رویداد۲۴ در این مطلب به شما راهکارهایی ارائه میدهیم که وسیله آنها به سرطان دچار نشوید. همچنین درباره اینکه چکار کنیم سرطان معده نگیریم، سرطان از چه پیدا میشود، چه بخوریم تا سرطان نگیریم، چگونه سرطان نگیریم، چه کنیم سرطان روده نگیریم، راههای پیشگیری از سرطان سینه، چه کار کنیم تا سرطان نگیریم و برای جلوگیری از سرطان چه بخوریم، میخوانید.
طبق دادههای انجمن سرطان آمریکا، از هر سه نفر یکی در طول زندگیاش دچار سرطان میشود. تخمین زده میشود که در سال ۲۰۱۸، در آمریکا، حدود ۱.۷ میلیون فرد مبتلا به سرطان درمان شوند و حدود ۶۰۹۶۴۰ نفر از این بیماری بمیرند.
این آمار شوکهکننده است، بااینحال محققان پیشرفتهای چشمگیری در تشخیص و درمان سرطان کردهاند. یکی از نکاتی که محققان دریافتهاند این است که با تغییر در سبک زندگی میتوان جلوی ابتلا به یکسوم تا نیمی از سرطانها را گرفت.
همچنین، آمارهای اخیر از موسسهی مطالعات سرطان انگلستان میگوید میتوان با تغییر سبک زندگی جلوی حدود ۴ سرطان از هر ۱۰ سرطان را گرفت.
با اینکه این حرف کاملاً معقول و منطقی است، اما مطالعات نشان میدهد که همهی مردم از ارتباط میان سرطان و فعالیتهای روزمرهشان بیخبرند. مثلاً، طبق تحقیقات موسسهی مطالعات سرطان انگلستان، ۱۵ نفر از هر ۲۰ نفر نمیدانند که چاقی با سرطان مرتبط است، و از هر ۲۰ نفر ۱۸ نفر از ارتباط میان مصرف الکل و سرطان بیخبرند.
در اینجا مطالبی را آوردهایم که با پیروی از آنها میتوان جلوی سرطان را گرفت.
سیگار نکشیدتنباکو یکی از اصلیترین علل سرطانهای مختلف است، از جمله سرطان ریه، حنجره، دهان، مری، گلو، مثانه، کلیه، کبد، معده، پانکراس، روده، و رحم. بین جویدن تنباکو با سرطانهای دهان، مری، و پانکراس رابطه وجود دارد. حتی اگر خودتان تنباکو مصرف نکنید، در معرض دود سیگاربودن میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد. موسسهی ملی سرطان میگوید، هیچ میزانی از مصرف تنباکو بیخطر نیست. کسانی که مصرف سیگار را قطع میکنند، فارغ از سنشان، در مقایسه با کسانی که همچنان سیگار میکشند، امید به زندگی بالاتری خواهند داشت.
غذاهای خوب بخوریداز رژیمی سالم پیروی کنید. گوشت قرمز و چربیهای اشباع را کنار بگذارید، چون مدرسهی درمانی هاروارد میگوید خطر ابتلا به سرطان روده و پروستات را افزایش میدهند. غذاهایی را که گریل شدهاند یا در روغن زیاد سرخ شدهاند و همچنین گوشتهای فرآوریشده مثل هاتداگ و سوسیس و کالباس را خیلی محدود مصرف کنید. آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان گزارشی داده که میگوید خوردن زیاد گوشتهای فرآوریشده میتواند خطر بعضی از انواع خاص سرطان را افزایش دهد. در مقابل، میوه و سبزی و غلات کامل را زیاد بخورید. در دادههای مربوط به رژیمهای پرفیبر کمی ناهمگونی وجود دارد، اما در چندین تحقیق بزرگ مشخص شده که چنین رژیمهایی میتواند جلوی سرطان رودهی بزرگ را بگیرد.
وزنتان را در محدودهی بیخطر نگه داریداگر وزنتان بیش از اندازه بالا باشد، احتمال رشد انواع سرطان در بدنتان خیلی بالا میرود. وزن که بالا باشد، خطر رشد سرطانهای سینه، کبد، کلیه، پانکراس۷ روده و دیگر سرطانها افزایش مییابد. آنطور که سایت علمی WebMD میگوید، افرادی که چربیهای اضافی بدنشان دور کمر جمع میشود، نسبت به کسانی که چربیهای اضافی در رانها و لگنشان تجمع میکند، مورد خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان هستند. هرچقدر وزن بیشتری پیدا کنید و هرچه مدت طولانیتری این وزن را با خود حمل کنید، تهدید بزرگتر میشود. اما بهتدریج تحقیقات دارند نشان میدهند که با کاهش وزن خطر ابتلا نیز کاهش پیدا میکند. بهترین برنامه برای کاهش وزن باید شامل خوردن خوراکیهای سالم و ورزش باشد.
جنبوجوش داشته باشیدورزشکردن به دلایل متعددی واجب است. ورزش میتواند سلامت کلی شما را چند پله ارتقا بدهد، اما علاوه بر این، خطر ابتلا به چندین نوع سرطان را نیز کاهش میدهد، از جمله سرطانهای روده، سینه، و رحم. همچنین احتمالاً به جلوگیری از سرطان پروستات نیز کمک میکند. بزرگسالان، برای اینکه از مزایای سلامتی بهرهمند شوند، باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزشهای نیمهسنگین انجام دهند، یا ۷۵ دقیقه ورزشهای سنگینی مثل آیروبیک انجام دهند. این اطلاعات را مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها ارائه کرده است. با سرعت کم شروع کنید و بهتدریج و بدون فشارآوردن به خود به فعالیت بدنی شدت ببخشید.
از نوشیدن الکل دوری کنیدنوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطانهای دهان، گلو، مری، حنجره، کبد، و سینه را افزایش میدهد. همهی انواع الکل (شراب، آبجو، و لیکور) خطر سرطان را افزایش میدهند. افرادی که هم الکل مصرف میکنند و هم تنباکو بیش از دیگران احتمال دارد که بعضی از سرطانهای خاص در بدنشان به وجود بیاید. هرچقدر بیشتر بنوشید و هرچه مدت بیشتری از آغاز مصرف شما گذشته باشد، خطر ابتلا بیشتر میشود. اگر نوشیدن را قطع کنید، خطر ابتلا به سرطانهای دهان و گلو و مری کاهش پیدا میکند.
خودتان را از آفتاب بپوشانیدسرطان پوست شیوع زیادی دارد و بااینحال در اکثر موارد قابل پیشگیری است. تا جایی که میشود، و بهخصوص مابین ساعتهای ۱۰ صبح و ۴ بعدازظهر، از آفتاب احتراز کنید. وقتی بیرون میروید، لباسهای آستینبلند و شلوار بلند بپوشید و کلاه لبهدار و عینک آفتابی بگذارید. از کرم ضدآفتاب با SPF بالاتر از ۳۰ یا بیشتر استفاده کنید، حتی اگر هوا ابری بود، و مرتب کرم را تجدید کنید. از دستگاههای سولاریوم و لامپهایی که نور خورشید را بازسازی میکنند بر حذر باشید، چون این دستگاهها و لامپها اشعهی فرابنفش (UV) تولید میکنند که باعث سرطان میشود.
مراقب باشید در معرض سمها قرار نگیریدمواد شیمیایی و انواع و اقسام سمهایی که ممکن است در محیطهای غیربهداشتی در معرض آنها قرار بگیرید باعث میشوند خطر ابتلا به سرطان زیاد شود. از جملهی این سموم میتوان به آزبست (پنبهی نسوز)، بنزِن، و رادون اشاره کرد. همچنین نوشیدن آب ناسالم از منابع صنعتی یا از نزدیکی زمینهایی که با مواد حشرهکش آلوده شدهاند نیز خطرناک است.
مرتب چکاپ شویدبراساس برنامهای منظم نزد پزشک بروید و آزمایشهای غربالگری سرطان انجام دهید، مثل ماموگرام برای سرطان سینه و کولونوسکوپی برای سرطان روده.