صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۱۴۹۸۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۷
یک کارشناس مسائل آمریکا :

یک استعفا، سه فرضیه

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسایل آمریکا در تحلیل استعفای غیرمنتظره نماینده آمریکا در سازمان ملل که نسبت به ایران مواضع و اقدامات تندی در یک سال و اندی که از دولت ترامپ می‌گذرد داشته است در کانال تلگرام خود سه فرضیه را مطرح کرد.

رویداد۲۴ متن این یادداشت به شرح زیر است:

"نیکی هیلی از ریاست هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل استعفا کرد. گرچه کناره گیری و برکناری‌های جنجالی و غیر منتظره بخشی از فعالیت‌های روزمره دولت دونالد ترامپ بوده است، اما نحوه انتشار این خبر، فرضیات مختلفی را مطرح کرده است.

فرضیه جدایی دوستانه: بر اساس این فرضیه، هیلی به شکل دوستانه و بر اساس دلایل شخصی از دولت ترامپ جدا شده است و ترامپ با برگزاری مراسم اعلام این خبر کناره گیری در اتاق بیضی کاخ سفید، رابطه دوستانه خود با هیلی را به نمایش گذاشت. هیلی هم ضمن تجلیل از ترامپ و خانواده‌اش، جدایی دوستانه را به تصویر کشید.

فرضیه جدایی خصمانه: بر خلاف نمایش تلویزیونی در کاخ سفید و لبخند‌های مکرر ترامپ و هیلی، رییس جمهوری امریکا استعفای سفیر این کشور در سازمان ملل را به این دلیل پذیرفت که اختلافات میان دو طرف از مدت‌ها پیش علنی شده بود. انتقاد کم سابقه هیلی از ترامپ بر سر موضوع درگیری نژادی در شهر شارلوتزویل و همچنین اختلاف نظر بر سر موضوع کره شمالی، امکان ادامه همکاری هیلی با ترامپ را از بین برده بود. ضمن این که برخی گمانه زنی‌ها از آن حکایت داشت که چه بسا نویسنده مقاله جنجالی نیویورک تایمز تحت عنوان "من بخشی از هسته مقاومت دولت ترامپ هستم" هیلی بوده است.

فرضیه فرار از رسوایی: برخی شواهد حکایت از آن دارد که نهاد بررسی کننده سلامت اخلاقی مقامات دولتی به برخی تخلفات مالی نیکی هیلی، از جمله استفاده از هواپیما‌های شخصی برای انجام امور دولتی پی برده بود و چه بسا در نهایت، اتهامات رسمی متوجه سفیر امریکا در سازمان ملل می‌شد. از این رو، ترامپ و هیلی تصمیم گرفتند با پایان دادن حضور هیلی در دولت، از بروز یک رسوایی بزرگ آن هم در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره‌ای جلوگیری کند.
منبع: ایسنا
نظرات شما