رویداد۲۴ محمد علی حضرتیها روز یکشنبه افزود: این هیات شامل یک تیم تخصصی ۱۱ نفره فرانسوی است که براساس قرارداد منعقد شده در گذشته و با هماهنگی دستگاههای ذیربط در منطقه حضور یافته اند.
وی اظهار داشت: این هیات در راستای مستندسازی پرونده ثبت جهانی الموت در منطقه حضور دارند و تصویربرداری هوایی و سه بعدی مناظر و آثار تاریخی منطقه را که جزو الزامات یونسکو برای ثبت آثار است را انجام میدهند.
مدیرکل میراث قرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین با بیان اینکه ثبت آثار تاریخی و طبیعی در یونسکو تابع ضوابط و الزاماتی است که باید رعایت و اجرا شوند، گفت: تصاویر تهیه شده سه بعدی توسط این هیات بخشی از مستندات را برای ارسال به یونسکو تشکیل میدهند.
حضرتیها افزود: امیدواریم با حمایت مسئولان استانی و رفع موانع پیش رو، فرایندهای ثبت جهانی الموت هرچه زودتر انجام شود و بتوانیم سریعتر پرونده ثبت منظر تاریخی و طبیعی الموت را جهت تایید و تصویب به یونسکو ارسال کنیم.
وی با بیان اینکه قزوین شایستگی اینکه حداقل چهار مجموعه ثبتی در یونسکو را داشته باشد دارد، در پایان افزود: متاسفانه با وجود برخورداری از جاذبههای تاریخی و طبیعی فراوان و شاخص به دلایل گوناگون هنوز اثری از این استان در یونسکو به ثبت نرسیده و این موضوع به گردشگری قزوین آسیب وارد کرده است.
با ثبت آثار تاریخی و طبیعی مهم کشورها در سازمان علمی، تربیتی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ضمن معرفی آنها به جهانیان، برنامههایی برای حراست و حفاظت بهتر از آنها تدوین و ارایه میشود.
الموت منطقهای کوهستانی در شمال شرقی استان قزوین و هم مرز با استانهای گیلان و مازندران است.
قلاع حسن صباح، نویذرشاه، لمبسر، کاروانسرای سنگی شاه عباسی، درختان کهنسال، قلل مرتفع و درههای عمیق و چشم نواز و بافت تاریخی روستاها به همراه دریاچه اوان بخشی از آثار تاریخی و طبیعی این منطقه به شمار میروند.