صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۲ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 24
کد خبر: ۱۶۶۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۸ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
رئیس سازمان مدیریت استان تهران خبر داد:

احداث ۱۹ بیمارستان در استان تهران/ راه اندازی متروی اسلامشهر به تهران تا ۱۴۰۰

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با تاکید بر این که از این پس تمامی اقدامات دستگاه‌های اجرایی در استان تهران در راستای اسناد توسعه این استان خواهد بود گفت: استان تهران گام بلندی برای توسعه در قالب تدوین اسناد توسعه‌ای برداشته است.

رویداد۲۴نعمت الله ترکی امروز در یک نشست خبری در تشریح اسناد توسعه‌ای استان تهران گفت: در سالی که گذشت برای این که بتوانیم برای آینده تصمیم گیری کنیم و رویکرد آینده نگری داشته باشیم، تدوین اسناد توسعه‌ای استان تهران در دستور کار قرار گرفت. در این راستا مقرر شد هدف گذاری تا سال ۱۴۰۰ را در قالب اسناد توسعه‌ای داشته باشیم که یکی از این اسناد، سند آمایش استان تهران بود.

وی افزود: اسناد توسعه‌ای برای تمامی استان‌های کشور باید تهیه شود که تاکنون حدود ۲۸ استان سند آمایش خود را آماده کردند در استان تهران سند آمایش آماده شده است و از این پس تمامی اقدامات براساس این سند در دستگاه‌های اجرایی عملیاتی خواهد شد.

وی ادامه داد: بخشی از مشکلات موجود در سطح استان تهران مربوط به نبود سند آمایش استانی بوده است این سند در دو بخش استقرار جمعیت و بخش خدمت به جمعیت تدوین شده است.

به گفته ترکی، افزایش جمعیت استان تهران سالانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر بوده است به نحوی که تنها در تهران و در هر یک از محلات شاهد تراکم جمعیت تنها بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر بوده‌ایم که همه این‌ها لزوم برنامه ریزی دقیق را فراهم می‌کند.

وی تاکید کرد: اثرگذاری شهرستان‌های پیرامونی ما بسیار زیاد است و در سطح شهرستان‌های استان تهران شاهد تراکم جمعیت بین ۷ تا ۱۰ هزار نفر بوده‌ایم این در حالیست که تراکم جمعیت در سطح کشور ۴۵ نفر بوده است، اما در شهر تهران و در محلات آن حتی تا هزار نفر نیز مشاهده شده است. به این ترتیب علاوه بر مکان‌های استقرار جمعیت در سند آمایش استان تهران تکلیف هر یک از دستگاه‌ها با توجه به همین شاخص مشخص شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع پیگیری طرح «کاداستر» اشاره کرد و افزود: اعتبار لازم برای این طرح در نظر گرفته شده تا هم پای بحث آمایش پیش برود. به این ترتیب منابع طبیعی در سطح استان تهران تا ۹۰ درصد دارای سند شده‌اند و ده درصد باقی مانده نیز تا پایان سال آینده با پیگیری‌ها دارای سند خواهند شد و با مستند سازی زمین‌ها همه این منابع طبیعی رسماً به نام دولت خواهد شد.

وی افزود: مسئولیت طرح کاداستر بر عهده ثبت اسناد است که با همکاری دستگاه‌های زیربط و همپای سند آمایش به پیش برود.

ترکی در بخش دیگر از صحبت‌های خود به سند توسعه استان تهران هم گام با سند برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: این برنامه به صورت عملیاتی تدوین شده و در حال حاضر همه ۱۶ شهرستان استان تهران دارای سند توسعه هستند که بر مبنای برنامه ششم توسعه تدوین شده است. در این برنامه اولویت‌های ترسیم شده برای استان تهران که امیدواریم همپای برنامه ششم توسعه به پیش برود.

وی تاکید کرد: مهمترین بحث در تدوین این اسناد موضوع نظارت برنامه‌ایست که از سال آینده آغاز خواهد شد و تا سال ۱۴۰۰ تکلیف اقدامات تمامی دستگاه‌های اجرایی در سطح استان تهران براساس این برنامه مشخص شده است.
تدوین سند کاهش آسیب‌های اجتماعی برای اولین بار در استان تهران

وی با اشاره به اینکه در قالب برنامه توسعه استان تهران ۸۸۰ خدمت برای دستگاه‌های اجرایی تعریف شده است، افزود: این ۸۸۰ خدمت از سال آینده باید به صورت شفاف توسط دستگاه‌های اجرایی از طریق رسانه‌ها در اختیار مردم قرار داده شود تا براساس وظایف خود پاسخگو باشند همچنین ارزیابی عملکرد هر یک از دستگاه‌ها توسط ما براساس همین خدمات ارائه شده خواهد بود. امیدواریم در سال آینده این ارزیابی و پایش‌ها محقق شود و قطعا بودجه‌ای که بر هریک از دستگاه‌ها در نظر گرفته می‌شد بر اساس همین عملکرد‌ها خواهد بود.

ترکی با اشاره به سند کاهش کنترل آسیب‌های اجتماعی در سطح استان تهران به عنوان یکی از اسناد توسعه‌ای استان تهران گفت: سند کاهش آسیب‌های اجتماعی برای اولین بار در استان تهران تدوین شده که در آن آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق، اعتیاد، تکدی گری، کودکان کار و … مدنظر قرار گرفته است. تا با برنامه ریزی دقیق هر ساله شاهد کاهش این آسیب‌ها براساس برنامه ریزی در سطح استان تهران باشیم در این حوزه همکاری مناسبی با حوزه‌های علمی و دانشگاه‌های برتر تهران انجام شده است و مطالعات جامعی در این خصوص صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: سند برنامه توسعه منابع انسانی در استان تهران نیز در دست تدوین است که در این راستا کارگروهی تدوین این سند را برعهده دارد. در حال حاضر چارچوب‌های کار آماده شده و این اقدام به همکاری دانشگاه تربیت مدرس در حال انجام است و امیدواریم تا پایان سال به نتیجه برسد.

وی با تاکید بر لزوم همکاری و تعامل میان دستگاه‌های اجرایی برای تحقق اسناد توسعه‌ای تهران، گفت: در تهیه و تدوین این اسناد هم گرایی بین مجموعه استانداری تهران، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و برای اولین بار با مجموعه شهرداری تهران برقرار شده است. با این هم گرایی تطبیق برنامه‌ها انجام شده تا شاهد حل مشکلات استان تهران باشیم.

وی ادامه داد: در سند آمایش سه حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مدنظر قرار گرفته است که از این میان بخش کشاورزی و خدمات ارکان اساسی در حوزه تولید اقتصادی استان تهران در سند آمایش مدنظر قرار گرفته‌اند.

احداث ۱۹ بیمارستان در سطح استان تهران در دستور کار

وی در خصوص وضعیت حوزه درمانی استان تهران و نگاه اسناد توسعه‌ای به این حوزه گفت: با آغاز دولت آقای روحانی ارزیابی از مراکز درمانی استان تهران داشتیم که شاهد کمبود سرانه تخت بیمارستانی در در برخی از شهرستان‌های استان تهران بودیم که در اولویت‌های اسناد توسعه‌ای برنامه ریزی برای این موضوع در دستور کار قرار گرفت به شکلی که احداث ۱۹ بیمارستان در سطح استان تهران در دستور کار قرار گرفته و پیش بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۰ شاهد افتتاح این بیمارستان‌ها باشیم تا به لحاظ سرانه تخت بیمارستانی در کشور به میزان قابل قبولی برسیم و شاهد تعادل بین خدمات گیرندگان و ارائه کنندگان خدمات باشیم.

ترکی در بخشی دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های استان تهران موضوع حمل ونقل عمومی در حوزه جاده‌ای و ریلی بوده است، افزود: اعتقاد ما این است که ۶۰ تا ۷۷ درصد ترافیک شهر تهران بابت ایاب و ذهاب سفر‌های شهروندان شهرستان‌های پیرامونی به تهران است لذا باید برنامه ریزی دقیقی در بخش حمل ونقل عمومی انجام می‌شود به این ترتیب سند توسعه‌ای استان تهران تکمیل و کمربند ۱۵۶ کیلومتری این استان از هشتگرد تا حوزه ورامین و پاکدشت و یک شاخه به سمت سمنان و یک شاخه دیگر به سمت بزرگراه شهید بابایی در دستور کار قرار گرفته است.


آخرین وضعیت مترو‌های اقماری تهران

وی تاکید کرد: این کمربندی کمک می‌کند حمل ونقل جاده‌ای ما در بخش غربی استان تکمیل شود و خودرو‌های عبوری از این حوزه نیاز به ورود به داخل شهر تهران نداشته باشند همچنین کمربند دوم از اسلام شهر و رباط کریم به سمت جاده ساوه تکمیل خواهد شد که باز هم کمک می‌کند خودرو‌های عبوری از استان تهران نیازمند عبور به داخل تهران نباشند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در خصوص تکمیل حمل و نقل ریلی نیز گفت: در حوزه حمل ونقل ریلی احداث قطار حومه‌ای تهران پردیس دماوند مطالعاتش به اتمام رسیده و به زودی این پروژه آغاز به کار خواهد کرد. حوزه دیگر مترو تهران اسلام شهر است که کلنگ زنی آن آغاز شد و تا پایان سال ۱۴۰۰ این قطار حومه‌ای به مترو تهران متصل خواهد شد. همچنین قطار حومه‌ای تهران - ری و ادامه آن تا پیشوا که در حال حاضر ارائه سرویس می‌کند مقرر شده که یک خط دیگر به آن افزوده شود تا سرفاصله حرکت این قطار‌ها کاهش یابد.

وی ادامه داد: بحث مترو تهران به فرودگاه امام خمینی (ره) و امتداد آن تا شهر جدید پرند نیز در حال پیگیری است با برنامه ریزی شده تا سال ۱۴۰۰ بیشتر شهرستان‌های ما می‌تواند از خدمات ریلی بهره‌مند شود.


در استان تهران ۶۱۱۱ هکتار بافت فرسوده وجود دارد

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده در سطح استان تهران گفت: براساس ارزیابی‌های که انجام شده بود تعداد حاشیه نشنیی در استان تهران حدود دو میلیون نفر اعلام شده بود که عدد بسیار بالایی است لذا باید برای نوسازی بات‌های فرسوده برنامه ریزی دقیقی انجام می‌شود در استان تهران ۶۱۱۱ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که نسبت این استان به کل کشور حدود ۷.۷۱ درصد است. البته در شهر تهران ۳۲۶۸ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که در سایر شهرستان‌های استان نیز ۲۸۴۳ هکتار بافت فرسوده احضا شده است.

وی ادامه داد: با توجه به ارزیابی که انجام داده‌ایم حدود دو میلیون نفر در این حوزه بافت‌های فرسوده استقرار دارند در راستای نوسازی بافت‌ها سقف و رقمی برای تهران در نظر گرفته شده و به شهرداری تهران نیز تکلیف شده است. در ستاد بازآفرینی که ریاست آن را خود شهرداری بر عهده دارد موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده را پیگیری کنند در سایر شهرستان‌ها ما نیز موضوع را پیگیری کردیم و ۴۰۰ محله شناسایی شده که مقرر شده براساس برنامه ریزی تا سال ۱۴۰۰ بخش اعظم این بافت‌های فرسوده نوسازی شود.

ترکی در خصوص تعامل و همکاری میان دستگاه‌های اجرایی در سطح استان تهران و به ویژه شهرداری تهران با مجموعه دولت در استان تهران گفت: شرح برنامه‌ها تکالیف هر یک از دستگاه‌های اجرایی در حوزه شهر تهران به خوبی مشخص شده است و موضوع همکاری دولت و مراکز غیردولتی که شامل شهرداری نیز می‌شود پیگیری و وظایف هر یک مشخص شده است، تطبیق برنامه‌های شهرداری تهران شامل برنامه پنج ساله سوم و سند توسعه استان تهران نیز از طریق فرمانداری تهران دنبال می‌شود و مواردی که لازم بوده تغییر پیدا کنند مشخص و مقرر است در کمیته مشترکی میان سازمان مدیریت و برنامه ریزی، شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر تهران موارد لازم اصلاح شود.

نظرات شما