صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 22
کد خبر: ۱۴۹۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۱۳ مهر ۱۳۹۷
دادستان تهران:

مبارزه با فساد این بار جدی است/ مفسدان پنبه‌ها را از گوش در بیاورند

دادستان تهران با اشاره به پرونده سکه ثامن تاکید کرد: چرا همه دستگاه‌ها غفلت کردند تا پرونده‌ای با این تعداد شاکی تشکیل شود، طلافروشی ۱۵ سال فعالیت مجرمانه داشت اما چرا گزارشی نشد؟

رویداد۲۴   نشست مشترک دادستان تهران و سردار رحیمی و فرماندهان پلیس تهران، برخی از معاونان دادستان تهران و روسای کلانتری‌ها روز چهارشنبه یازدهم مهرماه در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی و به ریاست عباس جعفری دولت‌آبادی برگزار شد.

وی با تاکید بر اینکه دشمن تلاش می‌کند مردم به آینده ناامید شوند و به این موضوع دامن می‌زند، ابراز داشت: در نشریات و فضای مجازی اخبار دروغ و خلاف واقع منتشر می‌شود، مسائل کوچک بزرگنمایی می‌‌شود، مسائل جزئی به مشکلات کلان کشور تبدیل می‌شود. هم‌چنین مشکلات کشور را بحرانی جلوه می‌دهند، بنابراین بی‌اعتماد کردن مردم به مسئولان، ناامید کردن آنها به آینده و از همه مهم‌تر ناکارآمدن نشان دادن جمهوری اسلامی از جمله اهدافی است که دشمن دنبال می‌کند.

دادستان تهران با اشاره به تلاش‌های ۴۰ ساله دشمن علیه انقلاب اسلامی بیان کرد: دشمنان تلاش می‌‌‌کنند که جمهوری اسلامی را در آستانه ۴۰ سالگی ناکارآمد نشان دهند.

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به فشارهای اقتصادی به عنوان دیگر برنامه دشمن یادآور شد: دشمن این بار با توجه به تجربه‌های قبلی، فشارهای اقتصادی را زیادتر کرده و تحریم‌ها را از طریق خزانه‌داری آمریکا اعمال می‌‌‌‌کند و مسئولان سایر کشورها را تهدید می‌کنند که با ایران همکاری نکنند.

وی با اعلام اینکه آمریکا در این زمینه دچار اشتباه محاسباتی است، عنوان کرد: دشمن ایران را با برخی از کشورهای ضعیف مقایسه می‌کند. مردم طی این چند ساله ماهیت آنان را شناخته‌اند در حالی که ۴۰ سال است آمریکا با طی این مسیر غلط و با دامن زدن به ناامنی‌‌ها، تشدید فشارهای اقتصادی به براندازی امید بسته است.

جعفری دولت‌آبادی گفت: ظرف دو سال گذشته اقتصادی بودن تهدیدهای در دستورکار دشمن بوده و همه راه‌های طی شده را رفته‌‌‌اند، دشمن از اول پیروزی انقلاب با جنگ، ترور تخریب، آشوب های قومی و سایر اقدامات تلاش می‌کند در شرایط فعلی ایران را در محور اقتصادی از پا در آورد.

وی یکی از الزامات کنونی را مقابله با فساد اعلام کرد و با نفی ادعای وجود فساد سیستماتیک در کشور اظهار داشت: اینکه عده‌ای جمهوری اسلامی را به فساد سیستماتیک متهم می‌کنند، حرف بی‌مبنایی است. فساد در همه کشورها و در سایر نظام‌های سیاسی نیز وجود دارد و این طور نیست که مسئولان به دنبال فساد باشند بلکه عده‌ای معدود هستند که به سراغ آنها خواهیم رفت.

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به اینکه در پرونده‌ تلفن همراه ظرف یک ماه ۱۶ کیفرخواست صادر شد، ابراز داشت: در گذشته چنین پرونده‌هایی شش ماه تا یکسال طول می‌کشید تا در دادگاه رسیدگی شود.

جعفری دولت‌آبادی خطاب به مفسدین و کسانی که دست در فساد دارند، عنوان کرد: پنبه‌ها را از گوش‌‌‌‌ها درآورید؛ چراکه این بار مبارزه جدی، قاطع و احکام صادره اجرا خواهد شد، بنابراین سرعت، دقت و قاطعیت و اجرای حکم شاخصه‌های مهمی است که در مبارزه فعلی به آن توجه شده است.

نقش رسانه ها در مبارزه با فساد

جعفری دولت‌آبادی با بیان این‌که برخی دستگاه قضایی را به مبارزه با افشاگران متهم می‌کنند، گفت: ادعا می‌‌‌شود که قوه قضاییه به سراغ کسانی که فساد را برملا کنند، می‌رود در حالی که این موضوع افترایی بیش نیست. از رسانه‌ها برای اینکه فسادی را اعلام کنند، تشکر می‌‌‌‌‌شود اما اعلام فساد، با برهم زدن امنیت روانی مردم فرق دارد به عنوان مثال اعلام می‌‌‌‌شود میلیاردها تومان اختلاس شده است اما بعد از بررسی مشخص می‌شود که این خبر مبنا نداشته است. رسانه‌ها در انتشار اخبار صحیح و انتقاد از مسئولان آزادند اما طبق قانون مطبوعات رسانه‌ها حق تخریب، توهین و سیاهنمایی ندارند و نمی‌‌‌‌توانند به بهانه مبارزه با فساد مردم را ناامید کنند.

وی قطعی بودن احکام را به عنوان یکی دیگر از مزیت‌های احکام شعب ویژه دانست و تصریح کرد : در دروه گذشته احکام صادره قابل اعتراض بود اما آرای صادره از شعب ویژه به جز حکم اعدام، قطعی است که این امتیاز بزرگی است.

دادستان تهران به پرونده سکه ثامن اشاره و عنوان کرد: چرا همه دستگاه‌‌‌ها غفلت کردند تا پرونده‌ای با این تعداد شاکی تشکیل شود. پیشگیری یعنی اینکه اگر با سوءجریانی مواجه شویم هر کس در حوزه خود عمل کند. همچنین براساس گزارش‌ پلیس یک طلافروش ۱۵ سال است در منطقه تهران‌‌‌‌پارس فعالیت مجرمانه می‌‌‌کرده است اما چرا گزارش نشده بود؟ در حالی که اقدامات پیشگیرانه در حوزه درمان و سلامت موفق بوده است اما آثار آن در مبارزه با جرایم محسوس نیست.

اهمیت دستورالعمل کنترل مجرمان حرفه‌‌‌ای

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به دستورالعمل ریاست قوه قضاییه در مورد کنترل مجرمان حرفه‌‌ای و سابقه‌‌‌دار که در تیر ماه سال جاری صادر شده است، خطاب به فرماندهان پلیس یادآور شد: در این دستورالعمل به برخی از دغدغه‌های پلیس پاسخ داده شده است. به موجب ماده اول، جرایم مهم عبارت است از: جرایم حدی مستوجب سلب حیات، قتل عمد، نزاع دسته جمعی و مسلحانه، جرایم عمدی علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، آدم‌‌‌ربایی، جرایم سازمان‌‌‌یافته، تجاوز به عنف، دایر کردن مرکز فساد و فحشا، اسیدپاشی، اخلال در نظام اقتصادی کشور، سرقت مقرون به آزار، سرقت به عنف، کیف‌‌‌زنی، جعل، کلاهبرداری، قاچاق مسلحانه یا عمده مواد مخدر و روان‌گردان، خرید و فروش سلاح و قاچاق انسان.

وی اضافه کرد: ماده ۹ به همکاری پلیس در زمینه مرخصی محکومان سابقه‌‌‌‌دار اختصاص دارد و پلیس می‌‌‌تواند موارد محدودیت و ممنوعیت را به مقامات قضایی اعلام کنند. در این دستورالعمل قوه قضاییه مکلف شده است که با همکاری سایر دستگاه‌ها بانک اطلاعاتی مجرمان ایجاد کند.

نظرات شما