صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 03
کد خبر: ۱۵۳۸۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵

نویسندگانی که بر روی نرگس آبیار تاثیر گذاشتند

رویداد24-نرگس آبیار فیلمنامه‌نویس و کارگردان سینما در نمایشگاه کتاب تهران گفت: نویسندگانی همچون محمدعلی جمالزاده، غلامحسین ساعدی، جلال آل احمد و فروغ فرخزاد بر روی نویسندگی من تاثیر گذاشتند.

 نرگس آبیار نویسنده، فیلمنامه‌نویس و کارگردان سینما عصر روز سه شنبه (21 اردیبهشت) در برنامه «جهان کتاب من» سرای اهل حضور یافت و از خاطرات خود با کتاب به صحبت پرداخت.

اوبا اشاره به علاقه‌مندی خود به کتاب در دوران کودکی گفت: اولین کتابی که خواندم کتاب «گلفروش» نام داشت. از آنجا که در خانواده ما قصه‌گویی وجود داشت و افراد فامیل بخصوص پدرم خیلی به قصه‌گویی علاقه داشت، بیشتر برای ما کتاب «هزار و یکشب» را می‌خواندند.

اوافزود: پیش از رفتن به مدرسه چند کلمه از کتاب‌های قصه را بلد بودم و کلماتی را هم که نمی‌توانستم بخوانم، جمله قرینه می‌گذاشتم و به نتیجه می‌رسیدم. این گونه بود که کلمات جدید را یاد می‌گرفتم. البته خانواده از کتاب خواندن من راضی نبودند زیرا هنگام کتاب خواندن از عالم اطراف فاصله می‌گرفتم و توجه زیادی به آن‌ها نمی‌کردم.

آبیار درباره نحوه آشنایی با کتاب‌ «سینوحه» نیز گفت: در دوران ابتدایی کتاب «سینوحه» را خواندم و پس از مدتی به عضویت کتابخانه مسجد محل درآمدم. در دوران نوجوانی با شاعران بزرگ ایرانی آشنا شدم و بعد از مدتی به نوشتن پرداختم.

اودرباره تاثیرپذیری از نویسندگان در نوشته‌های خود گفت: نویسندگانی همچون غلامحسین ساعدی، محمود دولت آبادی، محمدعلی جمالزاده و جلال آل احمد و در شاعرانی همچون فروغ فرخزاد، سهراب سپهری و نیما یوشیج تاثیر فراوانی بر روی نوشته‌های من داشته‌اند.

کارگردان فیلم «شیار 143» درباره ورود خود به عرصه نویسندگی و فیلمنامه نویسی نیز گفت: به طور حرفه‌ای از سال 1375 به نوشتن پرداختم و سال 1378 اولین داستان من منتشر شد. تا به امروز سی و یک کتاب نوشته‌ام که «نفس» و «عروس آسمان» از جمله این کتاب‌ها هستند.

اوادامه داد: خیلی از آثار را دیدم و غبطه خوردم از اینکه نتوانسته‌ام از آن‌ها فیلمی بسازم. دوست دارم بتوانم یک روز آن داستان‌های خوب را به روی پرده سینما ببرم.

نظرات شما