رویداد۲۴ خبرگزاری یونهاپ روز چهارشنبه گزارش کرد این توافق برای هر دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار است و نشان میدهد که کره به روابط با تهران بسیار اهمیت میدهد.
گزارش خاطر نشان میکند که این موافقت، به شرکتهای کرهای و ایرانی امکان میدهد مبادلات گسترده خود را در زمینههای مختلف ادامه دهند.
افزون بر این کره جنوبی اعلام کرده است شرکتهای کرهای میتوانند از فرصتهای خوبی برای مبادله کالاهای غیرتحریمی با ایران بهره ببرند و این شامل مواد غذایی و دارویی نیز میشود.
گزارش خبرگزاری رسمی کره جنوبی حاکی است دو طرف موافقت کرده اند پرداختها و تسویه حسابهای مالی و بانکی خود را با ارز ملی کره جنوبی «وون» انجام دهند.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، تیمی که از وزارت خارجه این کشور هفته قبل به ایران سفر کرده با تهران به توافق رسیده است که این تسویه حسابهای مالی از طریق حسابهای بانک مرکزی ایران نزد 'ووری بانک' و بانک صنعتی کره جنوبی (آی بی کی) انجام شود.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد، اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت میکنند.
کارشناسان و ناظران منطقهای و بین المللی تاکید دارند که آمریکا هرگز قادر نیست خرید نفت از ایران را با اعمال تحریمها به صفر برساند و حتی وزیر نفت سعودی اعتراف کرده است که عربستان قادر نیست با افزایش صادرات خود مانع افزایش بهای نفت در بازار جهانی شود.
بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت به تضعیف دلار در سطح بین المللی منجر شده و به شکست و عقب نشینی آمریکا میانجامد، روندی که بخشی از آن در صحبتهای برخی مقامات آمریکا دیده میشود.
«جان بولتون» مشاور رئیس جمهوری آمریکا با لحنی که حاکی از ناکامی آمریکا در تحریم ایران است، به همراهی نکردن شرکای تجاری مهم تهران در تحریمهای یکجانبه کاخ سفید علیه ایران اعتراف کرد.
وی که سخنانش در موسسه آمریکایی «همیلتون» بیانگر عقب نشینی آمریکا از راهبرد به صفر رساندن صادرات نفت ایران است، برای توجیه این عقب نشینی و عدم همراهی کشورها گفت که قصد نداریم به دوستان و همپیمانان خود آسیبی بزنیم.
شبکه رسانهای بلومبرگ در گزارشی با اشاره به مخالفت کشورها با تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران نوشت: بسیاری از کشورهای خریدار نفت ایران یا آشکارا تحریمهای آمریکایی را نقض میکنند و یا خواستارمعافیت از تحریمهای ضدایرانی آمریکا هستند.
آخرین خبرها حاکی هستند که آمریکا تاکنون مجبور شده است دست کم ۸ کشور را از تحریم نفتی علیه ایران معاف کند.