رویداد۲۴ مهمترین تبعات ناکامی بزرگ کشتی ایران در رقابتهای جهانی ۲۰۱۸ بوداپست، استعفای رسول خادم از ریاست فدراسیون کشتی بود. استعفایی که روز نهم آبانماه رسماً تقدیم وزیر ورزش شد و رسول خادم معتقد بود باید همان هفت ماه قبل که استعفای قبلی خود را پس گرفت از عرصه کشتی میرفت. به هر ترتیب دومین استعفای رسول خادم بلافاصله از سوی وزارت ورزش مورد قبول قرار گرفت و کمی بعد حمید بنی تمیم به عنوان سرپرست فدراسیون از مسئولیت نایب رئیسی به عنوان جانشین موقت رسول خادم معرفی شد.
بازگشت چهرهها به تیمهای ملی
هنوز مدتی از رفتن رسول خادم از عرصه کشتی نگذشته بود که زمزمه بازگشت چهرههایی مثل محمد بنا و غلامرضا محمدی به رأس امور تیمهای ملی به گوش رسید. خبری که خیلی زود به واقعیت تبدیل شد و حمید بنی تمیم با صدور احکامی جداگانه این دو مربی عنوان دار و باتجربه را به عنوان سرمربیان جدید تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی منصوب کرد. بازگشت چهرهها و برخی از طردشدگان کشتی به این دو سرمربی خلاصه نشد و با آغاز نخستین اردوهای تیم ملی، کم کم کشتیگیران دورمانده و فراموش شده هم به تمرینات دعوت شدند.
جماعتی که استعفا دادند، اما نرفتند!
یکی از اتفاقات عجیبی که پس از استعفای رسول خادم مثل موجی فراگیر به جان بدنه اجرایی فدراسیون و تیمهای ملی کشتی افتاد، استعفاهای دسته جمعی بود. استعفاهای احساسی و عجولانه که از نایب رئیس و دبیر و رؤسای برخی کمیتههای فدراسیون کشتی آغاز شد و حتی به اعضای شوراهای فنی و مربیان تیم ملی هم رسید. این افراد ادامه کار بدون رسول خادم را غیرقابل امکان و رفتن او را به منزله پایان دوران طلایی کشتی خواندند، اما با کمال تعجب با گذشت زمان، احساس مسئولیت کردند و دوباره به محل کار خود بازگشتند!
مدعیان جانشینی رسول خادم به خط شدند
بعد از اینکه فضای کشتی با توجه به حضور بنی تمیم به عنوان سرپرست فدراسیون کمی به آرامش رسید و التهاب رفتن خادم از عرصه مدیریت تا حدودی کمرنگ شد، چهرههای مختلفی با شکستن سکوت طولانی خود سودای بازگشت به کشتی را سر دادند. به جز حمید بنی تمیم که بسیاری از اهالی کشتی او را مهره اصلی وزارت ورزش برای حضور در مجمع کشتی میدانستند، علیرضا دبیر به عنوان اصلی ترین چهره کسب کرسی ریاست فدراسیون پای به عرصه رقابت گذاشت. دبیر که ترجیح داده بود در طول سالیان ریاست رسول خادم حتی کلمهای در مدح یا انتقاد کشتی بر زبان نیاورد با رفتن او به تب و تاب ریاست افتاد. او معتقد بود کشتی ایران نیاز به یک دگرگونی و خانه تکانی اساسی دارد و میتوان با اجرای سیاستها و برنامههای متفاوتی که در سر دارد، کشتی ایران را به جایگاه طلایی قبلی خود بازگرداند.
برادر رئیس مستعفی از راه رسید
در روزهای که همه نگاهها به علیرضا دبیر و حمید بنی تمیم به عنوان دو گزینه اصلی مصاف انتخاباتی فدراسیون کشتی دوخته شده بود، صحبت از بازگشت امیررضا خادم و جانشینی او هم به میان آمد. امیر که روزگاری خود سکاندار فدراسیون بود با تکیه بر نفوذ بر بسیاری از اهالی کشتی میتوانست جدیترین رقیب انتخاباتی برای دو مدعی قبلی باشد. او که تا اوایل اسفندماه همچنان پست معاونت پارلمانی و امور حقوقی وزارت ورزش را برعهده داشت بلافاصله به سفرهای استانی رفت و به توجه به اهداف وزارتی، نیم نگاهی هم به تبلیغ و رایزنی با اعضای مجمع در استانهای مختلف داشت. این روند اما چندان از چشم رسانهها و برخی منتقدان خادم پنهان نماند و فشار منتقدان مبنی بر استفاده از امکانات وزارت ورزش برای تبلیغات باعث شد امیررضا خادم به بهانه رفتن به وزارت کار از معاونت وزارت ورزش استعفا دهد. بدین ترتیب او میتوانست بدون دغدغه به امور انتخاباتی برسد و به نوعی وارد گود رقابت با مدعیان ریاست شود.
«خادم» گام نخست را محکم برداشت
در حالی که فشار اهالی کشتی برای تعیین زمان ثبت نام و برگزاری مجمع، هر روز بر وزارت ورزش بیشتر میشد، سرانجام متولیان امر بر آن شدند تا مهلت ثبت نام کاندیداهای فدراسیون کشتی را تعیین و اعلام کنند. بر این اساس بنا بر اعلام وزارت ورزش روند ثبت نام از کاندیداهای ریاست فدراسیون از صبح روز ۱۵ اسفندماه آغاز شد در پایان وقت اداری روز ۲۸ اسفندماه به اتمام رسید. از نکات جالب توجه در ثبت نام کاندیداهای ریاست، نحوه ورود امیررضا خادم به این کارزار بود. بطوریکه وی نخستین کاندیدایی بود که در نخستین روز مهلت مقرر برای حضور در انتخابات ریاست ثبت نام کرد و نشان داد عزم خود را برای نشستن بر صندلی ریاست جزم کرده است.
دبیر، حیدری، بنی تمیم و جدیدی هم آمدند
پس از ثبت نام امیررضا خادم به عنوان نخستین کاندیدای ریاست فدراسیون کشتی، علیرضا دبیر، علیرضا حیدری، مجید خدایی و عباس جدیدی هم به عنوان چهرههای شناخته شده این عرصه وارد گود شدند. ضمن اینکه حمید بنی تمیم هم ۲۴ ساعت قبل از مهلت اعلام شده برای ریاست فدراسیون کشتی ثبت نام کرد. طبیعتاً با حضور امیررضا خادم، علیرضا دبیر و حمید بنی تمیم که برنامههای زیادی برای ریاست فدراسیون کشتی دارند، میتوان رقابت نزدیک انتخاباتی را در همین جمع خلاصه کرد.
شمارش معکوس تا مجمع و معرفی جانشین خادم
در پایان مهلت ۱۰ روزه ثبت نام از کاندیداهای ریاست فدراسیون کشتی ۲۱ نفر جهت حضور در انتخابات ثبت نام کردند. روند ثبتنام از کاندیداهای ریاست فدراسیون که از روز ۱۵ اسفندماه آغاز شده بود، رأس ساعت ۱۵ روز ۲۸ اسفندماه به پایان رسید و اسامی ۲۱ مدعی انتخابات آنها به همراه مدارکشان بلافاصله به وزارت ورزش و جوانان ارسال شد. ضمن اینکه زمان برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون کشتی برای انتخاب جانشین رسول خادم، اوایل امسال از سوی وزارت ورزش و جوانان اعلام خواهد شد.