باتوجه به حجم نقدینگی ؛
عضو هییت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت گفت: با توجه به حجم نقدینگی و افزایش نرخ ارز در کشور بسیاری معتقدند نرخ ۸ هزار تومان یک نرخ تعادلی است، لذا اقتصاد ایران باید با این نرخ خودش را تعدیل کند.
رویداد۲۴ احمد تشکینی، عضو هییت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت، در مصاحبه با رادیو در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز بر تولید اظهار کرد: از آنجایی که بازار ارز گلوگاه ارتباطی هرکشوری با دنیای خارج است، لذا تعیین سازوکارهای دقیق برای خروج این بازار از التهابات و فضای بی اعتمادی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: زمانی که در سیاست گذاریها مسیر اشتباهی در پیش گرفته میشود و تلاشی برای اصلاح آن نیز صورت نمیگیرد، بنابراین سیاست گذار به ناچار باید خطاهای بیشتری برای پوشش اشتباه اولیه انجام دهد.
عضو هییت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت گفت: فضای کنونی التهابات بازار ارز در سال ۹۱ و ۹۲ نیز تجربه شده است، اما متاسفانه بدون توجه به شرایط قبل مجددا همان سیاستها در پیش گرفتند که موجب تبدیل یک گلوله برف به یک بهمن شد.
تشکینی با بیان اینکه تعیین نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی نقطه شروعی برای التهابات ارزی در کشور بود، ادامه داد: شرایط فعلی اقتصادی ایران پاسخگوی نیازهای ارزی کشور با این نرخ نخواهد بود، لذا زمانی که برخی منابع ارزی با این نرخ تخصیص داد شد سیاست گذار با حجم انبوهی از تقاضا روبرو شد که پاسخی برای آنها نداشت.
وی در ادامه این بحث بیان کرد: به دنبال افزایش تقاضا بازار ثانویه ایجاد شد که این بازار نیز کم عمق و سطحی بود و بسیاری از صادرکنندگان به طور اسمی ارز را وارد این بازار میکردند، اما بخش عظیمی از ارز پتروشیمیها وارد این بازار نشد که این موارد به التهابات دامن زد.
عضو هییت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت توضیح داد: زمانی که نااطمینانی در بازار ارز وجود دارد اساسا تولید، صادرات و واردت در این شرایط بسیار آسیب پذیر میشوند چراکه تکلیف برای صادرکننده و وارکننده مشخص نیست.
تشکینی با اشاره به اینکه در شریط فعلی دولت باید بین مردم و تولیدکننده یک حد بهینه را انتخاب کند، تصریح کرد: در حال حاضر تولیدکننده با قیمت بالاتری ارز را به دست میآورد اگر قرار باشد قیمت کالا را با ارز جدید قیمت گذاری کند طبیعتا به مصرف کننده فشار وارد میشود و در مقابل اگر قیمت کالاها از حد تعادلی کمتر باشد تولیدکننده متضرر خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: با این حجم از نقدینگی و افزایش نرخ ارز در کشور بسیاری معتقدند نرخ ۸ هزار تومان یک نرخ تعادلی است، لذا اقتصاد ایران باید با این نرخ خودش را تعدیل کند.