عدم صلاحیت شواهدی که وکیل مهدی قائدی برای اثبات بیگناهی موکلش در اختیار دادگاه قرار داده بود، آینده خوشی را برای بازیکن آینده دار تیم امید و استقلال تهران رقم نمیزند.
رویداد۲۴ سانحه رانندگی مهدی قائدی، مهاجم استقلال تهران در شهر بوشهر منجر به فوت احمدرضا شاکر، دوست صمیمی این بازیکن و مجروح شدن سه سرنشین دیگر خودروی سواری ام وی ام شد. قائدی به همین دلیل چند ماه از میادین فوتبالی دور بود و مصدومیت شدید حواشی زیادی را برای او ایجاد کرد.
در گزارشهای اولیه اعلام شد مهدی قائدی به دلیل پارگی شکم با خونریزی کبد و آسیبدیدگی طحال روبهرو شده است. در همان ساعات اولیه تصادف سرهنگ کشکولی رئیس پلیس راهور بوشهر فاش کرد مهدی قائدی پشت فرمان بوده، با این حال او تأکید کرد پزشک قانونی باید نظر نهایی را در اینباره بدهد. شاهدان ماجرا میگفتند پارگی شکم قائدی به این دلیل بوده که فرمان ماشین در دل او فرو رفته است!
در گزارش پلیس بوشهر ذکر شده بود مهدی قائدی پشت فرمان حضور داشته است. همچنین اسامی هر ۴ نفری که در ماشین حضور داشتند در این گزارش به چشم میخورد، از جمله خانمی که فیلم او منتشر شده بود. طبق گزارش پلیس از صحنه حادثه، قائدی نتوانست در سرعت بالا ماشین را کنترل کند و به همین دلیل به سمت راست جاده منحرف شد و سپس با جدول برخورد کرد که طی آن ماشین واژگون شد و به نخلهای خشک شده در آن سوی جدول برخورد کرد.
جلسات رسیدگی به پرونده تصادف طی سال گذشته در چندین مرحله دنبال شد و با وجود اینکه وکیل قائدی خواهان بخشش و رضایت خانواده مرحوم شاکر شده بودند، مادر او به عنوان، ولی دم حاضر به قبول چنین درخواستی نشد. در آخرین جلسه دادگاه که در اواسط اسفندماه گذشته برگزار شده به دلیل اینکه اظهارات سرنشینان مشخص نکرد چه کسی در این سانحه راننده بوده قرار شد دو شاهد که پس از برخورد خودرو با تخته سنگ به کمک مجروحان رسیده بودند، در دادگاه حاضر شوند تا اعلام کنند قائدی پشت فرمان بوده یا خیر.
یکی از این دو شاهد در جلسه دادگاه شرکت نکرد و دیگر شاهدی که خود را به این جلسه سرنوشت ساز رسانده بود از اینکه چه کسی پشت فرمان بوده ابراز بی اطلاعی کرد تا قائدی که بیشتر از یک سال است درگیر تصادف فراموش نشدنی است در نهایت از سوی دادگاه مجرم شناخته شود. این خبر توسط یکی از نزدیکان مرحوم شاکر تایید شده است که قائدی باید هر چه سریعتر خود را تحویل مراجع ذیربط بدهد تا حکم نهایی درباره او صادر شود. مهاجم ملی پوش باید به همراه وکیلش در دادگاه شرکت کند تا میزان محکومیت او مشخص شود.
ماده یک قانون مسئولیت مدنی به عنوان راهنمای ما در این زمینه میگوید: «هر کس بدون مجوز قانونی عمداً یا در نتیجهٔ بیاحتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگری که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمهای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود، مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود است»
علاوه بر جنبهٔ شخصی تصادفات رانندگی، قانون مجازات اسلامی نیز در این زمینه جرم انگاری کرده و بخش خاصی را در کتاب تعزیرات خود به جرایم ناشی از تخلفات رانندگی اختصاص داده است. بر اساس ماده ۷۱۴ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی «هر گاه بیاحتیاطی یا بیمبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم ازوسائط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) یا متصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود، مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دممحکوم میشود».
مستی، رانندگی بدون داشتن گواهینامهٔ معتبر برای وسیلهٔ نقلیه، سرعت غیر مجاز، علم به وجود نقص و عیب مکانیکی مؤثر در وقوع تصادف، عبور از محلهای علامتگذاری شده برای عبور عابر پیاده و محلهای ممنوع عواملی است که قانونگذار با برشمردن آنها، رانندگان را در صورت ارتکاب، مورد مجازات سنگینتری قرار میدهد.