رویداد۲۴ به نقل از پایگاه خبری اخبار الیوم، دبیرخانه عمومی شورای همکاری خلیج (فارس) در سمیناری بر اهمیت استراتژی جدید آمریکا علیه ایران و مقابله با آن چه تسلیحات هستهای و برنامه موشکهای بالستیک ایران خوانده شده، مقابله با فعالیتهای ایران در منطقه و دعوت به پایبندی به تحریمهای آمریکا علیه ایران بحث و گفتگو شد.
در این سمینار که در مقر دبیرخانه عمومی شورای همکاری خلیج فارس در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد در رابطه با سیاست ضدایرانی آمریکا، تاثیر تحریمهای آمریکا بر اوضاع داخلی ایران و واکنش ایرانیان به آن، سیاست شورای همکاری خلیج (فارس) در رابطه با ایران و موضع آن نسبت به سیاست دولت ترامپ علیه ایران و گزینههای موجود برای تعامل با ایران در چارچوب استراتژی آمریکا بحث و تبادل نظر شد.
این سمینار در چارچوب نشستهای شورای همکاری خلیج فارس که دبیرخانه عمومی این شورا برای گفتگو در رابطه با مسائل مهم منطقه تنظیم میکند برگزار شد. این سمینار سومین سمینار شورای همکاری خلیج فارس در رابطه با سیاست ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه ایران به شمار میرود.
عبدالعزیز حمد العویشق، معاون امور سیاسی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در این سمینار با اشاره به سیاست شورای همکاری خلیج فارس در رابطه با ایران از زمان تاسیس در سال ۱۹۸۱ گفت که این سیاست مبتنی بر سه پایه و اساس است؛ تقویت توان شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با تهدیدات ایران و دعوت ایران به پایبندی و التزام به قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل، احترام به حاکمیت دولتها و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و همچنین توقف حمایتهای ایران از تروریسم و ایجاد اختلافات مذهبی.
وی در ادامه بر اهمیت تقویت روابط سیاسی، دفاعی، اقتصادی و فرهنگی شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با فعالیتهای ایران در منطقه که آنها را بیثباتکننده خواند تاکید کرد.
معاون سیاسی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با تاکید بر اهمیت همکاری کشورهای دوست و برادر برای تضمین پایبندی به تحریمهای ضدایرانی آمریکا به منظور تغییر رفتارهای ایران و پایبندی به قوانین بین المللی گفت: هدف شورای همکاری خلیج (فارس) آسیب رساندن به ملت ایران که با آنها روابط تاریخی و فرهنگی محکمی داریم، نیست.
در این نشست همچنین علی القحطانی، استاد علوم سیاسی دانشگاه ملک سعود به تاریخ سیاستهای آمریکا در رابطه با ایران و منطقه پرداخت.
از سوی دیگر، دکتر محمد السلمی، رئیس اندیشکده مطالعات ایران به واکنشهای رسمی و مردمی ایران علیه سیاستهای آمریکا و آثار تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
به گزارش ایسنا، ادعای تلاش ایران برای ایجاد بی ثباتی در منطقه درحالی مطرح میشود که مقامات کشورمان همواره تاکید میکنند جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد صلح، ثبات و امنیت در منطقه است و برای حل بحرانهای منطقه از جمله بحران یمن و سوریه تلاشهای فراوانی کرده است و از ایجاد راه حل سیاسی و مسالمتآمیز به جای راه حل نظامی استقبال کرده است.
عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی بیش از این نیز از استراتژیهای ضدایرانی آمریکا و اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران حمایت کرده بودند.
براساس این گزارش، در جریان بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران تعدادی از شرکتها و موسسات، افراد و گروههای جدیدی نیز مورد تحریم قرار گرفتند. در این لیست که به ادعای دولت آمریکا علیه دولت ایران است، اما در واقع تاثیر مستقیم آن بر مردم بوده و نیازهای اصلی آنها را هدف قرار داده است ۵۰ بانک و زیرمجموعههای آنها مورد تحریم قرار گرفتند. همچنین در این تحریمها خطوط کشتیرانی ایران و هواپیمایی جمهوری اسلامی نیز به چشم میخورد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در ۱۴ آبان ۱۳۹۷ خواهان اقدام دستهجمعی سازمان ملل متحد و اعضای جامعه بینالمللی در مقابله با این تحریمها شد.