رویداد۲۴ ماجرای fatf همچنان محل بحث است و هر کسی از ظن خود در باب ان اظهار نظر می کند. در این میان رفت و برگشت های مهمترین لایحه آن یعنی cft دایره بحث را گسترده تر می کند تا جایی که مناظره های غیر مستقیم آن هم در فضای مجازی شکل گرفته است نمونه بارز این مناظره ها را می توان در جدال عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با عباس آخوندی وزیر راه دید.
ماجرای جدال وزیر و سخنگو چیست؟
چندی پیش عباس آخوندی در توصیف مجراهای قانونی برای تصویب Fatf در یک یادداشتی انتقاداتی را به تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد دانست. او در این یادداشت نوشت: اخیرا شاهد پدیدهی بیسابقهای در فرایند قانونگذاری کشور هستیم که پیش از این با آن روبهرو نبودهایم. و آن این است که تمام ارکان قانونگذاری کشور از دولت و مجلس گرفته تا شورای نگهبان موضوعی را تصویب و عدم مغایرت آن را با قانون اساسی و شرع اعلام میکنند لیکن، ابلاغ رسمی آن به دلیل تشخیص ابتدایی مغایرت قانون مصوب با سیاست ابلاغی به تشخیص هیات نظارت بر اجرای سیاستهای کلی وابسته به مجمع تشخیص مصلحت متوقف میماند. همزمانی این اتفاق با طرح پروندهی ایران در FATF مخاطره این اظهار نظر را به شدت افزایش میدهد. در حالیکه مجلس شورای اسلامی با تصویب لایحههای چهارگانه گام مؤثری در خروج ایران از لیست سیاه برداشت، این اقدام هیات نظارت گامی منفی تلقی میگردد.
او در بخش دیگری از یادداشت خود می نویسد: هرچند هیات عالی نظارت خود را از حیث حقوقی پاسخگوی ملت ایران نمیداند، لیکن واقعیت این است که در پیشگاه تاریخ باید مسئولیت این زیانرسانی به منافع ملی ایران و ایرانیان را بپذیرد.
رفتار و دامنهی اختیاری که هیات عالی نظارت بر اجرای سیاستهای کلی برای خود قایل است در شان رکنی برتر از قوای مجریه و مقننه و شورای نگهبان است.
این یادداشت آخوندی با واکنش از سوی کدخدایی مواجه شد به طوری که قائم مقام ایت الله جنتی در صفحه توئیترش خطاب به وزیر راه با هشتگ مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: اطلاع از وظایف و اختیارات #مجمع_تشخیص_مصلحت نیازمند نامه نگاری به رئیس مجلس نیست. کافی است با تماس با دبیرخانه مجمع درخواست شود آیین نامه اصلاحی ارسال شود. قطعا همه ابهامات بر طرف خواهد شد. از وزیر راه انتظار آن است که بیراهه نرود.
این توئیت کدخدایی نیز بدون پاسخ نماند و بلافاصله وزیر راه در واکنش به صحبت سخنگوی شورای نگهبان در کانال تلگرامش نوشت: مایهی تاسف است که حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی آییننامه انتشار نیافته مجمع تشخیص مصلحت را حاکم بر قانون اساسی میداند.
قانون اساسی میثاق ملی، ثمرِ انباشتِ تجربهی تاریخی و نتیجهی مجاهدتهای ملت ایران در عصر حاضر است. به نظر میرسد که قانون اساسی اگر دو نگهبان چون ایشان داشته باشد، نیاز به هیچ مهاجمی ندارد.
ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی
کین ره که تو میروی به ترکستان است