رویداد۲۴ جعفری دولتآبادی گفت: گزارشهای به دستمان رسیده که کامیونهای حمل گوشت با پلمپ از سردخانه خارج میشوند و مشخص نیست که کجا میروند.
چهارمین جلسه بررسی احتکار و گرانفروشی با حضور نمایندگان سازمان تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت در دادستانی عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.
عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در ابتدای این جلسه اظهار کرد: بعد از حماسه ۲۲ بهمن و حضور مردم انتظار میرفت عوامل دولتی گرانی کالاها را مدیریت کنند؛ به ویژه در مورد خودرو نباید یک هفته پس از گذشت این حماسه شاهد افزایش قیمت باشیم.
وی افزود: برخی از اخباری که در فضای مجازی به ویژه درباره گرانی گوشت منتشر میشود؛ در صورتی که مدیریت نشود باعث کم شدن اعتماد مردم به مسئولان میشود.
دادستان تهران بیان کرد: هفته گذشته ۲ هزار گوسفند وارد کشور شد که برخی از سایتهای بیمار عنوان کردند چند صد تا از این گوسفندها ناپدید شده است.
جعفری دولت آبادی گفت: باید انتشار آمارها از یک مرکز معین منتشر شود تا شبهای در جامعه ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه خبر دیگری هم در خصوص صادرات گوشت و مرغ در رسانهها منتشر شد، بیان کرد: در جلسه قبل تاکید کردیم که صادرات گوشت و مرغ باید ممنوع شود، لذا ما بررسی کردیم و مشخص شد تا آذرماه گوشت از کشور خارج شده است.
دادستان تهران تاکید کرد: در شرایطی که گوشت به یکی از مسایل مهم در کشور تبدیل شده است، چرا باید این کالا از کشور خارج شود حتی اگر سود اقتصادی داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایام عید هم نزدیک است و نباید میوه از کشور خارج شود، افزود: خبری هم در خصوص دپو گوشت در گمرک بندرعباس منتشر شد که رییس قوه قضاییه روی بررسی این موضوع تاکید کرد و رییس گمرک بندرعباس باید در این خصوص توضیح دهد.
دادستان تهران اضافه کرد: نباید اجازه داد که این گونه موارد رخ دهد و باعث سلب اعتماد مردم شود.
وی گفت: خبر دیگری هم در رابطه با عدم پخش گوشتهای وارداتی با ارز دولتی منتشر شد که وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد و قرار است توزیع به سمت جامعه هدف مدیریت شود و این موضوع خوب است.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه نقش صنفهای مردمی باید در توزیع اقلام اساسی مردم پر رنگتر شود، گفت: کماکان در برخی از مراکز، گوشت انبار شده مشاهده میشود و نباید اجازه این کار را بدهیم.
دادستان تهران تاکید کرد: جز در مواردی که دولت برای استراتژی گوشت انبار میکند جای دیگر نباید این کالا به مقدار زیاد انبار شود.
وی با اشاره به اینکه توزیع گوشت در هفتههای گذشته وضعیت بهتر شده است، گفت:، اما کماکان مشکلاتی از جمله چند قیمتی و ایجاد انحصار در بسته بندی و توزیع ناعادلانه گوشت در مناطق مختلف و دلالی کماکان وجود دارد.
جعفری دولت آبادی تصریح کرد: گزارشهای هم به دستمان رسیده است که کامیونهای حمل گوشت با پلمپ از سردخانه خارج میشوند و مشخص نیست که کجا میروند.
دادستان تهران با تاکید بر اینکه باید به مردم اعتماد کرد، اظهار کرد: نباید اجازه داد زمان توزیع گوشت صفهای طولانی ایجاد شود.
در ادامه جلسه نماینده گمرک با ارائه گزارشی درباره نحوه عملکرد این دستگاه بیان کرد: ۱۳۷ هزار تن گوشت گرم و سرد در مدت ۱۱ ماهه ابتدای سال وارد کشور شده است.
وی با بیان اینکه به صورت میانگین ماهی ۱۲ تن گوشت وارد کشور میشود، تاکید کرد: طی روزهای گذشته خبری منتشر شد که در حال حاضر ۶۰۰ تا ۷۰۰ کانتینر گوشت در گمرک وجود دارد که این امر غیر عادی نیست و همیشه همین مقدار گوشت در گمرک وجود دارد تا کالا ترخیص شود.
وی ادامه داد: از تاریخ ۹۷/۳/۷ صادرات دام از کشور ممنوع شده است و اگر دامی در حال حاضر از کشور خارج میشود به هیچ وجه گوشتی نیستند و یا شیری و یا برای تکثیر نژاد هستند.