رویداد۲۴ (27 آذرماه) بود که یک مدرسه در زاهدان دچار آتشسوزی شد و در پی آن چهار کودک این مدرسه جان باختند. بعدازاین حادثه مسئولان به فکر افتادند و پنج هزار بخاری استاندارد در مدارس سیستان و بلوچستان توزیع شد. تنها چند روز بعد ازاین حادثه، حادثه بریده شدن ترمز و واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات اتفاق افتاد؛ حادثهای که بازهم نشاندهنده غفلت و ناکارآمدی مدیران و مسئولان است. مسئولان که اقداماتشان این روزها نوش دارویی پس از مرگ سهراب شده است این بار هم پساز این حادثه یادشان افتاد که باید تمام اتوبوسهای فرسوده دانشگاه از ناوگان حملونقل دانشگاه آزاد خارج شود.
محمدرضا عارف نماینده تهران و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگویی با اشاره به حادثه مدرسه زاهدان و دانشگاه علوم و تحقیقات که منجر به جان باختن تعدادی از دانش آموزان و دانشجویان شد، گفت: اصلاحاتی باید انجام شود و امکانات در اختیار آموزشوپرورش و دانشگاهها قرار بگیرد که این اتفاقات نیفتاده است.
او ادامه داد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از کلاسهای درس در کشور فرسوده است. اگر بتوانیم تلاش کنیم و فضای فرسوده را نوسازی کنیم شاهد اتفاقاتی چون حادثه زاهدان نخواهیم بود. اما اگر چنین حوادثی تکرار شود بهاجبار پیگیری میکنیم تا حل شود.
رئیس فراکسیون امید تأکید کرد: روز یکشنبه جلسهای در کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص حادثه زاهدان داشتیم و سهشنبه هم جلسهای در خصوص حادثه دانشگاه آزاد خواهیم داشت. همچنین کارگروهی در کمیسیون آموزش برای بررسی حادثه دانشگاه آزاد تشکیل دادیم که این کارگروه گزارش خود را سهشنبه به کمیسیون ارائه خواهد کرد.
عارف در خصوص اینکه آیا میتوانید بر دانشگاه آزاد نظارت داشته باشید و این بررسیها به نتیجهای میرسد؟ گفت: نظارت کلی داریم. اما اگر دانشگاه آزاد نظارت ما را نپذیرد آییننامه اجازه اقداماتی همچون اعمال ماده ۲۳۴ را داده است. علاوه بر این طبق آییننامه میتوانیم از دانشگاه آزاد تحقیق و تفحص کنیم و بهصورت کل توصیه ما برنهادهای عمومی این است که بحث نظارت مجلس بر دستگاههای دولتی را مطرح نکنند چون اهرمهای نظارتی دیگری در اختیار مجلس است که میتوانیم از آن استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات تأکید کرد: اگر مسئولان دانشگاه آزاد پاسخگو نباشند حتماً تحقیق و تفحص میکنیم و یا بر طبق ماده ۲۳۴ پرونده را به قوه قضاییه ارسال میکنیم.