صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 30
کد خبر: ۱۴۹۹۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۲۰ مهر ۱۳۹۷
آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

واردات کالاهای تزئینی و نامرغوب، مشکل بزرگ ایران پس از تحریم‌های آبانماه خواهد بود

بغازیان معتقد است هنوز تحریم‌ها سخت نشده و اتفاق خاصی رخ نداده، بازار به هم ریخته است اما در چنین شرایطی دولت باید از کشورهای اروپایی این قول را بگیرد که کالاهای مورد نیاز کشور را در این شرایط تامین کند.

رویداد۲۴ اخیرا وزارت مالی روسیه اعلام کرده است؛ احتمالا با شرکای تجاری اروپایی خود، به استفاده از ارزهای داخلی رو خواهیم آورد و این اقدام بخشی از طرح دلارزدایی از اقتصاد روسیه است.

ولادیمیر کولیچف معاون وزیر مالی روسیه، گفته است: ما شاهد فرصت مهمی هستیم که می‌تواند در کوتاه‌مدت و میان‌مدت عملی شود و آن انجام پرداخت‌ها با همتایان اروپایی، به وسیله ارزهای ملی است؛ به گفته کولیچف، چنین تصمیمی می‌تواند به چند طریق به نفع شرکای اروپایی روسیه باشد ضمن آنکه استفاده از پرداخت‌های یورویی به جای پرداخت‌های دلاری ساده‌تر خواهد بود ؛چراکه یورو همین حالا هم یک ارز ذخیره جهانی است و منطقی‌ است که شرکت‌های اروپایی به این طرح علاقه‌مند شوند.

این اقدام از یک طرف می‌تواند موقعیت یورو به عنوان ارز ذخیره جهانی را تقویت کند و از سوی دیگر، می‌تواند درصورتی که آمریکا بخواهد با تصمیم‌گیری‌های خود، پرداخت‌های دلاری را برای بانک‌های ما و شرکت‌های انرژی بزرگ، با مشکل مواجه کند، به نوعی تضمین‌کننده صادرات انرژی به اروپا باشد و شرکت‌هایی که در معرض تحریم قرار دارند با استفاده از پرداخت یورویی می‌توانند مشکل خود را حل کنند.

آلبرت بغازیان کارشناس ارشد اقتصادی درباره حذف دلار و معاملات با یورو در ایران و کشورهای همسایه گفت: اعضای پرقدرت جهانی و ناشران پول‌ها ارزش ذخیره سازی و حرفی برای گفتن در اقتصاد جهانی دارند با توجه به اینکه دلار ارز غالب است ، قیمت‌گذاری‌ها بر مبنای آن انجام می شود.

او گفته است: بعد از جنگ جهانی دوم، دلار ارز قابل مبادله و ذخیره جهانی را بر عهده گرفت زیرا آن زمان اروپا به هم ریخته بود و آلمان هم نصف شده بود و طلا و دلار تنها ذخایر مهم محسوب می شدند.

بغزیان تصریح کرد: زمانی که یورو از سوی اروپایی‌ها مطرح شد، امید آن بود تا بتواند جای دلار را در معاملات جهانی بگیرد. هر چند پوند نیز به عنوان ارز جهانی محسوب می‌شود اما هیچ گاه انگلیس حاضر به نشر زیاد آن برای مبادلات جهانی نشد.

استاد اقتصاد دانشگاه می‌گوید: ایران گوشه‌ای از اقتصاد جهان است و مشکلی هم با این موضوع ندارد که با یورو معاملات خود را در سطح جهانی انجام دهد، هر چند با روبل روسیه و لیر ترکیه، روپیه هند و یوان چین هم می‌تواند معامله داشته باشد، اما ارز قابل قول در همه این کشورها یورو است.

او به وضعیت مبادلات مالی پس از تحریم‌های آمریکا در آبان ماه اشاره می‌کند و می‌گوید: با تحریم‌های فروش نفت مسلما ایران محدودتر خواهد شد زیرا آمریکا کلیه خریداران نفت ایران را جریمه خواهد کرد اما باید دید این اقدام چه قدر عملیاتی می‌شود و طرف‌های تجاری ما چطور قرار است کالا به ایران برسانند.

بغازیان با تاکید بر اینکه نباید کالاهای تزئینی و نامرغوب به ایران بدهند، افزود: باید نوع انتقال کالاها مشخص شود تا تهدیدی برای کشور نباشد و باید دید آیا در زمان شدت تحریم‌ها و محدودیت‌ها می‌توان اقتصاد کشور را حفظ کرد؟

کارشناس ارشد اقتصادی گفت: هنوز تحریم‌ها سخت نشده و اتفاق خاصی رخ نداده، بازار به هم ریخته است اما در چنین شرایطی دولت باید از کشورهای اروپایی این قول را بگیرد که کالاهای مورد نیاز کشور را در این شرایط تامین کند.

نظرات شما