صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 26
کد خبر: ۱۵۹۸۲۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۰۵ دی ۱۳۹۷

مدیران تنبل بر نهادهای اقتصادی کشور تکیه زده‌اند

عباس پاپی‌زاده: جای تاسف است که مدیران تنبلی بر مسند نهادها و سازمان‌های اقتصادی کشور تکیه زده‌اند و هیچ عزمی برای حل مشکلات اساسی کشور به ویژه در بعد اقتصادی و معیشتی مردم ندارند.

رویداد۲۴ عباس پاپی‌زاده در گفتگویی با تاکید بر ضرورت تقویت دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسو، اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در بسیاری از کشورهای مهم از جمله روسیه رایزن تجاری دارد اما متاسفانه این افراد به اندازه حقوق دریافتی‌شان هم برای مملکت منفعت ندارند.

وی ادامه داد: جای تاسف است که مدیران تنبلی بر مسند نهادها و سازمان‌های اقتصادی کشور تکیه زده‌اند و هیچ عزمی برای حل مشکلات اساسی کشور به ویژه در بعد اقتصادی و معیشتی مردم ندارند.

رانت در واردات دانه‌های روغنی

پاپی‌زاده با اشاره به اینکه ما از بزرگترین واردکنندگان دانه‌های روغنی هستیم، تصریح کرد: متاسفانه در حوزه واردات دانه‌های روغنی انحصار و رانت زیادی وجود دارد و برای مقابله با این متخلفان، باید نظارت بیشتری صورت گیرد و دولت وارد شود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه ۹۵ درصد روغن کشور از خارج وارد می‌شود، افزود: بهتر است تغییراتی در مبادلات اقتصادی خود ایجاد کنیم و این محصول مهم از روسیه وارد کشور شود و در مقابل به روسیه مواد غذایی دهیم.

پاپی‌زاده با اشاره به اینکه روسیه بزرگترین تامین‌کننده سبزی و صیفی‌جات اروپاست، علی‌رغم آنکه بسیاری از آنان با این کشور مشکلات سیاسی دارند، گفت: بنابراین ما باید دیپلماسی اقتصادی خود را با کشورهایی چون روسیه تقویت کنیم و روسیه هم طالب آن است که حتی الامکان مواد غذایی‌اش را از ایران تامین کند.

ضرورت انعقاد پیمان پولی دوجانبه

وی با بیان اینکه حذف دلار به تنهایی از سوی کشور ما امکان‌پذیر نیست و باید به سمت تقویت پیمان‌های پولی دو یا چندجانبه حرکت کنیم، اظهار داشت: کشورهای همسو با ایران چون روسیه حاضر هستند که به صورت کالا به کالا یا بر اساس پیمان‌های دوجانبه پولی با ما مراوده اقتصادی داشته باشند که باید به این مسئله حائز اهمیت به ویژه در شرایط فعلی توجه بیشتری شود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه اجرای پیمان‌های پولی دوجانبه، تصریح کرد: عجیب است که دولت اقداماتی را برای ایجاد کانال‌های ارتباطی دوجانبه و تسهیل امر صادرات و واردات به ویژه در شرایط تحریم کشور، انجام نمی‌دهد.

پاپی‌زاده با تاکید بر اینکه چنین تعاملاتی برای ما سودآوری زیادی دارد، متذکر شد: کمیسیون اقتصادی مجلس چندین بار این مسئله را مطرح کرده است که برای حذف و یا کمرنگ کردن تاثیرات دلار در مبادلات اقتصادی کشور، ما در وهله اول باید به صورت پیمان‌های پولی دوجانبه کار کنیم اما دولت در عمل اقدام درخوری در این باره نمی‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما سالانه حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلار واردات مواد غذایی داریم که اگر زیرساخت‌های لازم جهت مبادلات بر اساس پیمان‌های پولی دوجانبه اتخاد شود، سود اقتصادی بسیار زیادی برای کشورمان خواهد داشت.

منبع: مهر
نظرات شما