صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 12
کد خبر: ۱۶۰۲۷۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۱۰ دی ۱۳۹۷
روحانی در جمع مدیران وزارت نیرو:

باروری ابرها، تفکر شاهانه است/ بیان دستاوردهای دولت در صداوسیما مکروه دانسته می‌شود

رئیس جمهور گفت: به خاطر دارید سال ۴۲ شاه می‌گفت که با باور کردن ابرها مشکل آبی را حل می‌کنیم این تفکر شاهانه است.

رویداد۲۴ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در جمع وزیر، معاونان و مدیران وزارت نیرو  با بیان روایتی از دقت رهبر معظم انقلاب در مصرف صحیح برق ، تصریح کرد: مبنای اداره منابع آبی کشور را باید بر پایه ادامه خشکسالی گذاشت و مهمترین قدم؛ به حداقل رساندن هدر رفت منابع آبی و برقی است.

رییس جمهور ادامه داد: مهم است که بررسی کنیم محصولات کشاورزی چه میزان آب و برق مصرف می‌کند و محصول با چه قیمتی بدست می‌آید. مهم است که بررسی کنیم تولید برخی میوه‌ها و صیفی‌جات در کشور به نفع ما است یا تولید فرا سرزمینی آنها؛ یعنی این که زمین از کشورهای دیگر اجاره کرده و محصولات پر مصرف را آنجا تولید کنیم و وارد کشور کنیم.

وی ادامه داد:‌ در سفر به تایلند به ما گفتند آنها به اندازه‌ کافی زمین دارند تا به ما اجاره بدهند. ما می‌توانیم به جای تولید برنج در ایران در تایلند برنج تولید کنیم. باید بررسی کنیم تولید برنج در کشور به نفع ما است یا در تایلند.

رئیس جمهور در ادامه با بیان این که ما باید مبنا را در کشور بر ادامه خشکسالی بگذاریم بیان کرد:‌ اینکه گفته شود با باروری ابرها مشکل را حل کنیم از حرف‌هایی است که به ذهن انسان نمی‌چسبد. شاه هم می‌گفت مشکل کمبود آب را با باروری ابرها حل  می‌کنیم این تفکر شاهانه بود که با بارور کردن ابرها مشکل حل می‌شود. حالا ممکن است برخی از مشکلات حل شود ولی این راه حل اصلی نیست.

وی ادامه داد: ما باید از آب موجود درست استفاده کنیم. هدر رفت آب در شبکه‌ انتقال حدود 20 تا 30 درصد و تلفات انتقال برق حدود 11 درصد است که باید این میزان را کاهش بدهیم و جبران تلفات و هدر رفت برق و آب اولویت اول وزارت نیرو باشد. هر چند تلفات و هدر رفت آب و برق به صفر نمی‌رسد ولی می‌توان آن را یک رقمی کرد.

وی همچنین مصرف درست آب را یک عمل صالح و توصیه به درست مصرف کردن و پرهیز از اسراف را امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: باید با برنامه ریزی و تبلیغات و استفاده از رسانه‌ها نحوه صحیح مصرف آب و برق را به مردم آموزش دهیم . همچنین باید از سیستم‌های هوشمند در تکنولوژی برای صرفه جویی در مصرف آب استفاده کنیم.

وی افزود: صنعت هم باید به کمک ما بیاید و وسایل سرمایشی تولید یا وارد کشور شود که مصرف بهزینه داشته باشد. اگر مصرف آب و برق و وسایل سرمایشی کاهش یابد ما در تابستان و در تیک مصرف دچار مشکل نمی‌شویم.

رئیس دولت دوازدهم به نقش صنعت در کاهش مصرف آب و برق اشاره کرد و ابراز داشت: کولر هم صالح و غیرصالح دارد. کولری که مصرف زیاد دارد، صالح و کولری که مصرف زیاد دارد، غیرصالح است. ما باید در تولید و صنعت هم کمک کنیم چراکه اینها می‌توانند جلوی مصرف زیاد آب و برق را بگیرد چون همانطور که گفتید یک کولر آبی می‌تواند روزی ۲۰۰ لیتر آب مصرف کند و باید این ۲۰۰ لیتر را کاهش داد.

او با انتقاد از روند اطلاع‌رسانی از اقدامات دولت یازدهم و کوتاهی صدا و سیما در این امر گفت: امروز تا می‌گویند دولت یازدهم آقایان اسم برجام را می‌آورند در حالی که برجام یکی از کارهایی بود که این دولت انجام داد که خیر و حسنه آن برای کشور در تاریخ می‌ماند. بعد که ما می‌گوییم طرح تحول سلامت یا دریاچه ارومیه چطور می‌گویند بلی این دو تا هم بود بعد که می‌گوییم برق‌رسانی به تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار یا آبرسانی به روستاها می‌گویند بلی این شش مورد هم بود. کاری که در پارس جنوبی انجام شد هم کمتر از این‌ها نبود در حالی که برداشت ما از این حوزه کمتر از قطر بود اما الان بیشتر شده و یا راه‌آهنی که به اندازه ۲۰ درصد تاریخ احداث راه آهن در کشور فقط در این دولت انجام شده از دیگر کارهای ما بود در حالی که حداقل ۹۰ پروژه از این دست در طول دولت یازدهم انجام شده اما نمی‌دانم چرا این موارد اطلاع‌رسانی نمی‌شود و صدا و سیما این کارها را نشان نمی‌دهد گویا که گفتنش مکروه است که این مورد را باید علما توضیح بدهند.

گزیده‌ اظهارات رییس‌جمهور بدین شرح است:

-‌ آب و برق، دو نیاز زیر ساختی و حیاتی مردم است

-‌ به خاطر دارید سال ۴۲ شاه می‌گفت که با باور کردن ابرها مشکل آبی را حل می‌کنیم این تفکر شاهانه است 

- اقدام وزارت نیرو برای تراز نمودن تولید و مصرف برق بسیار ارزنده است

- احتمال مشکل در تامین آب و برق سال ۹۷ با اقدامات بهنگام وزارت نیرو برطرف شد

- حل مشکل آب با بارور کردن ابرها، راه حل اساسی نیست؛ آبهای موجود باید بدرستی مدیریت شود

- مهمترین قدم؛ به حداقل رساندن هدر رفت منابع آبی و برقی است

- مصرف صحیح و اسراف نکردن آب، عمل صالح است

- بد و بی رویه مصرف کردن آب و برق، مصداق عمل منکر است

- روایت رئیس جمهور از دقت رهبر معظم انقلاب در مصرف صحیح برق

- چرخه تولید، فرهنگ سازی و نرخ باید در کنترل مصرف آب و برق هماهنگ باشند

- کشت فراسرزمینی یا تغییر الگوی کشت، می تواند مصرف آب در بخش کشاورزی را متعادل کند

منبع: ایسنا
نظرات شما