صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۵۵۴۷۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
وزیر اقتصاد مطرح کرد؛

اصلاح نظام پرداخت یارانه خانوار/ اصلاح ساختار قوانین

وزیر اقتصاد با تاکید بر ضرورت اصلاح نظام پراخت یارانه نقدی خانوار، از لزوم برنامه ریزی برای دریافت مالیات از جامعه پزشکی سخن گفت.

رویداد۲۴ فرهاد دژپسند در جلسه با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت:‌ اینکه قوانینی مثل اصلاح یارانه های نقدی چگونه عمل شود که گروه های هدف آسیب نبینند نیازمند تعامل مستمر بین دولت و مجلس است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ضرورت اصلاح در اموری چون یارانه نقدی خانوارها گفت:‌ در اصلاح ساختار برخی قوانین به کمک مجلس نیاز داریم.

وی همچنین درباره مالیات جامعه پزشکی نیز خاطرنشان کرد:‌ همانگونه که پیش از گرفتن رای اعتماد در کمیسیون بهداشت و درمان گفتم برازنده جامعه پزشکی نیست که گفته شود پزشکان در پی فرار از پرداخت مالیات هستند؛ بنابراین برای دریافت مالیات از این قشر باید برنامه ریزی کنیم.

در این جلسه محبی نیا یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه بزرگترین مشکل اقتصاد کشور را مداخله در حوزه های تصمیم ساز اقتصادی عنوان کرد و گفت:‌ اینکه چقدر از صندوق توسعه ملی تاکنون برداشت شده هنوز به اطلاع مجلس نرسیده است.

وی با تاکید بر اینکه شرکت های اقتصادی وابسته به نهادهای انقلابی و یا آستان قدس رضوی چقدر از سودشان را به عنوان مالیات پرداخت کرده اند نیز باید گزارش شود.

قوامی دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز با اشاره به اینکه میانگین رشد اقتصادی کشور از سال ۳۸ تاکنون با احتساب نفت کمتر از ۵ درصد بوده است گفت:‌ برآورد می شود تا پایان سال رشد اقتصادی کشور منفی ۳ درصد باشد که این نشان می دهد باید در اقتصاد کشور تغییر جدی ایجاد شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از پرداخت یارانه نقدی ۳۴۰ هزار میلیارد تومانی گفت:‌ باید برآورد شود که چنین یارانه ای چه سودی برای کشور دارد و آیا رضایت مردم را در پی داشته و موجب رونق زندگی آحاد این جامعه شده است؟

وی در عین حال یکی دیگر از شیوه های اصلاح ساختار اقتصاد را اصلاح نظام بانکی کشور دانست و گفت:‌ اگر دست به اصلاحات ساختاری نزنیم و حاضر به پرداخت هزینه آن نباشیم، کشور همواره دچار خسران مضاعف می شود.

مصری دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم از پاسخگو نبودن سازمان خصوصی سازی انتقاد کرد همین طور روند کوچک سازی دولت را به باد انتقاد گرفت و گفت:‌ طبق قانون، دولت مکلف است سالی ۳ درصد کوچک شود حال آنکه سالانه ۱۰ درصد بزرگ تر شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه با تاکید بر ضرورت تعامل با مجلس گفت: باید جلسات وزارت اقتصاد با کمیسیون های تخصصی مجلس به ویژه اقتصاد مستمر و بدون فوت وقت باشد.

دژپسند از تعامل و همسویی وزارت اقتصاد با بانک مرکزی سخن گفت و خاطر نشان کرد: با ادامه این روند دستگاه های اقتصادی دولت همراه و همسو به اجرای سیاست ها می پردازند.

در این جلسه بهمنی یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی با اشاره به اینکه در آستانه فصل تدوین بودجه سال جدید هستیم، گفت: برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد به ۷۶۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.

وی با تاکید بر اینکه بدون سرمایه گذاری ثبات اقتصادی بسیار دشوار است افزود: یکی از شیوه های جذب سرمایه ایجاد امنیت سرمایه گذاری در کشور است.

بیگلری مدیر عامل بانک ملت هم با تاکید بر شرایط سخت اقتصاد کشور گفت: اینکه برخی بانک ها از باز بودن سوئیفت ابراز خوشحالی می کنند عجیب است چرا که با وجود آن نیز هیچ بانک خارجی حتی بانک های کشورهای شرقی چون چین و کره نیز حاضر به همکاری نیستند.

وی در عین حال با تاکید بر اینکه هنوز همه راه ها بسته نیست و می توان از طریق تقویت صرافی ها همچنان مبادلات پولی را به انجام رساند، افزود: باید برخی موانع داخلی پیش روی بانک ها برداشته شود.

در ادامه پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هم از ضرورت تشکیل ستاد فرماندهی مدیریت نظام بانکی در وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت و وظایف آن را رصد اقدامات آمریکایی و تقویت نظام بانکی در مواجهه با اقدامات آمریکا برشمرد.

وی در عین حال تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون اقتصادی آماده است برای هموار شدن مسیر مقابله با جنگ اقتصادی دشمن، هرگونه قوانین مورد نیاز وزارت اقتصاد را تصویب کند.

نماینده مردم کرمان تصمیم درباره اصلاح ناترازی نظام بانکی کشور را مهمترین اقدام پیش رو در همکاری مشترک کمیسیون اقتصادی و وزارت اقتصاد دانست و گفت: اگر مشکلات داخلی از این دست را حل کنیم اقتدار نظام بانکی در مواجهه با مسائل تحریمی چند برابر افزایش خواهد یافت.

نظرات شما