رویداد۲۴ انتخاب آقای مالپس بر اساس فرایند جدید انتخاب رئیس بانک جهانی صورت گرفت که از سال ۲۰۱۱ میلادی اجرایی شده و بر نامزدی عمومی و آزاد افراد معرفی شده از سوی مدیران اجرایی و دولتی متکی است.
دیوید مالپس نامزد معرفی شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بود. آقای مالپس در کارزار انتخاباتی آقای ترامپ در سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان مشاور اقتصادی ایفای نقش کرده بود.
آقای ترامپ و دخترش، ایوانکا با انتشار توئیتهای جداگانهای انتخاب او را به سمت ریاست بانک جهانی تبریک گفتند.
آقای مالپس که از یهودی تباران آمریکا محسوب میشود، در دولت آقای ترامپ عهدهدار سمت معاونت بینالملل وزارت خزانهداری و مسئول تعیین راهبردهای آمریکا در نشستهای سالانه بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول، گروه ۷، گروه ۲۰ و مجموعه همکارهای بین المللی آمریکا در زمینه توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری بود.
او که در حال حاضر ۶۳ سال سن دارد، پیش از ورود به دولت آقای ترامپ، به عنوان اقتصاددان، مدیر و پایهگذار یک موسسه تحقیقاتی در زمینه اقتصاد کلان بود.
آقای مالپس فارغ التحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه جورج تاون است و به عنوان یکی از معدود اقتصاددانانی که بحران مالی سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ میلادی را پیش بینی کرده بود، مطرح است.
او همچنین به عنوان عضو هیات مدیره، مبدع اصلاحات در بانک بینالمللی بازسازی و توسعه بوده و از طراحان اصلی نظام کاربردی شفافسازی بدهیهاست که از سوی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی مورد استفاده قرار میگیرد. آقای مالپس از جمله طراحان اصلاحات اخیر در گروه بانک جهانی و زیر مجموعههای آن محسوب میشود.
آقای مالپس در عین حال یک جمهوریخواه با سابقه است و در میان هم حزبیهایش از معماران دوره رشد اقتصادی آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ شناخته میشود.
او در دولتهای پیشین جمهوریخواهان نیز به عنوان مدیر و کارشناس در بخش همکاریهای بینالمللی وزارت خزانهداری آمریکا مشغول به کار بوده است.
او بلافاصله پس از انتخاب به عنوان
سیزدهمین رئیس بانک جهانی، صفحه توئیتر خود را راه اندازی کرده و در اولین توئیتش ضمن تشکر از هیات مدیره بانک جهانی، محور اصلی برنامه خود را محو فقر در جهان عنوان کرده است.
دوره ریاست آقای مالپس بر بانک جهانی به طور رسمی از روز سهشنبه و به مدت پنج سال آغاز میشود.
جیم یونگ کیم، رئیس سابق بانک جهانی اوایل سال جاری میلادی و ۳ سال پیش از پایان دوره ریاستش از سمت خود استعفاء داده بود.
او پیشتر رئیس برنامه مبارزه با ویروس ایدز در سازمان بهداشت جهانی بود و انتخابش به سمت ریاست بانک جهانی موجی از شگفتی را در میان صاحبنظران اقتصادی برانگیخته بود. آقای کیم دارای ملیت کرهجنوبی-آمریکایی است و در رشته فیزیک تحصیل کرده بود و متخصص اپیدمیولوژی به شمار میرود.
هیات مدیره بانک جهانی مرکب از ۲۵ عضو است که آمریکا ۱۶ درصد در اعمال رای این هیات مدیره سهم دارد. ژاپن و چین قدرتهای دوم و سوم بانک جهانی محسوب میشوند.
بانک جهانی یک موسسه مالی بینالمللی است که با هدف اعطای وام به کشورهای جهان در سال ۱۹۴۵ میلادی تاسیس شده و بیش از ۱۸۹ کشور جهان سهامدار آن هستند.