صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 04
کد خبر: ۱۶۰۷۲۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۱۳ دی ۱۳۹۷
پورابراهیمی:

نیازمند تغییرات کلان در حوزه اقتصادی کشور هستیم/ تصورها از بازار سرمایه با واقعیت فرق دارد

رئیس کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که سال گذشته جهت اخذ مشورت در باب ابعاد فقهی اقتصاداسلامی سراغ چندتن از علما رفته است، گفت که از میان علمایی که به آن‌ها رجوع کردیم، فقط یکی از آن‌ها به درخواست ما پاسخ داد.

 رویداد۲۴محمدرضا پورابراهیمی در نشست علمی "اقتصاد در الگوی اسلامی" که به همت گروه مطالعاتی اقتصاد اسلامی وابسته به مرکز الگوی اسلامی_ایرانی پیشرفت و مجمع روشنگری و مطالبه‌گری طلاب و روحانیون انقلاب اسلامی وابسته به گروه مثل عمار برگزارشد، گفت: من خیلی خوشحالم که طلاب به این مباحث ورود کردند و در حیطه مبانی اقتصاد اسلامی دغدغه مندی پیدا کردند اما ایکاش این دغدغه چهل سال قبل ایجاد شده بود؛ متاسفانه در پرداختن به اقتصاد اسلامی چهار دهه تاخیر داشته‌ایم.

وی درباب قیمت گذاری کالا در بازار سرمایه ابراز کرد: قیمت بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود نه به نحو دستوری هرچند ممکن است در عمل مشکلاتی باشد. بازار سرمایه عبارت است از شفافیت اطلاعاتی که براساس آن تخصیص بهینه منابع انجام می‌شود.

وی مبارزه با فساد اقتصادی را فقط با شفافیت ممکن دانست و تصریح کرد: مردم حاضرند نان شب نداشته باشند اما نابرابری را تحمل نمی‌کنند و برای از بین بردن نابرابری و مبارزه با فساد اقتصادی، باید به شفافیت اطلاعاتی دست یابیم.

نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «حتما باید تغییرات را در حوزه کلان اقتصاد کشور داشته باشیم»، یادآورشد: همه‌ ما می‌توانیم مشکلات را تبیین کنیم اما در ارائه راه حل باید تلاش کنیم.

وی با اشاره به این‌که سال گذشته جهت اخذ مشورت در باب ابعاد فقهی اقتصاداسلامی سراغ چندتن از علمای بعضا معترض به نظام بانکداری موجود، رفته است، عنوان کرد: از میان علمایی که به آن‌ها مراجعه کردیم، فقط یکی از علما بود که به درخواست ما پاسخ داد و جزوه‌ای چند صفحه ای به ما داد فلذا به علت نداشتن تئوری کارآمد مجبوریم برویم در سطحی که دردسترس داریم عمل کنیم که نتیجه‌ آن، بقای مشکلات فعلی است. کشور هایی مانند عربستان، پاکستان، مالزی و حتی مسلمانان انگلیس، سیستم بانکداری اسلامی و غیر ربوی دارند و قابل الگوبرداری هستند.

وی با اشاره به این‌که «تصور شما از بازار سرمایه با واقعیت فرق دارد»، اظهار کرد: از نظر من،اصطلاحات و تعابیر به کار رفته در باب سرمایه داری علمی و تخصصی نیست؛ فلذا ابتدا باید سعی کنیم به یک زبان مشترک برسیم. این مباحث نیاز به وقت و تعمق بسیار دارد. در مباحث بورس و سرمایه، اول بیایید برداشت‌های‌تان را از بازار سرمایه شفاف کنید و بعد به اصلاح بپردازید.

پورابراهیمی وعده تشکیل کارگروهی مطالعاتی در زمینه مبانی بازار آزاد و اقتصاداسلامی را به حضار داد و افزود: کسی که می‌خواهد در حوزه اقتصاد کار کند باید حداقل یک ترم تحصیلی در زمینه اقتصاد مطالعه داشته باشد که پس از گذراندن این دوره، می‌توانیم همکاری ‌هایی را در زمینه رسیدن به طرح بانکداری و بورس اسلامی با طلاب داشته باشیم.

نظرات شما