رویداد۲۴ گزارش میدهد؛
در حالی که روز گذشته ۴۹ تن از نمازگزاران در مسجدی در نیوزلند توسط یک افراط گرای اسلام ستیز قربانی شدند، مقامات آمریکایی و برخی رسانههای غربی از ذکر عنوان تروریستی بودن این حادثه نیز خودداری کردهاند.
رویداد۲۴ حمله تروریستی همزمان به دو مسجد و نمازگزاران آن در شهر کرایست چرچ نیوزیلند در روز گذشته دست کم ۴۹ کشته و بیش از ۳۰ زخمی با حال وخیم بر جای گذاشته است. ضارب که در طول حمله با دوربینی که بر روی سرخود تعبیه کرده بود از فرآیند اقدام تروریستی خود فیلمبرداری کرده و
به طور زنده منتشر کرده است، رسما به قتل متهم شده و امروز در دادگاه حاضر خواهد شد.
این اقدام که به گفته نخست وزیر استرالیا توسط تروریست افراطی دست راستی استرالیایی انجام شده با واکنشهای متعددی از سوی مقامات کشورهای جهان مواجه شده.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا، مایک پمپئو وزیر خارجه و سارا سندرز سخنگوی دولت هر سه بدون اشاره به مسلمان بودن قربانیان این حادثه و بدون ذکر عنوان تروریستی بودن این اقدام، آن را محکوم کردهاند.
تنها نشان از مسلمان بودن قربانیان این حادثه در توییتهای ترامپ، به کار بردن کلمه مسجد بوده در حالی که وزیر خارجه و سخنگوی دولت حتی از به کار بردن عنوان مسجد نیز پرهیز کرده و به گفتن «قربانیان در کلیسای مسیح» که نام شهریست که در آن حادثه رخ داده بسنده کردهاند.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران ضمن ابراز تاسف برای بازماندگان قربانیان حادثه تروریستی روز گذشته در نیوزیلند در توییتر خود به قانون منع ورود مسلمانان به آمریکا اشاره کرده و نوشت: مردم ایران از اقدام تروریستی امروز در کرایست چرچ نیوزیلند عمیقاً متأثر و خشمگین شدند؛ ولی ما متعجب نیستیم. به عنوان مردمی که مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا هستند و دخترانشان نمیتوانند در صورت حضور در مدارس فرانسوی واجبات دینی خود را رعایت کنند، ما ایرانیها به خوبی میدانیم که نژادپرستی و نفرت از اسلام چه عواقبی دارد.»
باراک اوباما رییس جمهور سابق آمریکا نیز به حادثه نیوزیلند واکنش نشان داده و انتشار تصویری از خودش به همراه یک دختر مسلمان در صفحه اینستاگرام خود نوشت: من و میشل تسلیت خود را به مردم نیوزیلند ابلاغ کردیم. ما با شما و با جامعه مسلمانان ابراز همدردی میکنیم. هر یک از ما، با هر رنگ و عقیدهای وظیفه داریم که علیه نفرت و تعصب در هر فرمی اقدام کنیم و برای خیر و حقیقت ایستادگی کنیم.
حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در بریتانیا نیز به رویکرد بی بی سی فارسی درقبال این حادثه تروریستی اعتراض کرده است.
او در توییتر خود نوشت: مدیران ارشد BBC فارسی چقدر برای تروریستی نخواندن حملات داعش و تجزیه طلبان در ایران توجیه آوردند. اما از نظر BBC فارسی فقط یک معیار برای تروریستی بودن حملات وجود دارد و آن حملاتی است که علیه انگلیس صورت گیرند؛ لذا چاقوکشی در لندن تروریستی است، اما قتل عام در نیوزیلند فقط حمله است.