صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 17
کد خبر: ۱۵۸۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی خبر داد:

صف‌های انتظار برای بیماران پیوندی طولانی‌تر شده است/ مرگ روزانه ۱۰ بیمار نیازمند پیوند در کشور

مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور با بیان اینکه آمار اهدای عضو از فرد زنده کاهش یافته است، از رایگان شدن یکی از داروی سل‌سپت برای بیماران پیوندی از ابتدای دی‌ماه خبر داد.

رویداد۲۴ داریوش آرمان مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی، در خصوص وضعیت اهدای کلیه گفت: در حال حاضر مبلغ اهدای کلیه که از طرف خانواده بیمار پرداخت می‌شود، ۱۸ میلیون تومان است و چندسالی است که این مبلغ با توجه به تورم موجود در کشور افزایش نداشته است.

وی با اشاره به سیاست‌های انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران خاطرنشان کرد: سیاست انجمن بیماران کلیوی نیز این بوده که تا حد امکان بتواند از فشار مضاعفی که بیماران و خانواده‌هایشان برای پرداخت هزینه تحمل می‌شود جلوگیری کند، اما متاسفانه شاهد کاهش مراجعات مربوط به اهدا کنندگان کلیه در کشور هستیم و صف‌های انتظار برای بیماران پیوند کلیه طولانی‌تر شده است بنابراین با انجام این تبلیغات انتظار داریم که در وهله اول خانواده‌های بیماران برای اهدای کلیه پیشقدم شوند.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به آمار بیماران مرگ مغزی در کشور گفت: متاسفانه امروز به رغم تمام تلاش‌هایی که طی ۲۵ سال اخیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران به عنوان بنیانگذار پیوند اعضا از مرگ مغزی در کشور انجام داده است اگرچه ۲۰ هزار مرگ مغزی در کشور ثبت می‌شود، اما حدود هزار مورد از آنها به رضایت و اهدای اعضا منتهی می‌شود و خیلی از این موارد اهدا نیز به دلیل اینکه زمان طلایی پیوند می‌گذرد دیگر کاربردی ندارد.

آمار اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در کشور پایین‌ است

آرمان با تاکید براینکه آمار اهدای عضو در مجموع به نسبت آمار بالای مرگ مغزی در کشور بسیار کم است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان رضایت‌گیری از خانواده‌‌های افراد دچار مرگ مغزی در کشور حدود ۹۰ ساعت است در حالی که در بسیاری از کشورها این زمان کمتر از ۱۰ دقیقه است. در بسیاری از کشورها مانند اسپانیا، آلمان و کشورهای اسکاندیناوی نیز قوانینی وضع شده است که به محض اینکه فرد دچار مرگ مغزی می‌شود اعضای بدن در اختیار دولت و وزارت بهداشت آن کشورها قرار می‌گیرد و اعضای بدن برای افرادی که نیازمند پیوند هستند استفاده می‌شود. مجلس، دولت، فقها و ... نیز باید قوانینی را تنظیم کنند که با توجه به حجم نیازی که ما در کشور به پیوند اعضا داریم، مشکلی در خصوص اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی نداشته باشیم.

مرگ روزانه ۱۰ بیمار نیازمند پیوند در کشور

وی با بیان اینکه روزانه حدود ۱۰ نفر از بیماران نیازمند پیوند عضو (کلیه، قلب، کبد و ...) در کشور جان خود را از دست می‌دهند، تصریح کرد: با ادامه این روند قطعا افق روشنی پیش‌روی ما نیست و آمار اهدای عضو از مرگ مغزی همچنان پایین خواهد ماند و ما شاهد آمار بالای مرگ و میر سالانه چند هزار هموطن به دلیل نرسیدن عضو هستیم از آن طرف نیز شاهد به زیر خاک رفتن اعضای بدن بسیاری از هموطنانمانی هستیم که دچار مرگ مغزی می‌شوند.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کیلوی ایران با بیان اینکه آمار پیوند از فرد زنده روز به روز در برخی گروه‌های خونی در حال کاهش است، گفت: هدیه ایثاری که از سوی دولت به اهداکنندگان کلیه پرداخت می‌شد از حدود ۲۰ سال پیش یک میلیون تومان است و سال‌هاست تغییری در میزان آن ایجاد نشده است ما به مجلس و دولت پیشنهاد دادیم در بودجه سال آینده مبلغ یک میلیون هدیه ایثار را به ده میلیون افزایش دهند تا با حمایت دولت از بیماران نیازمند عضو و اهداکنندگان اعضا آمار پیوند در کشور بالا برود. اهداکنندگان کلیه که در حقیقت یک زندگی را اهدا می‌کنند، اما متاسفانه از طرف دولت و بیمه‌ها هیچ حمایتی نمی‌شوند، معتقدم باید از اهداکنندگان کلیه حمایت ویژه‌ای صورت گیرد تا اهدا کننده کلیه نیز تشویق به اهدای عضو شود.

انجام روزانه ۱۶ هزار بار دیالیز در کشور

وی با اشاره به هزینه‌های دیالیز در کشور گفت: امروز یک بیمار دیالیزی هفت برابر یک بیمار پیوند کلیه هزینه دارد هزینه احداث و بهره‌برداری هرتخت دیالیز در کشور یک میلیارد و ۲۰۰ تا یک و نیم میلیارد تومان است از سوی دیگر ۳۲۵۰۰ بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد که با توجه به اینکه هر کدام از این بیماران در هفته دو الی سه بار دیالیز می‌شوند روزانه در کشور بیش از ۱۶ هزار بار دیالیز انجام می‌شود، هزینه هر بار دیالیز در کشور در حدود ۴۰۰ هزار تومان است.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران گفت: در مجموع درمان بیماران پیوندی و دیالیزی در حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان برای کشور هزینه دارد. برای ما عجیب است که چرا دولت و بیمه‌ها از بیمار دیالیزی که نیازمند پیوند است و باید هزینه‌های گزافی را پرداخت کند در بحث پیوند حمایت نمی‌کند و پیشنهاد ما این است که دولت حدود ۲۰ میلیارد تومان بودجه در این بخش در نظر بگیرد تا برای حمایت از پیوند کلیه در کشور استفاده شود.

آرمان با بیان اینکه امروز بسیاری از پزشکان به دلیل اینکه دستمزدهای تیم پیوند تعرفه‌های پایینی دارند رغبت چندانی برای انجام عمل‌های پیوند ندارند، تصریح کرد: یکی از دلایل دیگری که آمار پیوند را کاهش می‌دهد همین تعرفه‌های پایین دستمزد تیم پیوند است و اگر تیم‌هایی در این زمینه نیز فعالیت می‌کنند به دلیل عشق و علاقه و ایثار اعضای آن تیم است. برای یک عمل زیبایی مانند بینی در کشور ۵۰ میلیون تومان پزشک دریافت می‌کند در حالی‌که یک تیم پیوند کلیه در حدود ۱۱ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

هرگونه عملیات پیوند خارج از چارچوب انجمن جرم محسوب می‌شود

وی همچنین درباره خرید و فروش کلیه در بازار سیاه نیز خاطرنشان کرد: هر گونه عملیات پیوند کلیه از فرد زنده خارج از چارچوب‌های انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران در سراسر کشور جرم محسوب می‌شود و به مثابه قاچاق اعضای بدن است و هر پزشک یا بیمارستانی بدون مجوز انجمن بیماران کلیوی ایران اقدام به پیوند اعضا از فرد زنده انجام دهند قطعا جرم مرتکب شده‌اند و پیگیرد قانونی دارد.

داروی سل‌سپت رایگان شد

مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره وضعیت دارویی بیماران کلیوی گفت: با پیگیری‌هایی که از طریق انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران شده است انشالله داروی سل‌سپت که یکی از مهمترین داروهای نگهدارنده عضو در بدن بیماران پیوندی است از ابتدای دی‌ماه رایگان خواهد شد این دارو یکی از داروهای بسیار گران قیمت بود که با تمهیدات وزارت بهداشت قول داده‌اند از ابتدای دی‌ماه رایگان شود و امیدواریم دیگر داروها نیز رایگان شده و بیماران فرانشیز و هزینه‌ای برای دارو پرداخت نکنند.

نظرات شما