دستگاه قضایی فرانسه برای پرونده آلودگی شیر خشکهای شرکت لاکتالیز به باکتری سالمونلا و مصمومیت بیش از ۱۵۰ نوزاد فرانسوی، قاضی ویژه تحقیق انتخاب کرده است.
رویداد۲۴ دادسرای پـاریس از آغاز تحقیق قضایی در خصوص «فـریب کاری» و «آسیب غیر عمد و به خطر انداختن حیات و زندگی فرد دیـگر» در پرونده شیر خشکهای آلوده خبر داد.
شرکت لاکتالیـز از مدتها پیش زیر نظر دستگاه قضایـی فرانسـه قرار دارد. شیر خشکهای تولیدی شرکت لاکتالیـز از سالها قبل، به باکتری «سالمونـلا» آلوده بوده است که بر اثر مصرف محصولات این شرکت بیش از ۱۵۰ نوزاد فرانسوی به این باکتـری آلوده شده اند. باکتری «سالمونـلا» از حدود ۱۲ سال پیش تاکنون در محصـولات شیرخشک این شرکت وجود داشته است.
دستگاه قضایـی فرانسـه، پس از آن که بخش سلامت دادسـرای پاریس تحقیقـات اولیه خود درباره شیرخشکهای آلوده به باکتری «سالمونـلا» را انجام داد، به این پرونده رسیدگـی میکند.
بر اساس اعلام وکیـل بعضی از خانوادههای آسیب دیـده از محصولات این شرکت فرانسوی، بیش از ۲۰۰ شکایت در دادسـرای پاریس از سرتاسر فرانسـه ثبت شده است. «سالمونـلا» نوعی باکتری است که میتوانـد در روده حیـوان و انسان رشد کرده و زمینـه مسمـومیت غذایی را به وجود میآورد.
غذاهای خـام با منشا حیوانی، گوشت، مرغ، شـیر و لبنیات، تخـم مرغ و غذاهای دریایی میتواند آلـوده به باکتـری سالمونـلا باشد.
همچنین برخی میوهها و سبزیجـات ممکن است این باکتـری را به همراه داشته باشند. گرفتگـی عضلات شکمـی، اسهال و تـب از علائم آشکار آلودگی به این باکـتری است که معمولا ۱۲ تا ۷۲ ساعت پس از ورود باکتـری به بدن ظـاهر میشود.