صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 10
کد خبر: ۱۵۵۶۳۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۰۱ آذر ۱۳۹۷

هشدار پلیس فتا درباره حراجی جمعه سیاه

سرهنگ شکیب اعلام کرد: اتحادیه‌ها و سازمان‌های مرتبط با تامین امنیت کاربران و همچنین مرکز توسعه و تجارت الکترونیک باید نسبت به نظارت بر فعالیت مجاز فروشگاه‌های اینترنتی نظارت داشته تا شاهد امنیت بالا در خرید‌های آنلاین باشیم.
رویداد۲۴ سرهنگ دوم مهدی شکیب رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به روند رو به رشد این‌گونه حراجی‌ها در این ایام گفت: برخی از سایت‌های فروشگاهی و حراجی‌های آنلاین اقدام به تبلیغات گسترده و معرفی محصولات خود نموده و سعی دارند با بهره بردن از شیوه‌های نوین برای جذب مخاطب داشته و زمینه را برای خریدی آسان، انتخاب محصولی مرغوب و با کیفیت فراهم آورند.

وی افزود: متاسفانه برخی از پیام‌ها و آگهی‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی خلاف واقع بوده و صرفاً با هدف کلاهبرداری از شهروندان طراحی شده و خریداران در صورت پرداخت بهای کالای مورد نظر، یا به کالای خود نمی‌رسند و یا کالای تحویلی به آن‌ها تقلبی و متفاوت با کالای انتخابی می‌باشد.

سرهنگ شکیب ادامه داد: افراد سود‌جو از اعتماد هموطنان سوءاستفاده کرده و با برپایی سایت‌های جعلی و تقلبی، هم اعتبار دیگر فروشگاه‌های اینترنتی که دارای فعالیتی سالم می‌باشند را زیر سوال برده و هم از مردم عزیز کلاهبرداری می‌نمایند؛ لذا هموطنان عزیز باید مراقب این‌گونه سایت‌ها و آگهی‌های اغوا کننده باشند.

این مقام مسئول گفت: یکی از مواردی که کاربران باید به آن توجه ویژه داشته باشند، داشتن نماد اعتماد الکترونیکی است.

سرهنگ شکیب تاکید کرد: هموطنان گرامی باید نسبت به آگهی‌های منتشر شده دقت بیشتری داشته و با حساسیت نسبت به سایت فروشگاهی، از فروشگاه‌های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید نمایند چرا که فروشگاه‌های دارای ENAMAD نه تنها تحت نظارت هستند، بلکه ملزم به رعایت قوانین نیز می‌باشند.

وی در ادامه تاکید کرد: اتحادیه‌ها و سازمان‌های مرتبط با تامین امنیت کاربران و همچنین مرکز توسعه و تجارت الکترونیک باید نسبت به نظارت بر فعالیت مجاز فروشگاه‌های اینترنتی نظارت داشته تا شاهد امنیت بالا در خرید‌های آنلاین باشیم.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری افزود: طراحی درگاه‌های جعلی یکی دیگر از شگرد‌های مهم مجرمان سایبری در این ایام می‌باشد که در اصطلاح به آن فیشینگ گفته می‌شود. این صفحات جعلی از نظر ظاهری کاملاً به درگاه اصلی شبیه بوده و به راحتی اعتماد کاربر را مبنی بر ورود اطلاعات بانکی جلب کرده و شماره کارت، رمز دوم، cvv۲ و تاریخ انقضاء کارت بانکی را به سرقت برده و در فرصتی مناسب اقدام به برداشت غیر مجاز از حساب بانکی قربانی می‌نمایند.

سرهنگ شکیب با اشاره به اینکه تنها تفاوت سایت‌های اصلی با سایت‌های جعلی و فیشینگ شده در آدرس سایت می‌باشد، افزود: آدرس این‌گونه سایت‌ها دارای تفاوتی بسیار ناچیز همانند کم و زیاد یا جابجا کردن حروف، حذف یا افزودن کارکتر‌هایی همچون (-)، (_)، () و... می‌باشد، بنابراین همواره باید سعی شود آدرس را خود کاربر تایپ کرده و از رفتن به لینک‌هایی که در کانال‌ها، گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌شود خودداری نمایند.
نظرات شما