کشور ایران سال ۱۳۲۱ شمسی میزبان ۱۲۱ هزار نفر از لهستانیهای آواره شد.
رویداد۲۴ معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: قبرستانها در ایران بعد از ۳۰ سال قابل جایگزینی هستند، اما مردم تهران ۷۷ سال است که احترام میهمانان لهستانی خود را نگاه داشتهاند.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه نسبت به نشست ضدایرانی لهستان واکنش نشان داد و اظهار داشت: ۱۸۹۲ لهستانی از ۱۹۴۲ تاکنون در قبرستان لهستانیها در قلب تهران آرمیدهاند. بیش از یکصد هزار لهستانی پس از آزادی از اردوگاههای کار اجباری استالین از راه ایران بازگشتند. قبرستانها در ایران بعد از ۳۰ سال قابل جایگزینی هستند، اما مردم تهران ۷۷ سال است که احترام میهمانان خود را نگاه داشتهاند.
گورستان کاتولیک لهستانیهای تهران گورستانی در محله دروازه دولاب در جنوب شهر تهران است که آرامگاه ۱۸۹۲ شهروند لهستانی در آن قرار دارد که همگی در سال ۱۹۴۲ میلادی درگذشتهاند. از این تعداد، ۴۰۸ قبر متعلق به نظامیان لهستانی در جنگ جهانی دوم است.
بیشتر شهروندان لهستانی که در این گورستان دفن شدهاند، کسانی بودند که پس از آزادی از اردوگاههای کار اجباری استالین در سیبری و قزاقستان، از راه ایران به اروپا باز میگشتند.
در شهریور سال ۱۳۱۸ شمسی پس از توافق و تقسیم بندی اتحاد جماهیر شوروی و آلمان نازی بر سر لهستان این کشور به دو نیمه تقسیم و ۲۲۰ هزار نفر از مردم لهستان به اردوگاههای کار اجباری شوروی فرستاده شدند و در سال ۱۳۲۱ شمسی شوروی که خود درگیر جنگ با آلمان بود موافقت کرد که ۱۲۱ هزار نفر از لهستانیها به ایران منتقل شوند.
به قول سیمین بهبهانی :
کلا ، ما مردم شریف ایرانی ، جماعتی هستیم ( مرده پرست )...!
ای کاش یک کم هم روی خوش اسلام و ملایمتگری شیعه مهربان ، را به عالم به تصویر بکشیم..
.