رویداد۲۴ این روزها بحث لایحه بودجه دولت داغ است و گمانه زنیها در مورد بخشهای مختلف آن وجود دارد که هر ساله یکی از بزرگترین چالشهای مجلس برای تصویب بودجه سال آینده قیمت حاملهای انرژی است.
در حال که مجلسیها سال گذشته با پیشنهادات دولت در مورد افزایش قیمت حاملهای انرژی بخصوص قیمت بنزین مخالفت کردند، اما به نظر میرسد امسال نگاه نمایندگان مردم به گونه دیگری خواهد بود و با توجه به شرایط اقتصادی کشور و فروش ارزانترین بنزین جهان در ایران زمزمهها حاکی از افزایش قیمت بنزین است که تا حدودی مردم نیز آن را درک کرده اند، اما این افزایش قیمت چگونه خواهد بود.
بیشتر نمایندگان مجلس بر این باورند که قیمت حاملهای انرژی باید به صورت پلکانی افزایش یابد چرا که افزایش قیمت چند برابری موجب ایجاد شوک به اقتصاد کشور خواهد شد از همین رو پیش بینی نمیشود قیمت بنزین در بودجه ۹۸ به یکباره افزایش چشمگیری داشته باشد والبته در کمیسیون انرژی طرحهای محتلفی ارائه شده از جمله اعطای سهیمه بنزین به خانوارها به جای خودروها و یا اعمال افزایش قیمت بیشتر برای پرمصرفها که در هفتههای آتی در مورد آنها تصمیم گیری خواهد شد.
پیش بینی افزایش قیمت بنزین در حالی است که قیمت خودرو نیز در ماه آینده افزایش خواهد یافت و برخی معتقدند که سازمان حمایت قیمتهای جدید را به ستاد تنظیم بازار و وزارت صنعت ارائه کرده، ولی وزارتخانه فعلا آنها را اعمال نکرده است.
همزمانی افزایش قیمت خودرو و بنزین قطعا طبعات مختلفی خواهد داشت و باید منتظر ماند و دید مسئولان در این مورد به چه نتیجهای خواهند رسید.
در همین خصوص غلامرضا شرفی عضو کمیسیون انرژی مجلس در مورد قیمت بنزین در بودجه ۹۸ میگوید:" قیمت حاملهای انرژی در بودجه ۹۷ تغییر محسوسی نداشت و علی رغم میل دولتت مجلس با آن مخالفت کرد که به نظر من با توجه به شرایط آن موقع تصمیم مناسبی بود و بنده از مخالفان افزایش قیمت حاملهای انرژی بودم. "
وی میافزاید:"، اما الان شرایط متفاوت است و باید با مردم صادق بود و در کشور ما قیمت بنزین با قیمت واقعی خود فاصله زیادی دارد هر چند ملاک ما برای قیمت گذاری قیمت جهانی و منطقه نیست، اما باید به این نکته توجه کنیم که اختلاف قیمت بنزین در ایران نسبت به کشورهای منطقه منجر به رفتارهای نابه هنجار (قاچاق) میشود که علاوه برزیانهای مالی، اقتصاد برخی از مناطق کشور را تحت تاثیر قرار میهد. "
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه باید در قیمت گذاری کارشناسی دقیق صورت گیرد تاکید میکند:" در این مقوله باید عدالت اجتماعی رعایت شود و باید قیمت بنزین منوط به مصرف، افراد متفاوت باشد و پرمصرفها قیمت واقعی بنزین را بپردازند. "
به گفته شرفی افزایش قیمت بنزین باید بصورت پلکانی باشد و دولت یک سقف معینی را برای ارائه خدمات و یارانه دولتی معین کند و افرادی که بیش از این سقف مصرف میکنند به صورت پلکانی هزینه بیشتری بپردازند. "
وی تصریح میکند:" پیشنهاد میشود قیمت بنزین در یک دوره ۲ تا ۵ ساله بصورت پلکانی تغییر تا به قیمت واقعی خود نزدیک شود چرا که افزایش یک باره قیمت به اقتصاد کشور شوک وارد خواهد کرد. "