رویداد۲۴ احمدینژاد که از فرصتی برای دیده شدن نمیگذرد، چند صباحی غایب است و خبری از او نیست. همین نبودن سبب شایعاتی شده که البته هنوز تایید نشده است. این شایعات زمانی تقویت شد که نشانی از محمود احمدینژاد در دیدار مسئولان نظام، سفیران کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم در عید مبعث با مقام معظم رهبری نبود. از سوی دیگر باید در نظر داشت این نبودنهای او جدید نیست یعنی در دورهای سکوت میکند و پس ازآن با برنامهای جدید ظاهر میشود که شاید دلیلش خوب دیده شدنش باشد!
مدتهاست کمتر فردی منتظر شنیدن ایده کارآمد یا موضوع مهمی از سوی احمدینژاد است که در سرنوشت کشور تاثیرگذار باشد بلکه بسیاری پس ازشنیدن نام احمدینژاد میدانند که یا به شکل عجیب و غریبی به حمایت از مشایی و بقایی پرداخته یا روایتی از گذشته دارد که نزدیکی با واقعیت ندارد و بهزودی تکذیبیه آن صادر میشود!
روز گذشته مشاور احمدینژاد توضیحاتی درباره غیبت او داد که البته نمیتوان این توضیحات را سندی محکم برای نادرست بودن شایعات دانست. عبدالرضا داوری در پاسخ به این سوال که آیا خبر بازداشت آقای احمدینژاد صحت دارد به خبرآنلاین گفت: ما هم این خبرها را دیدیم و فقط خندیدیم. او ادامه داد: برخی جریانات که مخالف حقوق مردم و آزادی و مخالف آقای احمدینژاد هستند آرزوهایشان را در قالب این اخبار کذب منتشر میکنند.
او افزود: آقای احمدینژاد روال عادی فعالیتهایشان را دارد و در ایام نوروز ملاقاتهایش را در دفتر و منزل خود داشت و در همین ایام نوروز سه یا چهار جلسه مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی داشت.
آخرین مصاحبه هم همین دیروز بود که مصاحبهای مفصل ۲ ساعته داشت. او در پاسخ به این سوال که اگر اتفاقی نیفتاده است این سکوت آقای احمدینژاد برای چیست، به هر حال او معمولا در حوادثی مانند سیل و زلزله خودی نشان میدهد، گفت: ایشان پیام داد و این پیام در کانال تلگرامی منتشر شد. فراموش نکنید آقای احمدینژاد امروز موقعیت اجرایی ندارد لذا دسترسی و ابزار لازم را برای حضور در مناطق سیلزده هم ندارد، بنابراین به صدور پیام اکتفا کرد.
داوری گفت: من نمیدانم چرا این دوستان که آرزوهایشان را در قالب خبر مطرح میکنند آنقدر غیرحرفهای عمل میکنند به هر حال بازداشت احمدینژاد اتفاقی نیست که بخواهد در کانالهای تلگرامی مطرح شود. بالاخره ایشان ۸ سال نفر اول اجرایی کشور بودند، مگر چنین موضوعی میتواند به این سادگی رخ دهد؟
احمدینژاد باج میخواست؟
شکی در این نیست که حلقه اطراف احمدینژاد هر روز تنگتر میشود و به نحوی که حامیان دیروز او به دنبال بهانهای برای دور شدن هستند که نمونه بارز آن جواد کریمی قدوسی است. او اخیرا گفته است: «عامل اصلی فلاکتهای امروز احمدینژاد است. او در دولت نهم با شعار احیای گفتمان امام و رهبری از طبقات محروم و مستضعف رأی گرفت، ولی دولت دهم تحت نفوذ جریان لیبرالیسم بود.» وی افزود: «دو سال دوم دولت دهم، به دنبال باجگیری از نظام بود. بازار را رها کرد تا اوضاع بهم بریزد. ارز، مرغ و تخممرغ گران شد.» کریمی قدوسی خاطرنشان کرد: «از مقام معظم رهبری وقت گرفت و بر خلاف معمول آقا فرمودند که تریبون را بیاورید تا من صحبت کنم. یعنی به او اجازه صحبت ندادند. آقا بیست دقیقه صحبت کردند. همان زمان شش خط از آن بیست دقیقه به صورت کتبی به دست من رسید و این بود که آقا خطاب به احمدینژاد میفرمایند؛ «چهقدر به شما گفتم قهرمان شدن راه دارد. راه آن این نبود که شما رفتید. روزی که من با معاون اولی آن بنده خدا مخالفت کردم (مشایی) منتظر چنین روزی بودم. اگر به من خبر میدهند که آقای هاشمی رفسنجانی با اقبال مواجه شده است برای این است که نماد اعتراض به شما شده است. بسیاری از افراد در این قضیه اشتباه کردند، اما بیشترین اشتباه از آن شماست. این همه حمایت بچه حزباللهیها را دستکم گرفتی. شما برای من چه گذاشتهاید که انجام بدهم. بروید و هیچ انتظاری از من نداشته باشید.» خانه ملت نوشت؛ کریمی قدوسی افزود: «باجی که میخواست تأیید مشایی در انتخابات بود؛ سفارش آقا به شورای نگهبان برای تأیید مشایی. من از دولت نهم حمایت کردم، ولی با دو سال آخر دولت دهم به شدت مخالف بودم. از همان ابتدا و چینش کابینه، انتخاب استانداران، خانه نشینی و حاشیههایی که نشان میداد جهت او تغییر کرده است».
چرا برخورد نمیشود؟
از سوی دیگر سوالی در اذهان بدون پاسخ مانده و آن هم دلیل عدم برخورد با احمدینژاد است. یک فعال سیاسی گفت: آقای احمدینژاد نه تنها دولت، بلکه نظام را از شخص رهبری گرفته تا ردههای پایین مورد نقد مرموزانه قرار میدهد. او یک جریان کاملا ناشناخته و مرموز است و نمیدانم چه هدفی را دنبال میکند.
وی افزود: او میخواهد در تاریخ بماند و به دست فراموشی سپرده نشود. رسول منتجبنیا اظهار کرد: سوال اینجاست اگر یک نفر از گویندگان و فعالان سیاسی یک صدم اظهارات این آقایان را مطرح میکرد، برخورد جدی صورت میگرفت. اگر رسانه یا روزنامهای اینگونه اظهارنظر کند، فیلتر و یا توقیف میشود. برخی از اساس کیان نظام را زیر سوال میبرند و در استانها سخنرانی میکنند که برخوردی با آنها نمیشود. چرا با احمدینژاد برخورد نمیشود؟ اگر آزادی هست چرا با کسان دیگری که مشابه حرفهای احمدینژاد را میزنند برخورد میشود، ولی با احمدینژاد، نه؟ این شبهه در ذهن مردم ایجاد میشود که این یک بازی است و اعتمادشان نسبت به نظام از بین میرود. نباید کاری کنیم که مردم دچار بدبینی و بیاعتمادی شوند.
تلاش مرد غایب برای دیده شدن!
یکی از ترفندهای احمدینژاد چنین است که مدتی خود را از دوربین و تریبون دور میکند تا به تدریج سوالی درباره وضعیت او در اذهان شکل بگیرد و زمانی که چنین شد به یکباره تصمیم میگیرد با رسانههای مخالف دیدگاه خودش مصاحبه کند و به سفرهای استانی برود!
احمدینژاد و یارانش میدانند که راه بازگشت آنها به قدرت ساده نیست و شاید بتوان اذعان داشت غیرممکن است، اما او میخواهد که دیده شود پس هوشمندانه ادعاهایی را درباره برخی مسئولان مطرح میکند تا تصویر آنها را در ذهن افکار عمومی مخدوش کند؛ اما به این بخش توجه ندارد که اعتبارش آن اندازه پایین است که ادعاهایش را غیرقابل باور کرده است.
ادعای تاریخ مصرف گذشته!
به عنوان نمونه احمدینژاد در گفتگو با «آرمان» مدعی شد: «آقای رحیمی قبل از اینکه وارد دولت دهم شود، به دستور شخص آقای علی لاریجانی از فردی پولی را گرفته و آن را بین شماری از نامزدهای مجلس تقسیم کرده است.
بعد از پایان دولت دهم به سراغ او آمدهاند و ایشان را تحت عنوان معاون اول دولت قبل محاکمه کردهاند. مشخص است که این یک برخورد سیاسی است و اگر برخورد حقوقی بود باید آمران و گیرندگان وجه نیز احضار میشدند.» درک چرایی این ادعا چندان دشوار نیست و بسیاری میدانند احمدینژاد از مخالفان علی لاریجانی است.
اگر احمدینژاد به درستی ادعای خودش اصرار دارد باید به این سوال پاسخ دهد که چرا در زمان محاکمه رحیمی که معاون اولش بود این ادعا را نداشت و سکوت کرد؟ اکنون چه نفعی از طرح این ادعا دارد که پس از سالها آن را مطرح کرده است؟
البته این ادعا از سوی نزدیکان لاریجانی تکذیب شد. چنانکه ۱۱ فروردین یک مقام آگاه در دفتر علی لاریجانی اظهارات محمود احمدینژاد را تکذیب کرد و گفت: اینگونه فرافکنیها شیوه ناپسند رئیسجمهوری سابق است. ادعای ایشان خلاف واقع و از اساس نادرست و دروغ است. وی در ادامه گفت: پروندههای متعدد نزدیکان و منسوبان آقای احمدینژاد در دستگاه قضائی نیاز به توضیح و تفسیر ندارد و حق پیگیری قانونی این اظهارات کذب که متأسفانه به رویه معمول ایشان تبدیل شده محفوظ است.» ادعاهای او درباره وزارت نفت هم در اواخر اسفند تکذیب شد!
نظرمبارک آقا همیشه بااقای احمدی نژادبوده است.