صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 04
کد خبر: ۱۵۳۷۵۷
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۲ - ۱۶ آبان ۱۳۹۷
واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

خروج آخوندی از کابینه مسالمت آمیز نبود/ انتخاب آخوندی، رابطه شهرداری و دولت را دچار چالش می‌کند

عباس آخوندی در حالی به عنوان یکی از ۵ گزینه نهایی تصدی شهرداری تهران انتخاب شده که برخی کارشناسان او را به خاطر نحوه خروج از دولت و حاشیه‌های ایجاد شده، گزینه مناسبی نمی‌دانند و معتقدند انتخاب او باعث اختلاف بین دولت و شهرداری خواهد شد.

رویداد۲۴ گزینه‌های نهایی برای تصدی شهرداری تهران انتخاب شدند؛ عباس آخوندی، پیروز حناچی، سیدکامل تقوی نژاد، غلامرضا انصاری و رسول کشت پور. برخی کارشناسان شانس سه گزینه اول را بیشتر از سایرین می‌دانند و برخی دیگر به وزیر مستعفی راه خوش‌بین هستند و با توجه به سمت وزارت عباس آخوندی، او را شانس نخست تصدی مدیریت شهری پایتخت خوانده‌اند. این در حالی است که ترک پست وزارت توسط آخوندی چندان دوستانه نبود. آخوندی در نامه‌ای شدیدالحن که بیش از آنکه مفهوم استعفا در آن باشد، نقد سیاست‌های دولت را شامل می‌شد، استعفای خود را برای روحانی فرستاد و از کابینه خداحافظی کرد. نامه‌های آخوندی پس از خروج از دولت نیز ادامه یافت و نقد او این بار خطاب به جهانگیری و ترکان مطرح شد تا وزیر پیشین دعوای خود در دولت را تکمیل کرده باشد. با چنین سابقه‌ای، سوال مهم این است که آخوندی چگونه قرار است با دولت ارتباط برقرار کند؟ چگونه قرار است در قامت شهردار پایتخت در جلسات هیات دولت شرکت کند و مهمتر از آن، آخوندی چگونه خواهد توانست با ارتباط دوستانه، از دولت بودجه بگیرد؟ آیا وضعیت شهرداری، چیزی مشابه دوران قالیباف و روحانی نخواهد شد؟

انتخاب آخوندی، رابطه دولت و شهرداری را دچار چالش می‌کند

امیررضا واعظ آشتیانی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با رویداد۲۴، درباره حضور آخوندی در لیست ۵ نفره شورا برای انتخاب شهردارگفته است: آقای آخوندی در زمان حضورش در کابینه موضع متفاوتی از دولت داشت؛ ضمن اینکه رئیس جمهور و کارشناسان از عملکرد او در بخش مسکن و عمران رضایت نداشتند که این موضوع نشات گرفته از سوء نگاه و سوء مدیریت آقای آخوندی در دوره وزارت بود.

عضو پیشین شورای شهر تهران گفته است: اگر احیانا شورای شهر به آخوندی به عنوان شهردار تهران رای دهد، مطمئنا چالش‌های شهرداری و دولت بیشتر خواهد شد زیرا نحوه خروج آخوندی از دولت مسالمت‌آمیز نبوده و حاشیه‌های مختلفی داشته است که این حواشی می‌تواند باعث اختلاف شهرداری و مجموعه دولت بشود، بنابراین امیدوارم اعضای شورای شهر کاری نکنند که مردم شهر دچار آسیب و چالش شوند.

واعظ آشتیانی گفته شورای شهر در راستای انتخاب شهردار باید تصمیمی بگیرد که منجر به بهبود روابط میان شهرداری و دولت شود زیرا اگر تعاملاتش با دولت دچار چالش شود، این کمک‌های قطره چکانی که اکنون توسط شهرداری دریافت می‌شود هم از این به بعد دریافت نخواهد شد بنابراین امیدوارم اعضای شورا از افرادی که دارای کارنامه مخدوش هستند، استفاده نکنند.

عضو پیشین شورای شهر می‌گوید: سوابق کسانی که در حوزه دولت مشغول به کار بودند، باید به طور دقیق از سوی اعضای شورای شهر مورد بررسی قرار بگیرد، اینکه این افراد چه مقدار توانسته بودند در سمت‌های قبلی خود موفق ظاهر شوند، باید کاملا مشخص شود. شورا باید فردی را انتخاب کنند که توجهی به مسائل قومیتی، جناحی و حزبی نداشته باشد و «کارآمدی» برایشان از تشکیلات حزبی ارجح باشد.

شهرداران قبلی بر اساس اهمیت جریان سیاسی انتخاب شدند نه کارآمدی!

واعظ آشتیانی معتقد است شورای شهر کنونی چوب این را می‌خورد که دو شهردار قبلی خود را بر اساس اهمیت جریان سیاسی انتخاب کردند نه کارآمدی! این مسائل باعث شد نه تنها شهر بلکه عملکرد شهرداری و شورا نیز زیر سوال برود. اعتقادم بر این است که شورا، شهرداری را انتخاب کند که کارنامه مقبولی داشته باشد و با شناسایی شهر بتواند مشکلات و موانع آسیب‌رسان به شهر تهران را با همکاری اعضای شورای شهر برطرف کند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه بهتر است شهردار آینده تهران از بدنه شهرداری تهران باشد، گفته اگر در تمام بخش‌های مدیریتی این نگاه غالب بود و از افرادی که در بدنه اصلی آن بخش هستند استفاده می‌شد، قطعا شاهد کارآمدی و پیشرفت قابل توجهی بودیم. البته ناگفته نماند کارنامه همان افراد باید به صورت دقیق بررسی شود.

نظرات شما