صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 23
کد خبر: ۱۶۷۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵

سلطانی فر:‌ صنعت گردشگری عاملی مهم در توسعه اقتصاد پایدار است

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری از صنعت گردشگری به عنوان عاملی مهم نام برد که می تواند اهدافی همچون توسعه اقتصاد پایدار و مصرف پایدار را تحقق بخشد.
رویداد۲۴ - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری از صنعت گردشگری به عنوان عاملی مهم نام برد که می تواند اهدافی همچون توسعه اقتصاد پایدار و مصرف پایدار را تحقق بخشد.

مسعود سلطانی فر این مطلب را روز پنجشنبه در جریان بسخنرانی خود در اجلاس جهانی گردشگری که میزبانی آن را شهر پکن پایتخت چین و همچنین سازمان جهانی گردشگری ملل متحد بر عهده دارد عنوان کرد.

وی تصریح کرد که صنعت گردشگری و توریسم از مهمترین، بزرگترین و رو به رشد ترین صنایع جهان شمول و درآمد زا و اشتغال آفرین است که می تواند اهداف جوامعی که به دنبال توسعه پایدار هستند را محقق سازد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در عین حال برگزاری اولین کنفرانس جهانی گردشگری برای توسعه را اقدامی بسیار با اهمیت در راستای تقویت همکاری های کشورهای دنیا در این عرصه دانست.

وی ضمن تبریک به مردم و دولت چین که این همایش با روز ملی گردشگری آنان مقارن شده است، افزود: سال گذشته میلادی نیز خانواده بزرگ گردشگری دو اقدام بزرگ انجام دادند.

او این دو اقدام را شامل تصویب اهداف 17 گانه توسعه پایدار 2030 میلادی دانست که بخشی از آن مستقیما با گردشگری عجین شده است و مورد دوم را اعلام سال 2017 میلادی به عنوان سال بین المللی گردشگری برای توسعه توسط سازمان ملل متحد دانست.

معاون رئیس جمهوری ایران در حضور صدها نفر از مسئولان و مقام ها و رئیسان شرکت های گردشگری در همایش پکن یادآور شد که این عرصه در زندگی و معاش مردم جهان نقش بسزایی دارد و این فرصتی است تا دنیا بر ارتقای صنعت توریسم متمرکز شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه سخنرانی خود موضوع اجلاس را که گردشگری برای صلح و توسعه انتخاب شده است مهم دانست و یادآور شد: ایران آماده افزایش همکاری در عرصه های مختلف دوجانبه و چندجانبه در این قلمروهاست.

سلطانی فر مدیریت بر گردشگری و دستیابی به دستاوردهای این صنعت را باعث توانمند سازی زنان، برابری جنسیتی، فقرزدایی و محیط زیست پایدار دانست و گفت که رونق این صنعت استانداردهای زندگی را ارتقا داده و نقش حیاتی در ایجاد و به پیش سوق دادن صلح و آشتی میان ملل دارد.

وی افراط گرایی امروز دنیا را مانعی برای ارتقای این صنعت دانست و گفت که بی تردید خشونت و افراط گرایی آثار مخربی بر برنامه های مسئولان و دولت ها دارد و آنها باید رفتارها و اقدامات ضد انسانی علیه آثار فرهنگی و گرشگری را محکوم کرده و برای مقابله با این پدیده ها و شکل گیری جهان ضد خشونت و ضد افراط با یکدیگر همکاری نزدیکتری داشته باشند.

وی گفت که لازم است در چارچوب تصمیم گیری های سازمان ملل و سیاست های سازنده منطقه ای و بین المللی این مشکلات را حل کرد و مبادلات گردشگری، آموزشی و فرهنگی میان دانشجویان، ‌متخصصان، روشنفکران و متفکران را افزایش داد که این نقش اساسی در درک بیشتر و احترام مضاعف میان ملل و گسترش صلح و آشتی را به دنبال دارد.

به گفته معاون رئیس جمهوری، تاریخ و فرهنگ های مشترک به عنوان میراث متقابل می توانند ابزار با ارزشی برای این مبادلات در راستای توسعه پایدار و گسترش صلح باشند.

جاده ابریشم به عنوان اولین مسیر تجارت جهانی در تاریخ مقیاس بالاتری از مبادلات ساده کالا داشته است و به گفته سلطانی فر می تواند مورد توجه کشورهای این مسیر قرار گیرد.

وی برگزاری ششمین نشست تخصصی جاده ابریشم توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران و سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل را مهم دانست و گفت که در جریان آن در راستای احیای همکاری های فرهنگی و گردشگری توافقات خوبی صورت گرفت.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان چین و ایران را مراکز مهمی از مواصلات شرق و غرب دانست که ایفا گر نقش مهمی در این عرصه هستند.

گفتنی است، اجلاس بین المللی گردشگری برای صلح و توسعه با هدف توسعه این صنعت با همت سازمان جهانی گردشگری و دولت جمهوری خلق چین امروز پنجشنبه در پکن پایتخت این کشور گشایش یافت.

هدف از این نشست چهار روزه، ‌توسعه این صنعت با همکاری کشورهای مختلف و مساعدت به رشد پایدار آن است.

چین به عنوان کشوری که احتمالا تا سال 2020 میلادی بزرگترین مقصد و بازار گردشگری جهان خواهد بود، میزبان اجلاسی است که مقام هایی از سازمان گردشگری جهانی و کشورهای مختلف از جمله معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در آن حضور یافته اند.

توسعه فرهنگ گردشگری، توسعه پایدار از طریق جهانگردی و توریسم و تحقق اهداف 17 گانه سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد از اصلی ترین موضوعات این اجلاس بین المللی است.

قرار است طرفین در باره راهبردهای توسعه گردشگری و مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی و رشد صنعت گردشگری تا سال 2030 میلادی در این نشست بحث و رایزنی کنند.
گردشگری برای فقرزدایی، صنعت توریسم برای جوانان، کمک به بخش خصوصی و بخش های آسیب پذیر جامعه با مساعدت به رشد این صنعت، گردشگری برای صلح، حقوق بشر، عدالت، ‌دمکراسی و جهان عاری از خشونت از دیگر مضامین مهم این اجلاس جهانی است.

دولت چین و سازمان ملی گردشگری این کشور برنامه ای را تنظیم کرده اند که یکی از اهداف اصلی آن ریشه کن کردن فقر با توسعه صنعت گردشگری است.

چین امیدوار است که با اجرای این برنامه هر سال 2 میلیون نفر از جمعیت فقیر کشور کاسته شده و میزان درآمد حاصله از گردشگری برای فقرزدایی تا سال 2020 میلادی به یکهزار میلیارد یوان ( هر دلار معادل شش و نیم یوان ) برسد.

انتظار می رود در پایان نشست، بیانیه پکن در باره دستاوردهای اجلاس و برنامه های آتی با هدف توسعه صنعت گردشگری در جهان منتشر شود.
منبع: ایرنا
نظرات شما