صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 16
کد خبر: ۱۵۵۲۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۵ - ۲۸ آبان ۱۳۹۷
موگرینی:

نمی‌توانیم برای راه‌اندازی کانال مالی با ایران تاریخ مشخص کنیم

موگرینی درباره اقدامات اروپا برای راه‌اندازی کانال ویژه تسهیل مبادلات مالی با ایران گفت تلاش‌ها در جریان است اما نمی‌توان تاریخی برای آن مشخص کرد.

رویداد۲۴  «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قبل از آغاز نشست وزرای خارجه این اتحادیه درباره مسائلی که در دستور کار این نشست قرار دارند صحبت کرد.

موگرینی در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره اقدامات کشور‌های اروپایی برای راه‌اندازی کانال ویژه تسهیل مبادلات مالی با ایران با بیان این ادعا که تلاش‌ها برای راه‌اندازی این مکانیسم در جریان هستند گفت که نمی‌تواند تاریخی برای آن مشخص کند. وی علی‌رغم این گفت: این ساختار «هرچه زودتر» راه‌اندازی می‌شود.

او در این باره گفت: «مشارکت وزرای دارایی سه کشور (انگلیس، آلمان و فرانسه) در این مرحله اهمیت کلیدی دارد. آن‌ها سخت برای نهایی کردن [این مکانیسم]تلاش می‌کنند. نمی‌توانم برای شما تاریخ خاصی [برای نهایی شدن آن]مشخص کنم، ولی می‌توانم بگویم که تلاش‌ها ادامه دارند و به نحو مثبت پیش می‌روند.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به سوال «لاورنس نورمن»، خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال مبنی بر اینکه راه‌اندازی این ساختار در روز‌های آینده اعلام می‌شود یا در هفته‌های آینده، پاسخ نداد.

پیش از این کشور‌های اروپایی گفته بودند قصد دارند این ساختار ویژه را چند روز پیش از اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران در روز ۵ نوامبر (۱۴ آبان‌ماه) راه‌اندازی کنند. کشور‌های اروپایی گفته‌اند این مرکز قرار است به تسهیل مبادلات مالی با ایران کمک کند.

در روز‌های گذشته رسانه‌ها گفته‌اند هیچ کشوری تا کنون برای میزبانی مکانیسم ویژه مالی ایران و اروپا اعلام آمادگی نکرده است. کشور‌های اروپایی در تلاش بوده‌اند اتریش و لوکرامبورگ را برای میزبانی آن متقاعد کنند، اما این کشور‌ها هم درخواست‌ها در این باره را رد کرده‌اند.

موگرینی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا در جلسه امروز درباره ادعا‌های دانمارک علیه ایران هم بحث خواهد شد گفت که درباره این موضوع در روزی که ادعا‌های دانمارک مطرح شده با وزیر خارجه این کشور صحبت کرده است.

وی تصریح کرد با مقام‌های ایرانی به صراحت درباره مسائل مربوط به امنیت اروپا گفتگو می‌کند. او ادعا‌های دانمارک را مهم خواند، اما گفت: بایستی بین این موضوع و توافق هسته‌ای برجام تمایز قائل شد. موگرینی گفت: اتحادیه اروپا کاملاً از این توافق هسته‌ای حمایت می‌کند.

موگرینی گفت: «بسیار مهم است که ما تمامی چالش‌ها و مشکلاتی که از رفتار‌های ایران ناشی می‌شوند- چه در خاک اروپا و چه در منطقه- را مورد بررسی قرار دهیم. اما لازم است بین این موضوعات و حمایت کامل ما توافق هسته‌ای تمایز قائل شویم.»

پیش از این خبرگزاری نروژ (NTB) گزارش داده بود «آندره ساموئلسن»، وزیر خارجه دانمارک در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا بار دیگر با تکرار اتهامات علیه ایران را تکرار کرده و خواستار تحریم این کشور خواهد شد.

این تحرکات در شرایطی صورت می‌گیرند که که کشور‌های اتحادیه اروپا ادعا می‌کنند در حال تلاش برای کاستن از آثار تحریم‌های آمریکا علیه ایران پس از خروج این کشور از توافق هسته‌ای برجام هستند.

یک دیپلمات اروپایی در بروکسل به NTB گفت: «تصور می‌کنم ساموئلسن هنگام بحث ما درباره ایران، این موضوع [تحریم ایران]را پیش خواهد کشید.»

موگرینی روز دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا باید واکنشی به اقدامات ایران صورت بگیرد گفت: «امروز با وزرا در این باره صحبت خواهیم کرد.»

رئیس دستگاه اطلاعاتی دانمارک چند هفته پیش مدعی شد که روز ۲۱ اکتبر سال جاری یک نروژی ایرانی‌تبار به‌اتهام کمک به یک نهاد اطلاعاتی ایران به‌منظور تلاش برای ترور رهبر شاخه دانمارک گروه تروریستی الاحوازیه بازداشت شده است.

ساموئلسون، وزیر خارجه دانمارک هم ساعاتی بعد با اعلام خبر فراخواندن سفیر این کشور از تهران گفت که کپنهاگ از اتحادیه اروپا می‌خواهد که علیه ایران تحریم‌هایی را اعمال کند.

اتهام جدید دانمارک علیه ایران، در ادامه اتهامات اخیر علیه تهران به‌ویژه توسط فرانسه است که با بازداشت یک دیپلمات ایرانی، ایران را به تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی گروهک تروریستی منافقین در ویلپنت متهم کرده بود.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اتهامات دانمارک را تکذیب کرده و آن را در «ادامه توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان شناخته‌شده روابط خوب و رو به گسترش ایران و اروپا در شرایط خاص و خطیر کنونی» توصیف کرده است.

اتهامات کشور‌های اروپایی در آستانه ارائه بسته و مکانیزم مالی ویژه اتحادیه اروپا به ایران به‌منظور دور زدن تحریم‌های یکجانبه آمریکا و نجات برجام مطرح شده‌اند. همزمانی این دو اتفاق به‌ویژه کنار درخواست فوری دانمارک برای اعمال تحریم‌های جدید علیه تهران معنادار به‌نظر می‌رسد، از این جهت که شاید طرح اتهام‌های ترور، تلاشی برای ترور مکانیزم مالی ویژه اروپا برای دور زدن تحریم‌های آمریکا باشد.
منبع: تسنیم
نظرات شما