صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 08
کد خبر: ۱۶۷۹۲۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷

پنتاگون به ترکیه درباره عواقب خطرناک خرید اس ۴۰۰ از روسیه هشدار داد

تنش ترکیه و آمریکا درباره سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه بالا گرفته در این رابطه پنتاگون هشدار داد، در صورتیکه ترکیه سامانه‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه را خریداری کند هرگز به جنگنده‌های اف ۳۵ و سامانه موشکی پاتریوت دست نخواهد یافت.
رویداد۲۴ بنابر گزارش شبکه العربیه، چارلز سامرز، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در کنفرانس خبری در واشنگتن تصریح کرد: اگر ترکیه اس ۴۰۰ از روسیه بخرد "عواقب خطرناک و وخیمی" در سطح روابط به صورت کلی و در سطح روابط نظامی به طور خاص در انتظار ترکیه خواهد بود.

این سخنگو افزود: دستیابی ترکیه به جنگده‌های اف ۳۵ و سامانه موشکی پاتریوت هرگز در صورت اصرارش بر خرید سامانه‌های موشکی روسیه محقق نخواهد شد.
وی مقصودش از "عواقب وخیم" را دست نیافتن ترکیه به جنگنده‌های اف ۳۵ و پاتریوت اعلام کرد.

روز جمعه خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه تاکید کرد، اشاره آمریکا به امتناع از فروش جنگنده‌ای اف ۳۵ به ترکیه در حالیکه آنکارا در خط تولید آن مشارکت دارد، مغایر با "قانون و منطق" است به خصوص که خلبانان، تکنسین‌ها و افسران ترکیه در زمینه استفاده از این جنگنده‌ها در آمریکا تحت آموزش قرار دارند.

وزیر دفاع ترکیه همچنین اظهار کرد، کشورش سامانه‌های دفاع موشکی روسیه را در ماه اکتبر در کشور مستقر خواهد کرد.

وی اضافه کرد، نیروی هوایی ترکیه در صدد تهیه نقشه استقرار سکو‌های پرتابی این سامانه‌هاست.

پیش از این نیز کورتیس اسکاپاروتی، رئیس فرمانده ارشد ارتش آمریکا در اروپا بر لزوم عدم اعطای اف ۳۵ به ترکیه در صورت گام برداشتن در مسیر خرید سامانه‌های روسی تاکید کرده بود.

اما رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در مصاحبه‌ای در واکنش به اظهارات اسکاپاروتی و ضمن انتقاد از مواضع او نسبت به "معیار دوگانه" کشور‌هایی که می‌خواهند ترکیه این قرارداد تسلیحاتی را با روسیه به سرانجام نرساند در حالیکه در قبال کشور‌های دیگر که دارای اس ۳۰۰ هستند نظیر بلغارستان، اسلواکی و یونان سکوت اختیار کرده‌اند، اظهار خشم کرد.

قرار است ترکیه تابستان آینده تحویل سامانه‌های موشکی اس ۴۰۰ را از روسیه شروع کند و این پرونده اختلاف‌برانگیزترین موضوع در روابط آنکارا و واشنگتن کشور است.
منبع: ایسنا
نظرات شما