علی رهبری مدیرهنری پیشین ارکستر سمفونیک تهران که به تازگی ایران را ترک کرده، طی نامهای که در احتیار خبرگزاری فارس قرار داده، نسبت به اظهار شب گذشته علی جنتی واکنش نشان داده است.
چندی پیش شورای ارکسترها به ریاست محمد سریر برگزار شد و علی رهبری و فرهاد فخرالدینی به نشانه اعتراض این جلسه را ترک کردند تا وضعیت ارکسترهای دولتی نامشخص باقی بماند. اما علی رهبری مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران ایران را ترک کرد. او پیش از سفر به وین در گفتگو با فارس عنوان کرد که :«یک سیاستمدار خوب باید قادر باشد دروغ هم بگوید، ولی گفته بود یک دروغگو نمیتواند سیاستمدار خوبی باشد. فکر میکنم این افراد اشتباه میکنند و فکر میکنند دروغگویی سیاست است. سیاست وزارت ارشاد ما هم دروغگویی است. اما باید گفت آقای وزیر با «دروغ گفتن» کسی سیاستمدار نمیشود!»
شاید اشاره علی رهبری به انتشار نامه شهرداد روحانی و دستور وزیر ارشاد بر این نامه باشد. طی این نامه وزیر ارشاد درحالی که پیشتر از توافق با علی رهبری سخن گفته بود به معاون هنریاش مینویسد: ««جناب مرادخانی همانگونه که توافق شد در صورتیکه علی رهبری ضوابط بنیاد رودکی را بپذیرد، همکاری با ایشان امتیاز دارد. در غیر این صورت دلیل ندارد به ایشان امتیاز خاصی داده شود»
اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در جریان مراسم هنرمندان پیشکسوت در خصوص سرنوشت ارکسترها پس از کنارهگیری علی رهبری نیز گفت: «علی رهبری شخصیت برجستهای است که در کار خودش آدم ممتازی است و ما در ایران کمتر چنین فردی داریم و به همین دلیل از ایشان دعوت کردیم به ایران بیایند. قرارداد یکسالهای هم داشتند که مدت آن تمام شد. منتها قرار ما با ایشان این بود که ضمن حفظ احترام و اعتبارشان در چارچوب نظاماتی که ما داریم عمل کنند. اختلافاتی که پیش آمد قدری به این دلیل بود که ایشان خارج از این چارچوبها اختیاراتی را میخواستند که شدنی نبود. بنابراین خودم شخصا دخالت کردم و تلاش کردیم فرمولی پیدا کنیم که هم نظر ایشان تامین شود هم چارچوب و ضوابط ما رعایت شود. علی رغم اینکه ما دوست داشتیم این همکاری ادامه پیدا کند، دوستان نتوانستند به توافق برسند و با هم کار کنند اما اینطور نیست که در نبود ایشان ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک ما کسی را نداشته باشد. ما چندین رهبر ارکستر در ایران داریم که افراد برجسته ای هستند و آمادگی هم دارند و از این نظر مشکلی نیست.»
علی رهبری که در حال حاضر در وین به سر میبرد در نامهای که در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده، در جواب به اظهارات شب گذشته علی جنتی، نوشته است: «صحبت ایشان به هیچ وجه حقیقت ندارد یا ایشان اصلا اطلاعی از مشکلات ما ندارند و یا مانند معاونشان گزارش درست به ایشان نمیرسانند.
بنده هیچ شرطی نگذاشته بودم و هیچ مشکلی هم برای کار خودم نداشتم من از 8 ماه پیش فقط یک شرط داشته ام که هنوز هم دارم و ان هم قرارداد سالانه نوازنده ها است و پرداخت دستمزد 75 نفر نوازنده است که پرداخت نشده.
در مورد امضا نکردن قراد داد وزارت ارشاد فقط یک پاراگراف بود که حتما اقای وزیر مانند مواد دیگر اصلا اطلاعی ندارند. ان هم اینکه از من تعهد گرفته میشد که اجازه تماس با رسانهها روزنامه ها رادیو و تلویزیون مملکت خودم را نداشته باشم.
اگر اقای وزیر منظورشان این شرط است که ما به توافق نرسیده ایم پس حق دارند. فقط باید خدمتشان عرض کنم که قبل از انقلاب یک همچنین مشکلاتی وجود داشت که رسانه ها هم نامه های ما را چاپ نمیکردند وگرنه با ساواک روبرو میشدیم ولی خوشبختانه بعد از انقلاب تعداد رسانه هایی که حرف های غیر دولتی را هم چاپ میکنند کم نیست.
آقای وزیر گفته اند ما در ایران هم رهبرای بسیاری داریم. مشکل درست همین جا است که اگر ایشان و معاونشان قدرت تشخیص بین رهبر ها را داشتند کار ما به اینجا نمیکشید اشکال بزرگ در مملکت این است که این افراد اصلا به این کار وارد نیستند و اظهار نظر مستقیم هم میکنند.
اگر آقای وزیر و معاونشان تشخیص میدادند ما 14 ماه چه کردیم هیچوقت به این توضیحات ضد و نقیض که شایسته شغل آنها نیست دست بدامن نمیشدند و ما را هم بدست یک مشت بیسواد نمیسپردند.
با احترام علی رهبری»