رویداد۲۴ ندا جعفری: چند سالی است که خریدهای اینترنتی رواج پیدا کرده و مردم برای سهولت در تهیه مایحتاج خود به سایتهای اینترنتی مراجعه می کنند تا سریعتر وسایل مورد نیاز خود را تهیه کنند، یکی از کالاهای سرمایهای که مردم اخیرا به سایتهای اینترنتی سفارش میدهند طلا و سکه است. ماجرای سکه ثامن اما این خرید و فروش را تحت الشعاع قرار داد. برخی اخبار حاکی است که در این پرونده از ۳۰۰۰ نفر کاربر فعال این سایت در حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان کلاهبرداری شده است. هماکنون مقام قضایی این سایت را مسدود کرده و هنگامی که به سایت اینترنتی طلا و سکه ثامن مراجعه میشود با این هشدار مواجه میشویم که بنا به دستور بازپرس پرونده در صورتی که مدیران و دست اندرکاران سایت، خود حضوری داشته باشند و در جهت تأدیه حقوق کاربران سایت و رفع ابهام و نگرانی آنها حضور و مراجعه و همکاری کنند، دستگاه قضایی در جهت حل مشکلات مردم بدون نگاه به برخورد قضایی و انتظامی، تا رفع کامل مشکلات حادث شده در کنار همه خواهد بود، لذا افراد مذکور شخصا با در دست داشتن مدارک در اسرع وقت جهت پیگیری و هماهنگی به شعبه پنج بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۱ تهران مراجعه کنند.
پس از این تعطیلی سکه ثامن، برای مدتی فعالیت کسب و کارهای مجازی در زمینه فروش طلا با اما و اگر مواجه شد و آنگونه که فعالان این حوزه گفتهاند زندگی آنها که به صورت قانونی فعالیت داشتند، نیز مختل شده است. رضا الفت نسب درباره پیگیریها برای از سرگیری فعالیت مجدد فروشندگان مجازی خبر داده و گفته است فروش طلای آب شده و طلای ساخته شده در فضای مجازی قانونی میشود اما به خاطر فعالیت سکه ثامن، فعلا خرید و فروش سکه در فضای مجازی انجام نمیشود.
رضا الفت نسب سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی درباره چگونگی ازسرگیری فروش طلا در فضای مجازی به رویداد۲۴ میگوید: براساس تصمیم شورای پول و اعتبار از این پس اتحادیههای مختف میتوانند بر اساس رستههای خود اقدام به نوشتن ضوابط خاص در زمینه فروش آنلاین کنند که یکی از آنها ساماندهی فروش آنلاین طلا بود که به صورت نظاممند باید انجام میشد.
او با بیان اینکه کارگروه فروش آنلاین طلا تا دو هفته آینده تشکیل خواهد شد، گفته است: فعالان این حوزه با توجه به ضوابط اعلام شده میتوانند وب سایت و اپلیکیشن مشخص خود را راه اندازی کرده و اقدام به فروش انلاین محصولات خود کنند.
سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی در پاسخ به این پرسش که چرا در زمینه سکه و ارز فروش آنلاین قانونی تصویب نشده است؟ گفت: با توجه به حساسیت فروش سکه و ارز این موضوع به تصویب شورای پول و اعتبار نرسید، طبق قانون، معامله هرگونه سکه و ارز در فضای مجازی بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۳ شورای پول و اعتبار ممنوع است و به هیچ سایتی در زمینه سکه و ارز مجوز اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ارائه نخواهد شد.
الفت نسب در مورد فروش طلا در اینستاگرام گفت: برخی اقدام به فروش طلا در اینستاگرام میکنند که ما آن را تایید نمیکنیم و کلیه فعالان حوزه باید با توجه به قوانین و با داشتن مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی اقدام به فروش طلا کنند.
ماجرای سکه ثامن
شرکت سکه ثامن از ۲ سال قبل با مجوز اتحادیه طلا و جواهر شهرستان بناب فعالیت میکرد؛ ابتدا فعالیت این شرکت در زمینه طلای خرد بود و به صورت مجازی تبادل سکه انجام میداد، درحالی که سکه و طلایی تبادل نمیشد، آنگونه که پلیس فتا میگوید تعداد زیادی عضو سایت و کانال سکه ثامن بودند که ۶ هزار نفر از آنها دارای تراکنش مالی بودند. متهم پرونده فردی به نام فرهاد زاهدی فر بود که با ایجاد ظرفیت تراکنش سیگنالها ۱۷۰۰ میلیارد تومان تراکنش داشته است.