رویداد24- سید کامل تقوینژاد، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه توافق امسال با اصناف کشور، در راستای رویکرد جدید نظام مالیاتی مبنی بر تعامل هر چه بیشتر با مردم و با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی سال گذشته و به منظور حمایت از بخش تولید و تکریم و ترغیب مؤدیان محترم مالیاتی انجام گرفته، اعلام کرد: مالیات عملکرد سال 1394 صاحبان مشاغل افزایش نمییابد. بر اساس دستورالعمل تفویض اختیار تعیین درآمد مشمول مالیات و مالیات عملکرد سال 1394، به امور مالیاتی شهر و استان تهران و ادارات کل امور مالیاتی سایر استانها اجازه داده شده درآمد مشمول مالیات عملکرد سال 1394 تمام یا برخی از مؤدیان را با نظر اتحادیه مربوط تعیین و مالیات متعلق را که قطعی خواهد بود وصول نماید.
در شرایط توافق سازمان امور مالیاتی با اصناف عنوان شده است مؤدیانی که اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1394 خود را با تکمیل خلاصه وضعیت درآمد و هزینه بهصورت الکترونیکی از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مؤدیان مالیاتی به نشانی WWW. TAX. GOV. IR، بخش اظهارنامه الکترونیکی در موعد مقرر قانونی تسلیم نمایند مشمول توافق هستند.
گروه اقتصادی - پنجمین اجلاس دوره ششم هیأت نمایندگان اتاق اصناف ایران دیروز سه شنبه برگزار شد. در این اجلاس علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، تقوینژاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی و شماری از مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمع ۱۴۵ نفر از نمایندگان اتاقهای اصناف سراسر کشور حضور پیدا کردند و در خصوص آخرین مسائل و مشکلات اصناف کشور و بویژه مسائل مالیاتی به ایراد سخنرانی پرداختند. این نشست در حالی برگزار شد که در ماه گذشته اصناف و سازمان امور مالیاتی به توافقی دست یافتند که تکلیف بخش اعظمی از برگههای قطعی مالیاتی که دچار بوروکراسی و نارضایتی شدید مؤدیان شده بود، در کمتر از ۶ ماه مشخص شود و دولت هم بخش عمدهای از مطالبات و درآمدهای مالیاتی را ظرف مدت کمتر از ۶ ماه دریافت میکند. بخش خصوصی و جامعه سه میلیون و ۱۰۰ هزار واحد صنفی و صنعتی کشور از این توافق استقبال کردند. علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران نیز با استقبال از این موضوع گفته بود: توافق اخیر که در اردیبهشت ماه امسال با سازمان امور مالیاتی انجام شده، متمایز از سالهای گذشته است به طوری که هم رضایت اصناف و هم رضایت دولت را دربر خواهد داشت.
طرحجامع مالیاتی بهمن اجرایی میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تاکنون دولت بدون دسترسی به اطلاعات کافی، بهصورت کورکورانه مالیات دریافت میکرد، گفت: طرح جامع مالیاتی بهمن ماه امسال اجرایی خواهد شد.
علی طیبنیا در این اجلاس مجموعه دولت، بخش خصوصی و اصناف را به عنوان یک آپارتمان دانست که دولت مدیر آن ساختمان است و گفت: حتی اگر یکی از اعضای این آپارتمان از پرداخت هزینههای خود طفره رود، معنایش این است که حق دیگر اعضای آپارتمان ضایع شده است و این دقیقاً مصداقی برای فرارهای مالیاتی است.
وی افزود: همان طور که وزارت امور اقتصادی و دارایی به دنبال برقراری عدالتهای مالیاتی است، انتظار هم دارند که حتی یک مورد نیز فرار مالیاتی نداشته باشیم ضمن اینکه حق یک مورد مؤدی مالیاتی نیز نادیده گرفته نشود.
وی در ادامه با اشاره به اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم گفت: در چارچوب این قانون، اصلاحات مناسبی صورت گرفته که بر اساس آن تلاش ما این بوده که مشوقهای مالیاتی مناسبی را برای مؤدیان در نظر بگیریم.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به صندوقهای مکانیزه فروش نیز توضیح داد: تاکنون دولت کورکورانه مالیات میگرفته است و بنابراین مالیات تیری بوده که در جامعه رها شده و به فردی اصابت میکند که شفاف عمل میکند و در تیررس نگاه دولت قرار دارد و بر همین اساس دولت به دنبال این است که طرح جامع مالیاتی را تا پایان بهمن ماه اجرایی کرده و اطلاعات اختصاصی شفاف را در دسترس خود ببیند. در این سیستم ارتباط بین مؤدی و ممیز مالیاتی قطع خواهد شد و این یکی از راههای شفافیت در نظام مالیاتی کشور است.
این عضو کابینه دولت یازدهم اظهار داشت: به افرادی که در این سامانه مستقر میشوند، ۵ سال معافیت مالیاتی داده میشود و بر این اساس دریافت مالیات عادلانه، عملیاتی خواهد شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی توافق جامع مالیاتی را برجام اقتصادی دیگری دانست و گفت: این توافق در جلسات متعددی بررسی و توافق نهایی حاصل شد که بر اساس آن، منشأ وصول مالیات به نحو مناسب و عادلانه خواهد بود.
سید کامل تقوینژاد رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در پنجمین اجلاس دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران اظهار کرد: متوسط زمان رسیدگی هیأت حل اختلاف به پروندههای مالیاتی تعجب برانگیز است همچنان که بسیاری از پروندههای مالیاتی بیش از 5/1سال در هیأت حل اختلاف باقی میمانند. این موضوع نه به نفع دولت و نه به نفع مردم است.
او ادامه داد: باید در هر بخشی که نقص وجود دارد اصلاحات لازم صورت بگیرد، اگر لازم است باید در ضوابط، اجرا و... تغییراتی ایجاد شود که ما شاهد این همه اتلاف وقت نباشیم.
رئیس امور مالیاتی اظهار کرد: ما برنامهریزی کردهایم تا در پایان سال 1395 بیش از 95 درصد از پروندههایی که در سال 1389 تا سال 1393 باقی مانده است تعیین تکلیف شوند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه 76 درصد از اصنافیها مالیات زیر 500 هزار تومان پرداخت میکنند، گفت: این در حالی است که هر پرونده برای ما یک میلیون هزینه دارد ولی ما به دنبال این هستیم که شفافیت در حوزه سازمان امور مالیاتی صورت بگیرد در نتیجه برای شناسایی درآمد مؤدیان و پرداختهای آنها اقدامات لازم در سازمان امور مالیاتی صورت میگیرد.
تقوینژاد در بخشی از سخنانش با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی بنا را بر صداقت مؤدیان مالیاتی گذاشته است، اظهار کرد: ما بنا را براین گذاشتهایم که 95 درصد از مؤدیان راستگو هستند و اظهارنامهها را دقیق و صحیح پر میکنند و اگر 5 درصد چنین نیستند دلیلی نمیبینیم که به خاطر آن 5 درصد 95 درصد را اذیت کنیم.
وی خطاب به اصناف گفت: ما به شما اعتماد کردهایم امیدواریم از شما جواب بگیریم. سید کامل تقوینژاد همچنین در جمع خبرنگاران تصریح کرد: اگر فردی را سراغ دارید که مطابق با قانون، مالیات خود را نمیپردازد، به سازمان امور مالیاتی معرفی کنید اما قطعاً به هر میزانی که ذی حسابان حقوق به کارکنان میپردازند، مالیات آن را مطابق با جدولی که طراحی شده، به سازمان امور مالیاتی ارائه میدهند که بخشی از آنها معاف از مالیات، بخشی از آنها مشمول پرداخت ۱۰ درصد و بخشی دیگر مشمول پرداخت ۲۰ درصد است.
خواستههای اصناف از وزیر اقتصاد
همچنین علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در پنجمین اجلاسیه دور ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران با تأکید بر ضرورت در نظر گرفتن سیاستهای تشویقی در بخش مالیات خطاب به وزیر اقتصاد گفت: در قوانینی که در نظر گرفته شده سیاستهای تشویقی در بخش مالیات را اصلاً نمیبینند یا بسیار کم است. ولی سیاستهای تنبیهی به میزان زیادی مشاهده میشود که تقاضا داریم سیاستهای تشویقی به نوعی در قوانین مربوطه اعمال شود که بدون شک تبعات مثبت زیادی خواهد داشت.
وی در بخشی از سخنان خود دوباره وزیر اقتصاد را خطاب قرار داد و تأکید کرد: نگاه خاصی به اصناف نیست و حتی در برنامه توسعه ششم نیز این نوع نگاه را در مجموعه مدیریتی اقتصاد دولت به این مجموعه نمیبینم و بنده این موارد را به وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز عنوان کردهام. با توجه به اینکه شما نیز از اعضای هیأت عالی نظارت بر سازمانهای نظام صنفی هستید میتوانید در بخش ریالی از هیأت عامل بخواهید که بخشی از سهم 10 درصدی صنایع را به بنگاههای کوچک صنفی اختصاص دهند.
فاضلی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه اصناف بزرگترین نهاد غیردولتی است، اظهار کرد: نفوذ جمعیت 24 میلیون نفری در این مجموعه با احتساب خانوار آنها و بنگاههای کوچک و متوسط تولیدی و توزیعی که داریم ضرورت توجه به این حوزهها را صد چندان میکند.
وی با بیان اینکه اصناف در بیشتر گلوگاههای اقتصادی و زنجیره تأمین و عرضه خدمات پس از فروش نقش محوری دارند، گفت: بدون اصناف، اقتصاد کشور توان تحرک نخواهد داشت و این یک واقعیت است.
منبع: روزنامه ایران