کد خبر: ۱۴۸۹۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۱۲ مهر ۱۳۹۷
رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق خبر داد:
رویداد 24 پیام باقری درباره برنامه گسترش صادرات برق به کشورهای همسایه اظهار داشت: به دلیل ظرفیتی که در کشور برای تبدیل شدن به قطب برق در منطقه وجود دارد، پیشبینیهایی در قوانین بالادستی لحاظ شده و به عنوان تکلیف قانونی باید به این موضوع توجه داشته باشیم تا این استعداد و ظرفیت ذاتی تبدیل به واقعیت شود یعنی پتانسیل بالقوه را بالفعل کنیم. در همین ارتباط مذاکرات متعددی با کشورهای مختلف انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر با تمام کشورهایی که مرز خاکی داریم اتصال الکتریکی برقرار است، اما ظرفیتی که میتوانیم در این تبادل استفاده کنیم نسبت به آنچه اکنون وجود دارد خیلی کم است. ما پتانسیل فراتر از این را داریم که برق را به کشورهای منطقه و همسایه صادر کرده و ترانزیت و تبادل برق داشته باشیم، یکی از کریدورهایی که به طور جدی بحث شده و مذاکرات در این خصوص پیشرفت خوبی هم داشته اتصال شبکه برق ایران به روسیه است.
رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق تصریح کرد: روسیه یکی از کشورهایی است که شبکه برق پایدار و قدرتمندی دارد و میتواند برای کشور ما منشا آثار مفید و مثبتی باشد. ما 80 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده داریم که این ظرفیت در روسیه 3 یا 4 برابر ما است. برای اتصال به شبکه برق این کشور دو مسیر ارمنستان-گرجستان- روسیه و آذربایجان-گرجستان-روسیه پیش بینی شده و در حال بررسی است.
وی بیان کرد: در این خصوص مذاکراتی انجام شده و توافقات اولیه در سطح دولتهای دو کشور ایران و روسیه انجام شده و پیشرفتهای خوبی هم در مذاکرات حاصل شده است.
باقری یادآور شد: کارهای بررسی فنی و کارشناسی در حال انجام است و به سرعت میتوانیم این پروژه را اجرایی کنیم. ما در دوره پیک تابستان با کمبود برق مواجه میشویم و نیاز به سرمایه گذاریهای جدیتر است تا بتوانیم تولید را متناسب با تقاضا سرمایه گذاری کنیم، اما منابع مالی برای توسعه در این بخش در اختیار وزارت نیرو نیست، بنابراین یکی از راهها این است که شبکه برق به کشورهایی مثل C.I.S که در شمال ما قرار دارند و زمستان زمان پیک مصرف آنها است، متصل شویم بدون اینکه نیروگاه جدیدی احداث کنیم.
وی درباره احتمال تاثیرگذاری تحریمها بر اجرایی شدن این پروژه گفت: تحریم در جایی موثر است که تبالات مالی وجود داشته باشد، طبیعتا با توجه به اینکه آمریکا از برجام خارج شده تمهیداتی بویژه بین کشورهایی که همبستگی در این حوزه بوجود آمده مثل روسیه، ترکیه و ایران اندیشیده میشود. بر این اساس برای اینکه بتوانیم تعاملات تجاری خود را انجام داده و پروژههای خود را پیش ببریم در ظرف و با چارچوب و تعاریف جدیدی کار را انجام میدهیم.
رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق خاطرنشان کرد: ما در بخش پیمانهای پولی دو جانبه با کشور ترکیه قرارداد داریم و مکانیسم آن فعال است و میتوانیم با ارز محلی هر کشور مبادله انجام دهیم و همینطور با روسیه بحث جدی وجود دارد که دلار از مبادلات حذف شود؛ بنابراین به لحاظ تامین امکانات فنی و تجهیزات اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
وی گفت: این پروژهها میتوانند آثار خوبی برای کشور به ارمغان آورده و اشتغالزایی کرده و منابع جدید مالی برای کشور ایجاد میکند؛ بنابراین حداقل تاثیر را از تحریمها دارد.
باقری در ادامه تاکید کرد: یکی از اهداف این پروژه این است که از پایلوت گرجستان و اوکراین بتوانیم برق را به اتحادیه اروپا صادر کنیم. این پروژهها به دلیل اینکه وابستگی منطقه را به شبکه برق کشور بالا میبرد قدرت چانهزنی ما را در منطقه و دنیا بالا میبرد، هر قدر وابستگی به این شبکه بیشتر شود تاثیرپذیری از تحریمها به حداقل خود میرسد به همین دلیل از جنبه سیاسی، امنیتی و اقتصادی به سود سیاستهای کلان کشور است.
وی یادآور شد: این پروژه فعلا در سطح دولتهای دو کشور دنبال میشود و بزودی شاهد اجرایی شدن آن هستیم و قطعا از ظرفیت بخش خصوصی در زمینه ساخت دکل، کابل، ترانس برق، تجهیزات و... استفاده خواهد شد.