صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 02
کد خبر: ۱۶۶۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
رییس جمهور:

نمی‌توانیم به همه یک جور مالیات بدهیم/ شرایط ما هم شرایط خوب و هم شرایط سختی است/ جزئیات پرتاب ناموفق موشک هوا به هوا

رییس جمهور با بیان اینکه پیشرفت از آزادی شروع می شود یادآورشد: پیشرفت علم، دانش و فناوری از آزادی و محیط مناسب آغاز می‌شوند.

رویداد۲۴حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز (شنبه) طی سخنانی در حاشیه مراسم بازدید از نمایشگاه دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و در جمع مدیران این شرکت‌ها، اظهار کرد: اولین زیربنای آزادی، اندیشه است و فناوری یکی از میوه‌های علم و دانش است که هردو پایه های اصلی فناوری هستند و برای تسریع پیشرفت فناوری باید دانش های پایه رشد پیدا کنند.

وی افزود: اگر ما در زمینه دانش های پایه رشد پیدا نکنیم، ستون های اصلی مان برقرار نشده که ساختمان بر روی آن بنا شود و اگر بناست علم و دانش پیشرفت کند پایه اصلی آن آزادی و محیط مناسب است.

روحانی با بیان اینکه شما اگر استاد و دانشجو را برای اندیشیدن، سخن گفتن و اظهارنظر آزاد نگذارید امکان پیشرفت وجود نخواهد داشت، گفت: پیشرفت از آزادی شروع می شود و پیشرفت علم، دانش و فناوری از آزادی و محیط مناسب آغاز می‌شوند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که مسؤولان کشور در تمام رده‌ها باید بپذیرند اگر می‌خواهیم از نوآوری بومی خودمان استفاده کنیم ممکن است اشکال هم پیش آید اظهار کرد: از صد مورد استفاده از نوآوری‌های خودمان ممکن است ده مورد هم ایراد داشته باشد اشکالی ندارد همان که بتوانیم از ۹۰ مورد دیگر استفاده کنیم خوب است و باید مشکلات آن ده تای دیگر را رفع کنیم.

رئیس جمهور با بیان خاطره‌ای از دوران دفاع مقدس در زمینه ساخت موشک‌های هوا به هوا در داخل کشور اظهار کرد: در آن زمان هم ما موشکی را برای شلیک هوا به هوا ساخته بودیم که وقتی روز افتتاح آن رسید، دیدیم که اشکالی از چشم متخصصان‌مان دور مانده است و آن هم این است چون این موشک از ابتدا هوا به هوا نبوده است وقتی قرار است شلیک شود گرمایش به هواپیما صدمه می‌زند که ما متخصصان ما این مشکل را نیز رفع کردند پس آدم اشتباه می‌کند و اما می‌رود و خطاها را رفع می‌کند.

رئیس جمهور با اشاره به این که باید خطاها و اشتباه‌های که در فناوری‌ها پیش می‌آید را اصلاح کنیم اظهار کرد: یکی از کارهای که دولت باید به عهده گیرد ریسک پذیری است، دولت باید در موضوع مالیات و بیمه کمک کند. و همین پارک‌های فناوری که می‌گوید باید درست شود خدمات دولت هم باید در کنار آنها تأسیس شود یعنی ما باید همه خدمات دولت را به این جا بیاوریم تا کارها درست‌تر انجام شود و مسیر را دقیق‌تر تعیین کنیم.

روحانی تاکید کرد: به هر حال باید در نظر داشته باشیم که از همه نمی‌شود یک جور مالیات گرفت. به برخی باید مالیات داد و کمکشان کرد. تا به آن نقطه مورد نظر برسند که حال می‌توان این نقطه را از نظر زمانی مشخص کرد که مثلاً در یک بازه یک ساله به آن نقطه برسند یا محدویتهای کاری همچون تعداد شاغلان در آن شرکتها را در نظر گرفت و گفت که اگر از فلان تعداد کارمندان شما بیشتر شد آن وقت مالیات دهید البته باید در نظر داشته باشیم این گونه قوانین آسیبی به اشتغال زایی ندارد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که فناوری می‌تواند راه را باز کند و بسیاری از مواردی که دشمن می‌خواهد با فشار و تحریم ما را از آن محروم کند به ما باز گرداند اظهار کرد: فناوری می‌تواند جلوی فشار دشمن را بگیرد و آن را ُکند، کند. که در شرایط فعلی همین هم توقع ما است.

روحانی ادامه داد: کاری که امروز شما انجام می‌دهید کار بزرگی است و صبحت فقط بر سر صرفه جویی ارزی نیست بلکه ما به عنوان تولید کننده و صادر کننده محصول مطرح شده‌ایم. و این کار بزرگی است که شما انجام دادید آن هم در شرایطی که ما برای تأمین برخی از کالاها ممکن است به خارج نیازمند شویم اما شما خودتان این نیاز را در داخل برطرف می‌کنید .

وی با بیان این که شناسایی انسان‌های خلاق و پیشرو به عدالت کمک می‌کند اظهار کرد: شناسایی چنین انسان‌های سبب می‌شود به جای این که پسرعموی آن یکی و پسرخاله این یکی بر سر کار آید انسان‌های خلاق انتخاب شوند؛ چرا که شتاب فناوری پسرعمو و پسرخاله نمی‌شناسد و این موضوع مهمی است که می‌تواند جلوی رانت خواری را بگیرد عدالت فراهم کند و استخدام‌ها را براساس شایستگی‌ها عملی کند.

وی ادامه داد: پس شما که در شرکتهای دانش بنیان کار می‌کنید تنها زندگی مردم و رفاه شان را بهبود نمی‌بخشید بلکه به مبارزه با فاسد هم می‌پردازید و به آن کمک می‌کنید پس اگر می‌خواهیم بسیاری از رانت‌ها را از بین ببریم یک راهش دولت الکترونیک است.

روحانی با بیان این که گاهی چهره به چهره شدن در انجام امور اداری آغاز بدبختی و گرفتاری است اظهار کرد: این که وقتی من با کسی کار دارم با او چهره به چهره شوم زمانی خوب است و خیلی وقت‌ها هم خوب نیست آن زمانی که من کار علمی دارم و به دنبال اعتماد سازی هستم مواجه چهره به چهره مفید است اما وقتی قرار است از کسی امضای بگیریم آن وقت این مواجه چهره به چهره آغاز بدبختی و مسائل دیگر می‌شود. و موضوعات از قبیل امضای طلایی و موارد دیگر پیش می‌آید. پس در چنین شرایطی تکیه به دولت الکترونیک بهتر است؛ چرا که گاهی به نفع ما است که کارها را به ماشین‌ها بسپاریم که هم دقیق‌تر عمل می‌کنند وهم سریع‌تر.

رئیس جمهور با بیان این که گاهی هوش مصنوعی از هوش طبیعی خیلی بهتر عمل می‌کند اظهار کرد: امروز در این نمایشگاه گفتند می‌توان ماشین‌های را تولید کرد که جراح پشت آن بنشید و بدون این که حتی کت خود را از تن دربیاورد یک جراحی را در اتاق دیگر و حتی در شهر دیگر مدیریت کند و انجام دهد.

وی ادامه داد: ما در آغاز پنجمین دهه انقلاب قرار داریم و امیدوارم بتوانیم در این دهه از نظر پیشرفت علم و دانش و فناوری در منطقه و جهان سرآمد باشیم و برای نظام یک دستاورد خوب و ماندگار به ارمغان بیاوریم.

نظرات شما