مدیرعامل بانک ملی ایران:
قرض الحسنه، نگین بانکداری اسلامی سی و نهمین مرحله قرعه کشی حسابهای قرض الحسنه پس انداز بانک ملی ایران برگزار و جوایز برندگان آن اهدا شد.
رویداد۲۴ در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون حساب قرض الحسنه پس انداز در بانک ملی ایران وجود دارد که موجودی هر کدام از آنها از حداقل ممکن تا چند میلیارد تومان متفاوت است. مجموع این منابع، چندین هزار میلیارد ریال را به صورت متمرکز در اختیار بانک قرار داده تا آن را با دقت هر چه تمامتر در مسیر عام المنفعه و یا پرداخت تسهیلات هزینه کند.
گاه این سوال مطرح میشود که چرا عدهای باید منابع مالی خود را بدون دریافت هیچ سودی، در اختیار یک بانک بگذارند؟ چگونه ممکن است در دنیای امروز، کسی از سود کلانی که میتواند با سپرده گذاری بلند مدت در نظام بانکی به دست بیاورد چشم پوشی کرده و آن را رایگان در یک حساب قرض الحسنه ذخیره کند؟
بررسی وضعیت حسابهای قرض الحسنه پس انداز نشان میدهد که دارندگان این حساب ها، عمیقا به نحوه مصرف این منابع در کار خیر، اعتقاد دارند. اساسا تعداد و موجودی حسابهایی که در دورههای منتهی به برگزاری قرعه کشی جوایز افتتاح و یا تکمیل میشوند، قابل توجه نیست.
میزان منابع و ماندگاری موجودی اغلب حسابهای قرض الحسنه پس انداز بانک ملی ایران به قدر کافی زیاد است، به طوری که موجودی برخی حسابهای افراد حقیقی نه تنها چندین میلیارد تومان است، بلکه طی سالهای متمادی، این رقم افزایش هم یافته است.
این شرایط نشان میدهد که صاحبان این حساب ها، با خدا معامله کرده اند. آنها اعتقاد دارند که «مَنْ ذَا الَّذی یُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَیُضاعِفَهُ لَهُ وَ لَهُ أَجْرٌ کَریم»
تصور این که صاحب یک حساب قرض الحسنه پس انداز با حداقل موجودی در ساخت یک مدرسه در دورافتادهترین منطقه کشور، ساخت یک راه روستایی، ساخت یک مرکز بهداشتی در منطقهای محروم یا شکل گیری یک ازدواج نقش داشته است، میتواند برای او و همه اطرافیانش بسیار جذاب، دلگرم کننده و دارای اجر معنوی باشد.
این گونه است که قرض الحسنه به عنوان نگین بانکداری اسلامی، موضوع سود مادی را به حاشیه رانده و اجر معنوی را جایگزین آن کرده است.
مشتریان وفادار بانک ملی ایران این موضوع را به خوبی دریافته اند و این گونه است که موجودی و تعداد حسابهای قرض الحسنه پس انداز بانک، هر سال کیفیت مطلوب تری پیدا میکنند.
*محمدرضا حسین زاده، مدیرعامل بانک ملی ایران