صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 27
کد خبر: ۱۴۹۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۲ - ۱۴ مهر ۱۳۹۷
در پی وقوع سیل در شهرهای شمالی کشور؛

دستورهای ویژه معاون اول رییس‌جمهور به استانداران گیلان و مازندران/ رانش زمین و مرگ شهروندان به دلیل برخورد با صاعقه

معاون اول رییس جمهور بر بسیج همگانی و بکارگیری همه امکانات و نیروهای ستاد مدیریت بحران در استان‌های مازندران و گیلان به منظور کمک‌رسانی و جلوگیری از بروز خسارت به زیرساخت‌ها و شبکه خدمات شهری تاکید کرد.

رویداد۲۴ دکتر اسحاق جهانگیری مقارن ظهر امروز(شنبه) در تماس های تلفنی جداگانه با استانداران مازندران و گیلان، ضمن اطلاع از آخرین وضعیت خسارات ناشی از بارش شدید باران و وقوع سیل در این دو استان، خواستار آماده‌باش کامل نیروهای امدادی جهت رسیدگی فوری و امدادرسانی به مصدومین و خسارت دیدگان شد.

معاون اول رییس جمهور همچنین ضمن ابراز همدردی با خانواده جانباختگان، مصدومین و خسارت‌دیدگان، از استاندار و سایر مدیران استانهای مازندران و گیلان خواست با بکارگیری تمام ظرفیت‌های استان و نیز استان‌های همجوار، هرچه سریعتر اقدامات لازم را در جهت رفع آبگرفتگی معابر و مدیریت اوضاع تا زمان بازگشت شرایط به حالت عادی انجام دهند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به ارائه آخرین وضعیت بارشهای سیل آسا درسه استان شمالی پرداخت و از شهروندان خواست که به هیچ عنوان در تفرجگاه‌ها و مناطق گردشگری حریم رودخانه‌ها و مسیرهای درون شهری و برون شهری اسکان نداشته باشند.

همچنین اسماعیل نجار با اشاره به ورودسامانه بارشی به کشور که بخش‌های قابل توجهی از مساحت ایران را در بر گرفته اظهار کرد: این سامانه سبب آب گرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن مسیرها به ویژه در مناطق کوهپایه‌ای وطغیان رودخانه‌های فصلی در سواحل شمالی و مناطق شمال شرق کشور شده است و از بعد از ظهر دیروز استانهای گیلان، مازندران، گلستان و غرب خراسان شمالی، شمال سمنان، ارتفاعات کرمان و ارتفاعات شرقی تهران را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی با بیان این که پیش بینی می‌شود با ورود جبهه هوای سرد و افت دما فعالیت این سامانه در روز شنبه نیز ادامه داشته باشد خاطر نشان کرد:‌به همین دلیل پیش بینی می‌شود که در ارتفاعات کوهستانی اردبیل و مناطق مرتفع استان البرز شاهد بارش برف باشیم که در همین راستا بر اساس اختیاریه سازمان هواشناسی به مدیران کل بحران این استان‌ها و دستگاه‌های خدمت رسان آماده باش لازم داده شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به خسارات ناشی از سیل و آب گرفتگی در ۷ استان یاد شده اظهار کرد: بارش باران سبب سیل و آب گرفتگی و رانش زمین در برخی از استان‌ها شده و خساراتی را نیز به برخی از مزارع، باغات و اماکن مسکونی وارد کرده است.

نجار تخریب سقف برخی از اماکن مسکونی، قطعی برق، سقوط درختان و انسداد محورهای اصلی و روستایی را جزو این خسارات اعلام کرد.

معاون وزیر کشور افزود: به غیر از استانهای گیلان و مازندران و گلستان که بارش باران سبب جاری شدن سیلاب در آنجا شده بود در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و خراسان شمالی، البرز و زنجان و همدان و قزوین نیز شاهد بارش باران بودیم اما این بارش‌ها خسارتی بر جای نگذاشت.

وی آمار جان باختگان سیلاب را سه نفر اعلام کرد و گفت: دو نفر بر اثر اصابت صاعقه و یک نفر نیز در اثر قرار گرفتن در جریان سیلاب جان خود را از دست داد.

نجار با بیان این که شورای هماهنگی مدیریت بحران در استانهای مازندران، گیلان و گلستان تشکیل جلسه داده و تیم‌های ارزیابی به منظور بررسی خسارت به محل اعزام شدند گفت: تاکنون برابر آخرین آمارها در سه استان شمالی، ۱۶۰ واحد مسکونی که دچار آب گرفتگی شدند تخلیه شد.

وی از وصل جریان برق، در ۱۵ فصل اصلی انتقال برق در استان مازندران خبر داد و گفت: در حال حاضر در شریان‌های حیاتی اصلی و روستایی جریان برق وصل است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره‌ی بیشترین بارش‌ها نیز گفت: رامسر با ۲۳۷ میلی متر در استان مازندان و رودسر با ۲۲۲ میلی متر رکودار میزان بارش بودند.

وی از تعطیلی مدارس شهرستانهای رامسر، تنکابن، چالوس و نوشهر و عباس آباد نیز به دلیل آب گرفتگی معابر در روز جاری خبر داد و گفت: برای فردا تاکنون تصمیم گیری نشده است.

وی در پایان تاکید کرد که تمامی دستگاه‌های مربوطه در آماده باشد هستند و پیش از این نیز سازمان مدیریت بحران کشور تمامی دستگاه‌های خدماتی و امدادی را برای مقابله با حوادث فصل سرما به حالت آماده باش درآوردند.

نظرات شما