای انواع استفاده ها در زمان حال و برای آیندگان مقوله ای بنیادی است.
دومین دوره جایزه پژوهش سینمایی سال به دبیر احمد ضابطی جهرمی آذرماه همزمان با هفته پژوهش در کشور برگزار می شود.
برگزاری دوره های سینمایی در سوریه با حضور اساتید ایرانی
به گزارش روابط عمومی سازمان هنری رسانه ای اوج، برای نخستین بار اساتید ایرانی، در کشور سوریه دوره های پیشرفته هنری سینمایی برگزار می کنند.
در این دوره های آموزشی که به کوشش موسسه مهاد در کشور سوریه برگزار می شود، محورهایی نظیر فیلمنامه نویسی، کارگردانی و تدوین در قالب دوره آموزشی پیشرفته مستندسازی با حضور اساتید ایرانی و هنرجویان سوری در شهرهای مختلف این کشور در حال برگزاری است.
این دوره های آموزشی که با کمک سفیر فیلم برگزار می شود از 3 ماه پیش آغاز شده و با طی مراحلی مانند تدوین طرح درس، سطح سازی و هماهنگی اساتید، به تازگی وارد فاز اجرایی شده و کلاس های آموزشی این طرح از هفته گذشته آغاز شده است.
گفتنی است برگزاری این دوره آموزشی در شهر حلب آغاز شده و به زودی در شهرهای دمشق و لاذقیه نیز برگزار خواهد شد.
30 آبان، آخرین مهلت ثبتنام در بازار ملی جشنواره پویانمایی در تهران
ششمین بازار ملی به عنوان یکی از بخشهای اصلی یازدهمین جشنواره پویانمایی تهران، همزمان با برگزاری این رویداد بینالمللی در تهران برپا میشود.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، با توجه به نامگذاری امسال با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» این بازار با هدف حمایت از تولیدات رسانهای و فرهنگی، کمک به چرخه اقتصاد هنر، ایجاد ارتباط میان تولیدکنندگان و سرمایهگذاران و معرفی محصولات نو و خلاقانهی حوزه انیمیشن برگزار میشود.
بر همین اساس تولیدکنندگان، متخصصان حرفهای حوزه انیمیشن، تهیهکنندگان، سرمایهگذاران و فروشندگان تجهیزات این حوزه و شبکههای خانگی که علاقهمند به شرکت در این بازار هستند تا 30 آبان 1397 میتوانند از طریق پایگاه الکترونیکی www.tehran-animafestival.ir ثبتنام کنند.
این بازار در پنج دوره قبلی جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران در سالهای 87، 89، 91، 93 و 95 نیز برگزار شده است.
یازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران از 12 تا 16 اسفند 1397 (3 تا 7 مارس 2019 میلادی) در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری واقع در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.
معرفی دبیر جشنواره تئاتر رادی
بهزاد صدیقی به عنوان دبیر نخستین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی نخستین دوره ی جشنواره ی تئاتر اکبر رادی، در حکم انتصاب صدیقی که به امضای حمیده بانو عنقا رئیس هیئت مدیرهی موسسه فرهنگی هنری استاد اکبر رادی و رئیس شورای سیاستگذاری نخستین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی رسیده، آمده است:
«نظر به تجربیات ارزشمند جنابعالی در مدیریت و دبیری عرصه هنری، فرهنگی و اجرایی و تلاشهای بیدریغتان برای اعتلای تئاتر، بهدین وسیله جنابعالی را به عنوان دبیر نخستین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی منصوب و معرفی مینمایم. بدون تردید حضور ارزشمندتان در برگزاری این رویداد ملی - فرهنگی تأثیرگذار و افتخارآفرین خواهد بود. ضمن سپاس و قدردانی از جناب عالی برای پذیرش این مسئولیت، توفیق روزافزونتان را از خداوند بزرگ خواهانم.»
نخستین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی شامل شش بخشِ مسابقه مونولوگ، مسابقه نمایشنامهنویسی، مسابقه نمایش نامهخوانی، مسابقه مقالات و سمینار رادیشناسی، پلاس(+) نمایشگاه کاریکاتور با عنوان لبخند با شکوه آقای رادی و نمایشگاه عکس و اسناد تصویری آثار استاد اکبر رادی از ۲۲ تا ۲۸ دی ماه توسط بنیاد اکبر رادی در تهران برگزار می شود.