صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 27
کد خبر: ۱۶۴۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
امروز در مجلس اتفاق افتاد؛

سخنان پرحاشیه حسن روحانی در جلسه رای اعتماد/ موافقان و مخالفان چه گفتند؟

مجلس شورای اسلامی امروز صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت را بررسی کرد.
رویداد۲۴ درجلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی رأی اعتماد «سعید نمکی» به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش حسین مقصودی که نام او به عنوان مخالف برای ایراد سخنرانی قرائت شده بود به جای انتقاد به برنامه‌های پیشنهادی نمکی به انتقاد از دولت پرداخت.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت آقای روحانی ضعیف‌ترین دولت است و مردم دچار سوءتغذیه شده‌اند و این دولت یک نمک کم داشت که دکتر نمکی هم آمد که با حضور ایشان دولت اعتدال به سمت خوش نمکی حرکت کند البته نه شیرین، شیرین نه شور، شور.

علی لاریجانی خطاب وی گفت: آقای مقصودی شما قرار بود در مخالفت صحبت کنید.

مقصودی علی‌رغم تذکر لاریجانی بازهم به نقد دولت پرداخت و در پایان سخنانش گفت که دکتر نمکی برنامه‌های خوبی دارد. پس از پایان صحبت‌های وی نمایندگان با دو، دو کردن اعتراض خود را نسبت به سخنان مقصودی نشان دادند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی که صبح امروز برای دفاع از سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت به مجلس آمده بود، پس از ۴۰ دقیقه دفاعیات خود از وزیر پیشنهادی بهداشت، دقایقی به سخنان اولین مخالف وزیر پیشنهادی گوش کرد و با همراهی تعدادی از نمایندگان جلسه علنی مجلس را ترک کرد.

حسن روحانی در دفاع از گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان گفت: اوایل انقلاب شش هزار نفر پزشکان ما خارجی بودند، نیمی از بهداشت و سلامت و درمان ما در بخش پزشک عمومی یا تخصصی وابسته به خارج بود. به جز هشت رشته تخصصی که در ایران بود، بقیه موارد نیازمند به خارج بودیم و به طور کلی در بخش سلامت به خارج وابسته بودیم.

وی ادامه داد: امروز انقلاب اسلامی این استقلال را برای ما آورده که به جای ۱۴ هزار پزشک، ۱۴۰ هزار پزشک در کشور خدمت می‌کنند و به جای ۶۰۰ دانشجوی پزشکی در سال ۵۷ امروز ۶۱۰۰ نفر ورودی پزشکی داریم. با اینکه جمعیت ما کمی بیش از دو برابر شده است و ۱۲۸ درصد افزایش داریم از لحاظ جمعیت، یعنی کمتر از دو و نیم برابر، اما در بخش بهداشت و سایر امور آمار‌ها را تا ۱۵ برابر در رشد می‌بینیم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حرکت ما صحیح بوده و مسیری که انقلاب رفته ما را به هدف رسانده و این به آن معنا نیست که امروز مشکلی نداریم، قاعدتا ضعف هم داریم، اما وقتی با چهل سال قبل مقایسه می‌کنیم و با دیگر کشور‌ها مقایسه می‌کنیم، وضعیت ما رشد داشته است.

این عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: پزشکانی داشتیم که در بیمارستان‌های خط مقدم در زمان جنگ حضور داشتند و این فاصله تا خط مقدم بیش از هفت کیلومتر نبود و گلوله‌ها و خمپاره می‌توانست به آنجا برخورد کند. زیر بمباران‌ها پزشکان ما و پرستاران ما با شهامت در خط مقدم بودند و امروز هم پزشکان مخلص کم نداریم.

وی تاکید کرد: البته در میان همه اقشار ممکن است افراد کمی هم داشته باشیم که همه ویژگی‌هایشان مطلوب نباشد، اما این قشر مورد احترام جامعه ما بوده است. از کوچکی رسم ما این بوده که به عالمان همیشه احترام می‌کردیم و این یکی از اخلاق‌های مردم بزرگ این سرزمین است.

رییس‌جمهور افزود: در آغاز دولت یازدهم در سال ۹۲ در تبلیغات انتخاباتی به مردم قول داده بودم که یکی از اهداف ما موضوع سلامت و تجهیز این بخش و در دسترس قرار دادن دارو‌های مورد نیاز و کاهش هزینه بیماران است.

وی یادآور شد: من از اول دولت یازدهم به فکر طرح تحول سلامت بودم و در سال ۹۳ طرح تحول سلامت اجرایی شد و در اجرای این طرح برادر عزیزمان آقای قاضی‌زاده هاشمی نقش بسیار ارزشمندی در این طرح داشت. امیدوارم در کشور ما در کنار طرح سلامت همواره نام ایشان ماندگار باشد و تاسف من این است که این دوست و همکار ما نتوانست تا پایان کار کنار هم باشیم. هرجا هست فردی خدوم و جهادی است و آشنایی من با او به ایام جنگ بر می‌گردد.

روحانی ابراز داشت: در طرح تحول سلامت کار بزرگی صورت گرفت و دولت و مجلس دست به دست هم دادند و شاید دولت بدون کمک شما نمایندگان نتواند کاری کند. خوشحالم در کمیسیون تلفیق بودجه را بررسی کردید و ادامه این بررسی هم در مجلس انجام می‌شود.

وی گفت: همچنین از مجلس شورای اسلامی و هیات رئیسه و نمایندگان محترم به خاطر تصویب چهار لایحه مربوط به پولشویی را تصویب کرد و این به عنوان یک کار مهم ثبت می‌شود، چون ما همواره پیشتاز مبارزه با تروریسم بودیم و نباید بگذاریم کشور‌هایی که دستشان به خون ملت‌ها آلوده است، ادعای مبارزه با تروریسم داشته باشند. دو لایحه نهایی شده و امیدواریم دو تای دیگر هم نهایی شود تا بتوانیم برای روان‌سازی روابط خارجی و مالی را داشته باشیم.

رییس‌جمهور ادامه داد: در طرح تحول سلامت قدم‌های بسیار خوبی در این پنج، شش سال اخیر برداشته شده است. تخت بیمارستانی ما در آغاز انقلاب حدود ۵۵ هزار بود و امروز ۱۲۹ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی در کشور موجود است. رقم بسیار بزرگ و تحول بسیار بزرگی است. کار عظیم و بزرگی انجام گرفت برای ساخت ۲۴ هزار تخت جدید و بازسازی ۴۴ هزار تخت و مجموعا در کنار تجهیزات قدم‌های خوبی در این چند سال برداشته شد. همچنین مخارج پزشکی برای بیماران بستری به زیر ۱۰ درصد در شهر‌ها و در روستا‌ها به زیر ۵ درصد رسیده است.

وی افزود: ما سلامت را به منزل مردم و مسکن مردم نزدیک و نزدیک‌تر کرده‌ایم. اگر در آغاز انقلاب ۱۵۰۰ خانه بهداشت در کشور بود امروز ۱۲ برابر یعنی ۱۸ هزار خانه بهداشت در این کشور فعالیت می‌کند. اگر پزشکان متخصص ما در شهر‌های بزرگ بودند امروز تا مناطق مرزی ما هم نزدیک شده‌اند. بسیاری از شهر‌های کوچک ما با فاصله کمی به پزشک و متخصص دسترسی دارند. بسیاری از سران کشور‌های دنیا در ملاقات با من نسبت به طرح تحول سلامت دچار شگفتی هستند و می‌گویند چطور طرح با این عظمت را در ایران اسلامی پیاده کرده‌اید.

روحانی گفت: خیلی از کشور‌های صنعتی و بزرگ در اجرای چنین طرحی موفق نبودند. این یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است. قبل انقلاب نیازمند بودیم بیمار به خارج از کشور برود؛ امروز این نیاز تقریبا مرتفع شده است. ما امروز در کشور گردشگر سلامت داریم. مردم کشور‌های همسایه و حتی ایرانیانی که در اروپا و آمریکا ساکن هستند، برای عمل جراحی به ایران می‌آیند.

روحانی تاکید کرد: این مساله به این دلیل نیست که ایران ارزان‌تر است؛ آدم که جانش را با قیمت معامله نمی‌کند. این اعتماد و دقت پزشکان ایرانی است. همه می‌دانیم برای نجات بیمار همه بخش‌ها باید دست در دست هم بدهند. اگر بهترین جراح را داشته باشیم، اما مراقبت‌های بعد جراحی مناسب نباشد، تبدیل به عفونت و بیماری جدید می‌شود.

وی گفت: همه مهم هستند حتی آنکه بیمارستان را نظافت می‌کند به همان اندازه آنکه برای بیمار غذا تهیه می‌کند. در بیمارستان تمام بخش‌ها باید دست در دست هم بدهند تا بیمار زندگی عادی خود را شروع کند. در سال ۹۲ یکی از مشکلاتی که مردم با آن مواجه بودند، مساله دارو بود. بسیاری از دارو‌ها نبود، نایاب بود و یا گران بود. مشکل دارو حل شد.

روحانی یادآور شد: افتخار می‌کنیم اگر در آغاز پیرزی انقلاب ۲۵ درصد دارو‌ها در داخل تولید می‌شد، امروز ۹۵ درصد دارو در داخل تولید می‌شود و تنها ۵ در صد از خارج وارد می‌کنیم. می‌توانیم تسهیلات بیشتری هم فراهم کنیم که صادرکننده دارو در منطقه باشیم، الان هم نسبت به کشور‌های همسایه و اروپا صادرکننده دارو هستیم.

رییس‌جمهور تصریح کرد: وزارت بهداشت وزارت خانه‌ای است که به بسیاری از وزراتخانه‌ها متصل است. اگر می‌خواهیم بهداشت را حفظ کنیم، قاعدتا از مواد غذایی باید شروع کنیم. یعنی وزارت کشاروزی و صنعت، معدن و تجارت باید همراه باشند. امیدواریم مجلس تجارت را از صنعت و معدن جدا کند و می‌دانید کشور بدون وزیر بازرگانی مستقل مسائل صادرات و وارداتش و تنظیم بازارش حل نمی‌شود.

روحانی گفت: لایحه دو فوریتی فرستادم و از شما خواهش کردم وزارت بازرگانی را جدا کنید. امروز بخشی از بازرگانی زیر مجموعه صنایع و معاون و بخشی زیرمجموعه جهاد کشاورزی است و ما نمی‌دانیم با چه کسی درگیر هستیم. اگر می‌خواهیم مردم کمتر معطل شوند، من به عنوان مسئول دولت خدمت شما عرض می‌کنم وزارت بازرگانی جدا شود و وزارت مستقل شود.

رئیس دولت دوازدهم یادآور شد: مشکلات این بخش برای شخص من نیست بلکه برای همه ملت است و از شما نمایندگان می‌خواهم کمک کنید تا یک وزیر بازرگانی این کار را انجام دهد. وزیر بهداشت با وزارتخانه‌های دیگر کار دارد، اگر ویژگی‌های لازم را نداشته باشد، خود این مواد غذایی می‌تواند افراد را بیمار کند. به آقای هاشمی وزیر بهداشت گفتم در این آب معدنی که مردم می‌خورند بررسی کنید و دقت کنید، اما بعد از بررسی یکی از آب‌های معدنی‌های معروف کیفیتش از آب لوله کشی تهران کمتر بود که دوباره آغاز به کار کرده است.

وی افزود: ما باید رده آب‌ها را مشخص کنیم. در روغن و سایر مواد غذایی هم همین‌طور، وزارت بهداشت مسئولیت بزرگی دارد. وزارت بهداشت باید بررسی کند که در بخش صنعت چرا بذر کاشته شود؟ در آن ریزمغذی‌ها باید آهن و روی به اندازه کافی وجود داشته باشد، بهداشت از کشاورزی و ورزش شروع می‌شود. پس آغاز از بهداشت است و این وزارتخانه باید با وزارتخانه‌های دیگر در ارتباط باشد، باید اطلاع تازه بخش‌های دیگر هم داشته باشد. وزارت بهداشت یک بخش وسیع است باید از داروسازی هم بداند باید از انواع بیماری‌ها و راه حل آن مطلع باشد، همانطور که از مواد غذایی کشاورزی که تامین می‌شود باید مراقبت کند. وزارت بهداشت باید با بخش‌های دیگر در ارتباط باشد.

روحانی اظهار داشت: یکی دیگر از کار‌های آقای هاشمی که مسئولیت انجام آن به آقای نمکی واگذار می‌شود بحث سلامت الکترونیکی برای سلامت است که ابتدا تشخیص را آسان می‌کند و از هزینه‌هایی که نیازی نیست جلوگیری می‌کند و از فسادی که امروز در مراکز تشخیص وجود دارد، جلوگیری می‌کند، البته زیاد نیست، ولی وجود دارد. با سلامت الکترونیک شفاف می‌شود که این فرد امسال چندبار به پزشک مراجعه کرده و چقدر دارو مصرف کرده و ما هم می‌توانیم پزشک را رصد کنیم که چقدر دارو تجویز کرده است و بدانیم که چقدر از این دارو‌ها زینت‌النسخه بوده است. ما دارو می‌خواهیم برای بیمار و برای این کار تعداد زیادی از پزشکان ما متعهد هستند و برخی هم ممکن است، دقت نکنند.

رئیس‌جمهور گفت: اگر پزشک دارو ننویسد یا کم دارو را بنویسند، مردم فکر می‌کنند پزشک کاری نکرده پس فرهنگ ما باید اصلاح شود و این نیاز به رسانه‌ها و صدا و سیما و فضای مجازی است. ما باید فرهنگی درست کنیم، بنابراین بخش سلامت الکترونیک ضرورت ما است و قول آقای جهرمی و نمکی این است که اوایل سال آینده می‌خواهیم از چند استان شروع کنیم، اما بحث‌های مربوط به ارجاع و کار‌های دیگر دارند که بحث دوم است، اما سلامت الکترونیک ضروری است.

وی ادامه داد: آقای نمکی هم برای این وزارتخانه فکر کند. ما بیمار را جراحی می‌کنیم و بعد مرخص می‌کنیم این مرخص شدن بیمار تا آغاز مراحل عادی بدن زمان می‌برد ما به نوعی تراپی‌ها نیاز داریم و این نیست که بیمار با جراحی به کار عادی خود بپردازد، شاید به اقدامات پسادرمانی نیاز باشد، باید در کنار بیمارستان و درمانگاه بخشی برای پسادرمان درست شود تا افراد بتوانند توانمند شوند و این کار در بسیاری از کشور‌ها وجود دارد و ما در ایران هنوز به این نقطه نرسیدیم.

عضو شورای هماهنگی سه قوه تصریح کرد: من در میان همه دوستانی که در ذهنم بود و با دوستان مختلف مشورت کردم آقای نمکی را بهترین یافتم و آقای هاشمی هم وقتی تصمیم گرفته بود فاصله بگیرد پیشنهادش آقای نمکی بود و دوستان دیگر ما هم مشورت کردیم همین را گفتند و من و آقای نمکی چندساعتی صحبت کردم و دیدم تجربه خوبی دارد و به موارد مختلف توجه دارد. از حضور در فرهنگستان تا زمانی که معاون وزیر بودند دیدم، فعالیت داشتند.

وی با اشاره به تربیت نیرو در این وزارتخانه گفت: این وزارتخانه هر نیرویی که خودش تربیت می‌کند را عمدتا به کار می‌گیرد و بقیه هم همین کار را می‌کنند، اما اینجا دانشجو در همین مکان تربیت می‌شود خیلی مهم است که این کار انجام شود. روند پزشکی را از روز اول که دانشجوی پزشکی وارد می‌شود تا تخصص و فوق تخصص ادامه دارد.

روحانی با بیان اینکه پزشک تزریق را خلاف شأن خود می‌داند، ادامه داد: ما اصلا فکر می‌کنیم پزشک یک تافته جدا بافته است، این نگاه باید در دانشگاه پزشکی درست شود، دانشگاه پزشکی باید متحول شود این یکی از وظایف وزیر بهداشت است ما در داروسازی می‌توانیم به خودکفایی برسیم این وزارتخانه با بخش علمی و فناوری خیلی نزدیکی دارد و پردیس‌ها باید به کمک فناوری پزشکی بیایند.

وی با اشاره به طب سنتی خاطرنشان کرد: طب سنتی ما که یک روز ضد ارزش بود، اما امروز باید به آن توجه شود در چین بیمارستان‌هایی فراوانی وجود دارد که کار طب سوزنی انجام می‌دهند ما در این جا طب سنتی داریم نمی‌خواهم بگویم برای هر بیماری طب سنتی کافی است، اما نباید فراموش شود و ضد ارزش شود باید در جایگاه خود قرار بگیرد ما یکی از صادرکنندگان مهم دارو‌های گیاهی هستیم در کشور ما همه چیز آماده است از مواد اولیه از گیاهانی که باید از آن‌ها استفاده شود تا کار داروسازی و بسته‌بندی همه این‌ها در کشورما وجود دارد.

رییس‌جمهور با اشاره به بحث بیمه گفت: ما در زمینه بیمه کار بسیار بزرگی را انجام داده‌ایم این اولین بار است که در تاریخ ایران همه زیر پوشش بیمه قرار گرفته‌اند اینکه دولت یازدهم توانست ۱۰ میلیون نفر را زیر پوشش بیمه قرار دهد کار آسانی نبوده است این به معنای این نیست که همه کار تمام شده، اما قدم بسیار ارزشمندی بوده رابطه بیمه تامین اجاتماعی وزارت کار بیمه ای‌که در اخیتار این وزارت خانه است با پزشکان و داروخانه‌ها و داروسازی‌ها باید تامین شود. ما یک دور در این باره بحث کردیم همه موارد جمع‌بندی را ابلاغ کردم برای ما مهم است بین وزارت بهداشت و درمان و وزارت کار و تعاون و رفاه و نیرو‌های مسلح باید رابطه بسیار نزدیکی ایجاد شود در کنار همه بخش‌های خصوصی که در این زمینه فعال هستند این رابطه می‌تواند ما را به مقصد نهایی برساند

روحانی در پایان گفت: از نمایندگان درخواست می‌کنم با یک رای بسیار قاطع از دکتر نمکی حمایت کنید از این وزارت خانه که بار سنگینی بر دوش دارد و رای شما یک انرژی خواهد بود برای بخش سلامت و همه مردم ما را در این دهه فجر انقلاب اسلامی خوشحال خواهد کرد.

نمکی وعده داد: نقاط قوت طرح تحول سلامت را پیش می‌برم
سعید نمکی در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی وزارت بهداشت گفت: در ابتدا از کمیسیون‌های تخصصی مجلس تشکر می‌کنم و در ادامه خدا را شاکرم که رئیس‌جمهور این توفیق را به بنده داد تا اینجانب را به عنوان وزیر بهداشت به خانه ملت معرفی کند از موافقان و مخالفان که تذکر دادند سپاسگزارم و امیدوارم بتوانم فرمایشات نمایندگان را پیگیری کنم.

وی تصریح کرد: اولین سوالی که برای نمایندگان مطرح است این است که طرح تحول سلامت به کجا خواهد رفت؟ باید تشکر کنم از همه عزیزانی که برای زیرساخت‌های این طرح تلاش کردند که به‌یاران و پیراپزشکان و وزاری پیشین و آقای قاضی‌زاده هاشمی در به ثمر رساندن این طرح کار را ادامه دادند. این طرح توانست مشکلات خاصی را از روی دوش مردم بردارد و بنده به عنوان کسی که در سازمان برنامه منابع مالی را هدایت می‌کردم نقاط قوت این طرح را به پیش خواهم برد.

گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور برای تصدی وزارت بهداشت تاکید کرد: حمایت از هزینه‌های بیماران مخصوصا هزینه‌های کمرشکن و حمایت از بیماران صعب العلاج از برنامه‌های ما است و این طرح دارای نقصان‌هایی هم بود که باید با نگاه کارشناسانه‌تر به آن بپردازیم باید طرح را به گونه‌ای پیش ببریم که کارشناسان اقتصادی هم به آن را بپردازند.

موافقان چه گفتند؟

علی نوبخت حقیقی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت در صحن علنی مجلس گفت: به اعضای عالی رتبه دولت تدبیر و امید حاضر در مجلس خوش آمد می‌گویم، شما چندبار به من گفتید چه شد که کار خود را رها کردی و به سیاست پرداختی؟ که علت را الان می‌گویم.

وی ادامه داد: در سال ۸۹ در سمت‌های مختلفی در دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی حضور داشتم، اما در اعتراض به گرو گرفتن جسد ایرانی‌ها در بیمارستان‌ها این کار را کردم و این تصمیم را گرفتم و گفتم لیاقت مردم بیش از این است که بگوییم اگر پول ندهی شما را پذیرش نمی‌کنیم و ما می‌دیدیم مردمی که مستضعف هستد، بیمارستان می‌آیند و می‌گویند تا پول ندهی بستری نمی‌کنیم.

این نماینده مردم تهران عنوان کرد: در سال ۹۲ روحانی جلو آمد و ما هم گفتیم کمک می‌کنیم تا پولی که مردم برای بهداشت و درمان می‌دهند، کمتر شود تا مردم و قشر پایین و مستضعف آسیب نبینند و لذا این طرح تحول سلامت به اجرا درآمد و ما باید بتوانیم کمک کنیم تا این کشتی به ساحل برسد و شرط آن این است که ما شروط مربوط به بهداشت را فراهم کنیم.

وی با طرح این پرسش که چرا آقای نمکی انتخاب شدند، گفت: این کشتی در حال حرکت بود و کاپیتان آن گفت: سوخت کافی نیست و ممکن است ما را به هدف نرساند و کاری که انجام شده این است که در اصل کاپیتان کشتی دارد عوض می‌شود و نظر به اینکه مسائل دارد حفظ می‌شود، اما حتما باید مواردی را مدنظر داشته باشیم و ما هم فکر می‌کنیم آقای نمکی به دلیل سوابقی که دارند، در زمان ایشان کار‌های زیادی انجام شد، ایشان توانستند در این زمینه کمک کند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان یادآور شد:، چون آقای نمکی این بودجه را در سازمان برنامه نوشتند می‌توانند به این وزارتخانه کمک کنند. در این که باید پرونده سلامت الکترونیکی شود حرفی نیست و در اینکه در مصرف دارویی صرفه‌جویی می‌شود حرفی نیست، ولی من در ۵۰ سال که در این عرصه کار می‌کردم زینت‌النسخه ندیده بود و با تلاشی که آقای نمکی خواهند کرد این کار انجام می‌شود.

نوبخت حقیقی ادامه داد: دیروز در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بعد از شنیدن نقطه نظرات آقای نمکی همه اعضای کمیسیون به اتفاق آرا به آقای نمکی رای دادند و ۱۱ بهمن جامعه پزشکی از جمله تمام روسا در یک میتینگی در تهران به ایشان رای دادند و به آقای جهانگیزری و روحانی تبریک می‌گویم بخاطر انتخاب احسن خود و از همه فراکسیون‌ها تشکر می‌کنم که با رای بالایی به آقای نمکی رای دهند.

سید مهدی فرشادان، نماینده سنندج و عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز در حمایت از سعید نمکی؛ وزیر پیشنهادی وزارت‌خانه بهداشت و درمان و آموزش و پزشکی گفت: به موجب قانون کشور و آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی برنامه‌های ارائه شده از سوی کابینه و وزرا باید نشان‌دهنده تجربه، تخصص، توانایی رهبری، عدالت محوری، صداقت، راستگویی و وفای به عهد باشد که این خصوصیات در برنامه دکتر نمکی آشکار است و ما خوشحال هستیم که فردی سکان وزارت بهداشت را برعهده بگیرد که در کتابت بودجه این وزارتخانه دخل و تصرف داشته و امروز به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شده است.

وی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی سیاستگذاری سلامت و اقتصاد سلامت را بلد است، ادامه داد: یکی از راه‌های ارتقای سرمایه‌های اجتماعی اعتماد مردم به دولت است، بخش بهداشت و درمان از آنجا که با جان و سلامتی مردم ارتباط دارد، نقش بی نظیری در ارتقای سرمایه اجتماعی دارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برنامه ارائه شده از سوی آقای نمکی به گونه‌ای است که در تدوین آن چند شاخصه مد نظر قرار گرفته است، اول اینکه قابل تحقق است و راهبرد‌ها در آن مشخص شده و میزان تحقق اهداف در این برنامه قابل اندازه‌گیری است. همچنین هم‌راستایی با اسناد بالا دستی و برنامه ششم در آن وجود دارد.

فرشادان تصریح کرد: این برنامه به گونه‌ای است که وزیر را در مقام پاسخگویی قرار داده است، همچنین دستیابی به مرجعیت علمی، کاهش خطر مرگ زودرس و کاهش بیماری‌های غیرواگیر در آن ذکر شده است و وزارت بهداشت با همراه بودن دیگر دستگاه‌ها می‌تواند این برنامه را محقق کند. شاخص بعدی این برنامه توجه به مقوله سلامت است، در برنامه وزارت بهداشت همکاری بین‌بخشی پیش‌بینی شده است نقطه عطف این برنامه این است که ۷۰ درصد سلامت مردم متاثر از رفتار مردم و برنامه‌های توسعه سلامت است که در این برنامه به آن اشاره شده است.

وی ادامه داد: شاخص بعدی یکپارچگی در کارکرد نظام سلامت و دقت درسیاست‌های اجتماعی است در این برنامه به شفافیت اصلاح ساختار نظام سلامت، چابک‌سازی، کاهش تصدی‌گری وزارت بهداشت به عنوان متولی هم‌راستایی برنامه با قوانین بالادستی در سطح راهبردی عملیاتی و جهت‌گیری در راستای حل مشکلات موجود توجه شده است. وزیر بهداشت با این برنامه ابتدا قانون را پذیرفته و باور داشته و خود را پاسخگو در قبال آن قرار داده است.

فرشادان خاطرنشان کرد: کنترل هزینه‌ها و بهره‌وری نظام سلامت در این برنامه اهمیت داده شده است همچنین کنترل هزینه‌ها از طریق مدیریت شفاف متناسب سازی درآمد‌ها قابل توجه است همچنین تاکید این برنامه بر تداوم و ارتقای طرح تحول سلامت در برنامه ششم است. یکی از دغدغه‌های ما ادامه طرح تحول نظام سلامت است در برنامه دکتر نمکی شفاف و واضح تاکید بر ارتقا و ادامه طرح تحول سلامت شده است. می‌خواهیم این طرح را با دقت و ظرافت پیش ببرد چراکه طرح تحول سلامت به نفع مردم و نظام و دولت است. نظام ارجاع به عنوان راهبرد موثر و جلوگیری از تقاضای القایی برنامه‌ریزی شده است و در این برنامه به این موضوع به عنوان اولویت تاکید شده است.

وی ادامه داد: آقای نمکی در حوزه سلامت و بخش بهداشت خدمات شایانی داشته است. بسیاری از انجمن‌ها نظام پرستاری نظام پزشکی حمایت قاطع خود را از ایشان اعلام کرده‌اند.

او خطاب به نمکی گفت: اگر از شما حمایت می‌کنم براساس برنامه‌ای است که ارائه کرده‌اید اگر خدایی نکرده در اجرای برنامه موفقیت کسب نکنید ما هم در جایگاه منتقد قرار خواهیم گرفت.

مخالفان چه گفتند؟

محمدحسین فرهنگی به عنوان نخستین مخالف گزینه پیشنهادی وزرات بهداشت گفت: بنده سوابق جناب نمکی را که مرور می‌کردم، سوابق ارزشمندی در گذشته ایشان دیدم. امیدوار هستم با رایی که از مجلس می‌گیرند در انجام وظایف خطیر موفق باشند. صحبت‌هایی که آقای رئیس‌جمهور فرمودند: استماع کردیم که بعضا مربوط به موضوع بود و بعضا مربوط به موضوع نبود. در آن بخش که مربوط نبود، کاش به جای درخواست بزرگ‌تر کردن دولت، در خصوص مسائل معیشتی مردم صحبت می‌کردند. در خصوص بازار ارز، قیمت‌ها و مایحتاج عمومی سخن می‌گفتند و آرامشی به جامعه می‌دادند.

وی ادامه داد: علت اینکه به عنوان مخالف ثبت‌نام کردم، این نیست که ایشان در این جایگاه ناموفق باشند. دنبال این هستیم که دغدغه‌هایی که از گذشته وجود داشت را بیان کنیم و ایشان بفرمایند برای رفع این مشکلات چه برنامه‌هایی دارند چرا که سوابق و برنامه‌ها کامل نبودند.

نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی توصیه‌ای به بخش سلامت داشتند و فرمودند: بیماران و همراهانشان نباید جز رنج بیماری دغدغه دیگری داشته باشند. آیا وضعیت بهداشت و درمان ما اینگونه است؟!. آیا روا است به دلیل تجهیزات جزئی یک بیمار را سه بار به اتاق عمل ببرند و برگردانند. اخیرا یکی از معاونان وزارتخانه در خصوص مدیری تعریف و تمجید کردند؛ پرسیدند معیار شما چیست، گفتند شاخص‌ها است. شاخص‌های خود را بیاورید؛ اینکه در یک بیمارستان تحت مدیریت آن مدیر، بیمار را با کپسول به دستگاه ام آر آی می‌برند و آن بیمار با شکل فجیعی از بین می‌رود جزو شاخص‌های شما است؟!.

وی ادامه داد: در دو، سه دوره اخیر مجلس بودجه بخش بهداشت و درمان از ۱۲ هزار میلیارد به ۳۸ هزار میلیارد رسیده است؛ آیا این سه برابر شدن آثاری که باید می‌داشت را برجای گذاشته است؟!. آیا شاهد شرایط بهتر بودیم؟!. در مراحل مختلف تصریح کردیم. این‌ها فقط برای دارو، تجهیزات و امکانات است، نه برای حقوق و دستمزد و امثال این‌ها که بیش از ۸۰ درصد به همان سمت سوق پیدا کرد. آیا جناب نمکی برای اصلاح شرایط و بردن شرایط بخش سلامت به سمت مردم و حل مسائل مردم به جای متورم کردن هزینه‌ها راهکار دیگری دارید؟ برنامه شما در این زمینه چیست. در بخش بهداشت، ما مشکلات بخش پیشگیری داریم. سازمان غذا و دارو داریم که بسیار ناموفق بوده است. نیاز‌های دارویی مردم کشور و اختلالات جسمی به وجود آمده است.

وی افزود: انواع سرطان‌ها را مقایسه بفرمایید با سایر کشور‌ها که شایع شده است. در درمان هم موفقیت‌های چندانی وجود نداشته است. آزمایش‌های کنترل‌کننده کیفیت غذا ناقص انجام می‌شود. دسترسی به پروتئین پایین است. طبق گزارش خودتان بیماری‌های قلبی و عروقی که افزایش پیدا کرده ناشی از غذا است. مسائل تربیتی و آموزش‌های بخش سلامت شرایط مناسبی ندارد. برخورد‌هایی که داخل دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها با دانشجویان و حتی متخصصان می‌شود را ببینید.

فرهنگی ادامه داد: شما اولین شخصیت غیرپزشک جراح هستید که در راس این وزارتخانه قرار خواهد گرفت. انتظار از شما در بخش دارو و تجهیزات بسیار بالا است، اخیرا مجوزی گرفته شد تا ۵۰۰ میلیون یورو در اختیار این بخش قرار گرفت؛ در این راستا استفاده صحیح به عمل بیاید. پزشک خانواده و نظام ارجاع قرار بود یا برای همه باشد یا برای برخی، اما الان تنها به چند استان اختصاص پیدا کرده است. اگر تجربه خوبی است برای همه اجرا کنید؛ اگر پزشک خانواده و نظام ارجاع روش مناسبی است در همه کشور اجرا کنید اگر ناموفق است آن استان‌ها را از رنج این مساله خلاص کنید. باید پزشکان دولتی اجازه کار در بخش خصوصی را نداشته باشند. برنامه شما در این حوزه چیست.

وی ادامه داد: تامین اجتماعی از سیاست‌های وزراتخانه بهداشت آسیب دیده است. برای جبران آن چه برنامه‌ای دارید. چرا باید برای تامین هزینه سلامت اوراق بفروشید؟! در خصوص خرید تجهیزات پزشکی برای عده‌ای که بهشتی برای معاملاتشان بود برنامه‌ای خواهید داشت. ما می‌خواهیم انتظار داشته باشیم که قانون را اجرا کنید و پزشک خانواده را تعیین تکلیف کنید. دست شرکت‌های دارویی خارجی را به حداقل برسانید و با مافیای دارویی مخالف کنید و آنچه از بخش سلامت انتظار داریم ضمن حفط جایگاه فعلی در منطقه و جهان که جالب و ارزنده است به سمت پیشرفت حرکت کنیم.

فرهنگی تاکید کرد: باید به سمت رفع آلام و مشکلات مردم و ایراد‌های ساختاری حرکت کنیم. باید به سمت به کار گیری مدیران پاکدست که همه هم و غم و انرژی خود را صرف بهتر کردن شرایط انجام دهیم. این انتظار مهمی است که در صورت توجه نام شما را به عنوان یکی از مدیران غیر پزشک و غیر جراح وزارتخانه‌ها با یک تجربه ارزشمند بدون تعصبات صنفی حرکت به سمت آرمان‌ها حرکت کنیم. پرستاران و نظام تعرفه‌گذاری نیاز به توجه شما دارند. بیماران منازل نیاز به توجه دارند. افرادی که نیازمند هستند و امکان درمان ندارند باید جزو برنامه‌های شما باشد.

این نماینده مجلس در واکنش به تجمع نمایندگان دیگر برای صحبت با رییس‌جمهور از لاریجانی خواست از رییس‌جمهور درخواست کند وقتی را برای دیدار با نمایندگان در نظر بگیرند تا در جلسه رای اعتماد این میزان تجمع شکل نگیرد.
منبع: ایلنا
نظرات شما