رویداد۲۴ چند تشکل علمی دانشجویی در نامه ای که نسخه ای از آن در اختیار رویداد قرار گرفته است، به وضعیت نابسامان انجمن مهندسی دریایی ایران اعتراض کردند
جناب آقای دکتر محمدسعید سیف
جناب آقای مهندس حسین ابراهیمزاده فاضل
دو رئیس هیئت مدیره محترم انجمن مهندسی دریایی ایران
باسلام و احترام.
موج بودیم! نمیدانیم هنوز هم هستیم یا نه! اما موجی بودیم با قدرتی زیاد و انرژی بالا. هر زمان که یک ناهماهنگی و یا یک حرکت نامتعارف و خلاف اخلاق، قانون و عرف میدیدیم، این موج سرازیر میشد و همه این نامتعارفها را با زبان گویا و نقاد خود میشست و میبرد. زبان نقادی که از رهبری جامعه و رییس دولت، تا افراد پایین دست، کارشناسان و تحلیلگران بر آن تاکید دارند و همیشه از آن به عنوان یکی از صفات دانشجو صحبت میکنند. بدانید موج بودیم. آسودگی ما مایه عدم ما بود.
آسودگی برای ما نیست. اگر نگاهی به تاریخ بیندازیم، میبینیم که دانشجو در طول تاریخ آسوده نبوده است. همیشه تلاطمهای جامعه توسط دانشجو کنترل شده است و یا حتی در بعضی موارد این دانشجو بوده است که به خاطر یک موضوع تلاطمی ایجاد کرده است تا بلکه صدایش را بشنوند.
امروز، اما روز دیگری است. دیروز تاریخ است و ما تنها امروز را در اختیار داریم. دانشجو اگر میخواهد موج نباشد، لااقل خاموش نباید باشد؛ که اگر ما خاموش شویم، جامعه هم برای ما تبدیل به کشتزاری خواهد شد، که هر بار کسی از راه میرسد و آن را شخم میزند و دیگر نه جامعهای میماند و نه دانشجویی. اما چه باید کرد؟ برای تاثیر گذاری کافی است با آگاهی کامل، پای خود را از فضای دانشگاه فراتر گذاشته و به جامعه برویم و به یکه رسالت دانشجویی خود، یعنی زبانی گویا و نقاد برای آگاهی بخشی عمل کنیم.
بیش از دو سال است که جامعه دریایی در یک بلاتکلیفی و سردرگمی کاملا مضر به سر میبرد و در عین ناباوری یک انجمن مهندسی دریایی با دو هیئت مدیره داریم! دو هیئت مدیرهای که هر دو بر حقانیت خود تاکید دارند که البته بدیهی است دود آتش این اختلاف و بلاتکلیفی به چشم تمام جامعه دریایی خواهد رفت چرا که جامعه دریایی به مثابه سرنشینان یک کشتیاند که اگر کسی جایی را که نشسته، به بهانهی این که جای خودش است، خراب کند، نه تنها خودش بلکه همه را غرق خواهد کرد!
ما دانشجویان علوم و مهندسی دریا دغدغهمندیم!
انجمنی که از یک نهال کوچک در سال ۷۷ به یک درخت بالنده و پرثمر تبدیل شده بود و در چندین مرتبه به عنوان بهترین انجمن علمی کشور شناخته شدهبود که قطعا تلاش تمامی جامعه دریایی و اعضای انجمن بوده و این موفقیتها را نمیشود به نام فردی مصادره کرد گر چه شاید افرادی بیشتر از دیگران تلاش کردهاند، اما باید در نظر داشت ادوار مختلف، هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی با "رای" و "انتخاب" مستقیم اعضا انتخاب میشدهاند یعنی مسئولیت اقدامات مثبت و منفی انجمن با خود اعضا بوده که رای داده و در سرنوشت انجمن شریک بودهاند چه بسا که بزرگترین دستاورد انقلاب شکوهمند اسلامی نیز مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود بوده است.
ما دانشجویان مهندسی دریا طبق فرموده مقام معظم رهبری در ۳۰ مهر ماه سال ۹۷ که تاکید کردند: ((مسئولان جز در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند.)) خواستار شفافسازی در خصوص انجمن مهندسی دریا ایران که متعلق به تمام جامعه دریایی و از سرمایههای دریایی است میباشیم. از این رو ما دانشجویان دریایی به عنوان دیدهبانهای جامعه دریایی، از رئیسان دو هیئت مدیره جهت مباحثه با یکدیگر و شفافسازی در خصوص تعیین تکیلف انجمن مهندسی دریایی ایران، دعوت میکنیم.
دو رئیس هیئت مدیره محترم انجمن مهندسی دریایی، با جامعه دریایی شفاف باشید!
ما معتقدیم ذات یک "انجمن" با توجه به لغتنامه دهخدا «به دستهای از مردم که برای رایزنی در مورد امری یا رسیدن به هدفی معین در جایی گرد آمده باشند» "مقبولیت" است و نه "مشروعیت" و از درون و توسط اعضا است که انجمن رسمیت مییابد و نه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نه اداره ثبت اسناد و املاک کشور به انجمن مهندسی"رسمیت" نمیبخشد اگر چه هر کدام به زعم خود آن را قانونی اعلام کند و مشروعیت بخشد باور داریم افکار خود جامعه دریایی به تنهایی بهترین قاضی برای قضاوت و حل مسئله انجمن مهندسی دریایی است چرا که انجمن مهندسی دریایی ارگانی "مردمنهاد" بوده و در نهایت این اعضا هستند که برای انجمن تصمیم میگیرند.
جناب آقای دکتر محمد سعید سیف و جناب آقای مهندس حسین ابراهیمزاده فاضل از شما دعوت میکنیم با حضور در این جلسه که توسط دانشجویان در ساعت ۱۴ روز چهارشنبه مورخ ۷ آذر ۹۷ در محل سالن بهمن دانشگاه صنعتی امیرکبیر هماهنگ شده یکبار برای همیشه به افکار عمومی جامعه دریایی، پاسخگو بوده و مسائل را شفاف بیان و تکلیف انجمن مهندسی دریایی را تعیین کنید و جلوی خسارت بیشتر به این سرمایه دریایی را بگیرید.
همچنین از جناب آقای مهندس حسنرضا صفری رئیس محترم مجمع سال ۱۳۹۵ نیز جهت پربار کردن این جلسه و ارایه توضیحات شفاف در خصوص مجمع سال ۹۵ که محل اصلی اختلاف است دعوت به عمل میآید.
بدیهی است رد دعوت دانشجویان به دلایل مختلف برای شرکت در این جلسه از سوی هر یک از طرفین، به منزله عدم تمایل به شفافیت و رد مقبولیت توسط جامعه دریایی تلقی شده و قضاوت و تصمیم نهایی به خود جامعه دریایی سپرده خواهد شد.
با آرزوی تلاش و پیشرفت برای ایرانی آباد و دریایی
دانشجویان دانشگاههای دریایی کشور
تشکلهای امضا کننده بیانیه:
-انجمن علمی دانشجویی دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیرکبیر
-انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم دریایی محمودآباد دانشگاه صنعت نفت
-انجمن علمی دانشجویی اقیانوسشناسی دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه هرمزگان
-انجمن علمی دانشجویی زیست دریا دانشکده علوم و فنون دریایی زیست دریا دانشگاه هرمزگان
-انجمن علمی دانشجویی شیلات دانشکده علوم و فنون دریایی زیست دریا دانشگاه هرمزگان
-انجمن علمی دانشجویی مهندسی دریا دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
-انجمن علمی دانشجویی مهندسی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
-انجمن علمی فیزیک دریا دانشگاه تربیت مدرس