سخنگوی کمیسیون اقتصادی مطرح کرد؛
زهرا سعیدی گفت: پیش از اجرای هر تصمیمی که قرار است در بازار متشکل ارزی گرفته شود باید نقاط ضعف و قوت آن سنجیده شده باشد چرا که شرایط اقتصادی کشور تحمل آزمون و خطا ندارد.
رویداد۲۴ بازار متشکل ارزی یکی از تاثیرگذارترین اقدامات دولت در مدیریت غیرمستقیم بازار ارز است که فقط با تصمیمات درست و سنجیده میتواند کارکرد مطلوب را داشته باشد.
بازار متشکل ارزی بازاری است که در آن معاملات ارزی بر مبنای تعیین کشف نرخ صحیح و شفاف و اصلاح قیمتی یا به عبارتی ثبات قیمتها که به تبع آن آرامش در سایر بازارهای موازی را در پی خواهد داشت، فعالیت خواهد کرد. گفتنی است بازار متشکل ارزی همچون ارکان بازار سرمایه از تابلوی معاملاتی مستقلی برخوردار خواهد بود که تحت نظارت بانک مرکزی راهبری خواهد شد.
با این همه نرمافزار معاملاتی این بازار مبتنی بر بستر نرمافزار بومی
شرکت فرابورس ایران است که به طور مستقل در این بازار فعالیت خواهد کرد. از اینرو همتی، رییس کل بانک مرکزی سیزدهم اسفندماه ۹۷ اعلام کرد که بازار متشکل ارزی قرار است از فروردین ۹۸ راهاندازی شود.
در این خصوص زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از آنجا که کارکرد اصلی این بازار، ساماندهی و ایجاد انتظام در بازار ارز است، میتوان انتظار داشت با شکلگیری آن نرخ ارز کنترل شود، اما مهم آن است که مدیریت و تصمیمگیری که در این بازار تاثیرگذار خواهد بود چگونه باشد.
از اینرو به عقیده سعیدی هر تصمیمی که قرار است در این بازار گرفته شود باید پیش از آن نقاط ضعف و قوتش سنجیده شده باشد چرا که شرایط اقتصادی کشور تحمل آزمون و خطا را ندارد. در نتیجه باید برای وضع قوانین این بازار خود انتظام، تمام استانداردهای بازار مالی و استدلالهای علمی در نظر گرفته شود.
سعیدی با بیان این موضوع که اغلب مولفههای داخلی تاثیرگذاری بیشتری بر نرخ ارز دارند، گفت: گاهی شاهد آن هستیم که متغیرهای درونی ناهنجاری بیشتری نسبت به متغیرهای خارجی مانند تحریم بر بدنه اقتصاد وارد میکنند. در نتیجه کنترل این متغیرهای درونی یک گام موثر در تثبیت نرخ ارز است. از اینرو به نظر میرسد تشکیل هرچه سریعتر بازار متشکل ارزی میتواند تا حد زیادی از نوسانهای شدید بازار ارز بکاهد.