صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 04
کد خبر: ۱۶۰۸۴۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۱۵ دی ۱۳۹۷
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری:

«هرندی» را نمی‌توان جزیره‌ای ساماندهی کرد/ طرح سرای محلات به درستی اجرا نشد

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به وضعیت فرهنگی شهر تهران عنوان کردکه یکی از بزرگترین مشکلات و موانع فعالیت‌های فرهنگی در شهرداری تعدد و تکثر متولیان فرهنگی است.

رویداد۲۴ ولی الله شجاع پوریان، در مورد آخرین وضعیت ساماندهی محله هرندی با بیان اینکه رسیدگی به موضوع آسیب‌های اجتماعی گزینشی و جزیره‌ای نمی‌شود، گفت: نمی‌توان محله هرندی را از تهران جدا کرد و بخواهیم مشکل و معضل آن را حل کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه در گذشته اقدامات ضربتی برای محله هرندی انجام شد اما نتیجه بخش نبود، گفت: برای رفع مناظر نازیبای محله هرندی باید آسیب‌های اجتماعی را در سطح کلان حل کرد که آن هم نیازمند عزم جدی و هماهنگی همه دستگاه‌های مسئول است.

شجاع پوریان با بیان اینکه ما رویکردمان را در بحث فرهنگی از تصدی گری به تسهیل گری سوق دادیم، گفت: سه رویکرد در بحث آسیب‌های اجتماعی در نظر گرفتیم که در بخش تعامل و همکاری همه دستگاه‌های مسئول و مشخص شدن نقش و جایگاه شهرداری تهران در موضوع آسیب‌ها را سرلوحه کار خود قرار دادیم و در ادامه از نظرات تخصصی و کارشناسی صاحب‌نظران استفاده می‌کنیم تا از آزمون و خطا پرهیز کرده باشیم و در ادامه در صدد آن هستیم که امور را به سازمان‌های مردم نهاد که بر اساس پارامترهای مشخص و قابل دفاع انتخاب شده‌اند بسپاریم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت بودجه‌ای معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه بودجه معاونت در سال 97 به دلیل تغییرات و جابجایی شهرداران با 25 درصد کاهش مواجه بود، گفت: تا کنون هم کمتر از یک سوم بودجه تخصیص داده شده است که این مسئله قابل پذیرش نیست اما درصدد آن هستیم تا با فعال کردن موضوع مسئولیت پذیری بنگاه‌های اقتصادی بخشی از محدودیت‌های بودجه‌ای را جبران کنیم.

سهم شهرداری تهران در پازل فرهنگی کشور و تهران مشخص شود

شجاع پوریان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد موازی کاری در حوزه فرهنگی با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات و موانع فعالیت‌های فرهنگی در شهرداری، تعدد و تکثر متولیان فرهنگی است، گفت: معاونت فرهنگی، سازمان فرهنگی، موسسه همشهری، مترو، سازمان نوسازی عباس آباد و ... دارای کارکردهای فرهنگی و اجتماعی هستند که متاسفانه نه تنها انسجام ندارند بلکه در برخی موارد شاهد انفصال و موازی کاری هستیم که موجب هدر رفت منابع و سرمایه‌ها می‌شود که بر همین اساس لازم است که در شورای هماهنگی اجتماعی تصمیمات یکپارچه در موضوعات فرهنگی شهرداری اتخاذ شود که متاسفانه در یک سال گذشته به دلیل تغییرات این شورا به درستی شکل نگرفت که امیدواریم با حضور حناچی این شورا کارکرد اصلی خود را پیدا کند.

وی افزود: باید سهم شهرداری تهران در پازل فرهنگی کشور و تهران مشخص شود و به اندازه نقش آن پاسخگو باشد اما اکثر ظرفیت‌های فرهنگی در سایر بخش‌ها است اما در زمان پاسخگویی معاونت اجتماعی و فرهنگی سیبل می‌شود.

شجاع پوریان در مورد وضعیت سراهای محله نیز گفت: سرای محلات اگر درست اجرا می‌شد می‌توانست موضوع تقویت مشارکت شهروندان را حل کند اما متاسفانه به سمت سیاسی کاری و کارکردهای اقتصادی و تجاری رفت و با اینکه قرار بود سرای محلات بستر فعالیت‌های افتخاری و داوطلبانه باشد اما امروز بیش از 2000 نیرو در این مراکز مطالبه استخدام دارند که نشان می‌دهد مسیر را اشتباه رفتند. هر چند که سناریوهای مختلفی برای حل این مشکل داریم.

نظرات شما